Sami Matti Trogen: Rengasrikot kiusana Sachsenringillä

Saksan GT4-sarja jatkui dramaattisissa merkeissä Sachsenringillä
RENGASRIKKO VEI SAMI-MATTI TROGENILTA KOLMOSSIJAN!

Lauantai, 1. kilpailu

Enzo Joulié oli ratin takana ensimmäisessä aika-ajossa. Ranskalainen ajoikin hyvin yhdeksänneksi ja oli samalla toiseksi paras BMW. Lähtöruudukon viides rivi oli Walkenhorst Motorsportin omaisuutta, sillä vierestä löytyi tallin toisen autokunnan (Mex Jansen – Nico Hantke) BMW.

Kilpailussa Enzo nousi kahden ensimmäisen kierroksen aikana kaksi sijaa. Aktiivisesti ohituksia hakenut Walkenhorstin BMW sai kansainvälisessä kisalähetyksessä runsaasti kamera-aikaa. Ajotapa vaihtui pian harkitsevampaan, sillä renkaat kuluivat Sachsenringin karhealla asvaltilla armottoman nopeasti.

Trogen aloitti ajovuoronsa viidennellä sijalla. Kuskinvaihto tehtiin tallille tuttuun tapaan aikaisessa vaiheessa, joka tuotti hedelmää. Varikkosyklin loputtua Trogen oli neljäs! Hän ajoi pitkään tallikaveri Mex Jansenin takana, kunnes Jansenin BMW alkoi tippua rajusti. Rengasrikko päätti toisen Walkenhorst-auton kilpailun, kun taas toinen peri palkintokorokepaikan. Kaikki näytti hyvältä, kunnes vain muutamaa minuuttia ennen loppua Trogenin BMW lipui hiljaa varikolle. Rengasrikko! Tallin loistava päivä vaihtui nollaan pisteeseen ja murheellisiin ilmeisiin.

Kilpailun voitti hallitseva mestari PROsport Racing Aston Martinilla, kuljettajinaan Mike David Ortmann ja Hugo Sasse.Kisa lähti tosi hyvin liikkeelle, alussa ei ollut hirveästi tilanteita. Päästiin ohitse yksi kerrallaan. Varikkopysähdys oli tosi hyvä, siinä noustiin myös pari sijaa. Hyvältä näytti, mutta kaksi kierrosta ennen maalia oikea eturengas vaan räjähti. Tutkimme edelleen tarkkaa syytä. Radan pinta on yksi, terävät reunakivet toinen syy, mutta ehkä säädötkin voivat siihen vaikuttaa. Todella harmi homma.

SAMI-MATTI TROGEN

1. kilpailun tulokset:
1) #1 Mike David Ortmann/Hugo Sasse – Prosport Racing – Aston Martin Vantage GT4
2) #31 David Jahn/Jannes Fittje – AVIA W&S Motorsport – Porsche 718 Cayman GT4
3) #5 Leon Wassertheurer/Tim Reiter – Bonk Motorsport – BMW M4 GT4
4) #2 Marat Khayrov/Gabriele Piana – Bonk Motorsport – BMW M4 GT4
5) #6 Alexander Hartvig/Nathan Schaap – Allied-Racing – Porsche 718 Cayman GT4

Kesk. #35 Enzo Joulié/Sami-Matti Trogen – Walkenhorst Motorsport – BMW M4 GT4

Sunnuntai, 2. kilpailu

Trogen ajoi sunnuntain aika-ajon. 11. lähtöruutu ei aivan vastannut odotuksia, mutta erot olivat todella pieniä. Walkenhorst Motorsportin toinen BMW jäi kuitenkin tälläkin kertaa taakse.

Kilpailussa Trogenin stintti meni taistellessa. Sijoitukset vaihtuivat useasti, mutta suuriin nousuihin ei mahdollisuuksia avautunut. Kilpailu keskeytettiin punaisella lipulla puolivälin tienoilla, kun Eastside Motorsportin Dominique Schaak ajoi Mercedeksensä rajusti seinään. Kuljettaja selvisi tilanteesta onneksi ilman suurempia vammoja.

Trogen tuli varikolle pian kilpailun jatkuttua, ja päästi Joulién rattiin. Walkenhorstin pysähdys osui täysin nappiin. Ranskalainen poimi sijoituksia samalla, kun rengasrikot muistuttivat kuljettajia Sachsenringin radan petollisesta luonteesta. Kärkipäässäkään ei tuhoutuneilta kumeilta säästytty.

Walkenhorst Motorsportin pilttuussa oli eilinen kohtalo varmasti tuoreena mielessä, mutta tällä kertaa renkaat pysyivät ehjänä. Joulié tuli lopulta maaliin viidentenä, ainoastaan yhden sadasosan Jan Phillip Springobin Mercedes-AMG:tä perässä. Walkenhorst Motorsport- tallin hyvän päivän kruunasi pari Jansen/Hantke, jotka nappasivat hienon kolmossijan!

Aika-ajoissa kävi huono tuuri. Aika-ajot keskeytettiin juuri, kun olin ajamassa parasta aikaani. Myöhemmillä yrityksillä renkaista oli paras pito mennyt. Kilpailun startti meni ihan ok, mutta alussa oli vaikeuksia auton balanssin kanssa. Stintin lopussa se oli taas ihan hyvä. Rata oli todella vaikea renkaiden kannalta ja niiden perään piti katsoa tarkasti. Talleille oli hankalaa tehdä onnistuneita säätöjä. Ohjaamossa tilanne oli myös kuskeille vaikea. Paine koko ajan päällä ja pitää vetää kovaa, mutta samalla kanttarien ja muiden kanssa ei voi ottaa liikaa riskejä.

SAMI-MATTI TROGEN

2. kilpailun tulokset:

1) #1 Mike David Ortmann/Hugo Sasse – Prosport Racing – Aston Martin Vantage GT4
2) #15 Mohan Ritson/Tom Wood – FK Performance Motorsport – BMW M4 GT4
3) #34 Nico Hantke/Mex Jansen – Walkenhorst Motorsport – BMW M4 GT4
4) #85 Jan Phillipp Springob/Simon Connor Primm – CV Performance Motorsport – Mercedes-AMG GT4
5) #35 Enzo Joulié/Sami-Matti Trogen – Walkenhorst Motorsport – BMW M4 GT4

Saksan GT4-sarja, pistetilanne 10/12 osakilpailun jälkeen:

1) #1 Sasse/Ortmann – PROsport Racing – 173 pistettä
2) #85 Bulatov* – Eastside Motorsport – 130 p.
3) #4 Primm/Springob – CV Performance Group – 117 p.
4) #31 Jahn/Fittje – AVIA W&S Motorsport – 113 p.
5) #34 Hantke/Jansen – Walkenhorst Motorsport – 95 p.

10) #35 Trogen/Joulié – Walkenhorst Motorsport – 61 p.

Saksan GT4-sarjan kaksi päätöskilpailua ajetaan 20.-22. lokakuuta Hockenheimin GP-radalla.

Yksi kommentti artikkeliin ”Sami Matti Trogen: Rengasrikot kiusana Sachsenringillä”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.