Sami-Matti Trogen: Suomen kautta taas Nordschleifelle

NLS-sarjan päätöskilpailusta tulossa erityisen korkeatasoinen
SAMI-MATTI TROGEN HAASTAA DTM-KUSKIT NORDSCHLEIFELLA

Sami-Matti Trogen osallistuu saksalaisen Nürburgring Langstrecke-Serie (NLS)-sarjan viimeiseen osakilpailuun tämän viikonlopun lauantaina. Lohjalainen ajaa Walkenhorst Motorsportin toista, 590 hevosvoimaista, BMW M4 GT3 -autoa ajoparinaan Luxemburgin Dylan Pereira.

Sekä GT3-luokka että Nürburgringin pitkä rata ovat tulleet vuosien varrella Trogenille erittäin tutuksi. Sarjasta Sami-Matilla on kahden vuoden kokemus, ja maailmankuuluun Nürburgringin 24 tunnin kilpailuun hän on myös osallistunut kahdesti.

Kalustokin on huippuluokkaa, kuten Walkenhorst Motorsportin toinen autokunta (Christian Krognes – Jakub Giermaziak) on osoittanut. Kaksikko on voittanut kolme viimeistä osakilpailua putkeen ja varmistanut sarjan mestaruuden hyvissä ajoin ennen viimeistä kilpailua.

Viime osakilpailu oli Trogenin ja Pereiran osalta kaksijakoinen. Kaksikko jopa johti hetken aikaa, mutta taktinen riski vaihtelevissa sääolosuhteissa ei onnistunut ja johti turhaan ylimääräiseen varikkopysähdykseen. Tämä tuhosi lopulta haaveet paikasta palkintokorokkeella. Kaikkein tärkein elementti eli vauhti oli kuitenkin kunnossa heti alusta alkaen. Se onkin omiaan herättämään toiveita suomalaismenestyksestä tulevana viikonloppuna.

Siitä huolimatta Nürburgring on haaste, jota ei pidä koskaan ottaa kevyesti. Vaikeustasoa lisää entisestään liuta Saksan vakioautosarjasta (DTM) vierailemaan tulleita tähtiä, etunenässä sarjassa kolmannella sijalla oleva Sveitsin Ricardo Feller. Kärkipään DTM-kuljettajista on mukana myös Norjan Dennis Olsen ja Itävallan Lucas Auer. Kaikkiaan DTM-kuskeja on mukana kuusi kappaletta. Kaikki heistä ajavat nopeimmassa SP9-luokassa, johon kuuluvaa GT3-luokan kalustoa myös DTM käyttää.

Innostavia edustustehtäviä ajosimulaattoreiden parissa

Trogen on ollut kiireinen, sillä vain viikko sitten hän oli Vantaalla Bavaria Airportin tiloissa järjestetyssä Varikkosuora-tapahtumassa. Siellä esiteltiin uusi liikuteltava Hybrid Racer -simulaattorikeskus. Tapahtumassa ajetussa BMW Simcup -simulaattorikilpailussa lohjalainen tarjosi asiantuntemustaan kommentaattorin tehtävissä. Kilpailun voitti nuori, vasta 15-vuotias crosskart-taitaja Lauri Halonen.

Todella hyvillä fiiliksillä lähdetään kisaan. Urheilullisesti kattaus on kovatasoinen, kun mukana on useita DTM-kuskeja ja kaikkiaan 15 GT3-autoa. On tehtävä rajusti töitä, että pärjää. Viime kilpailuun oli monella tavalla haastava. Vaihteleva keli vaikeutti rytmin löytämistä. Vauhtimme on kuitenkin hyvää. Tästä on hyvä jatkaa, kun yksi kisa alla.

Vuosi on ollut kokonaisuudessaan todella kiireinen, mutta opettavainen. Varmasti urani ammattimaisin vuosi tähän mennessä. Paljon tullut kilpailtua ja kalenterissa on paljon tähän ammattiin kuuluvaa ohjelmaa. BMW Bavarian Varikkosuora-tapahtuma oli onnistunut. Tapasin kahden tapahtumapäivän aikana Suomen BMW:n johtoa, Bavarian henkilöstöä ja yhteistyökumppaneitani. Ihmisten tapaaminen on innostavaa. Pääsin myös kommentoimaan kilpailua, mikä on aina erilainen kokemus kuin istua itse ohjaamossa.

Sami-Matti Trogen

SARJAINFO

Viikonlopun kilpailun virallinen nimi on ”47. Münsterlandpokal”. Kilpailu on neljän tunnin mittainen. Mukana on autokuntia kaikkiaan 22 eri luokasta, joissa käytettävä kalusto vaihtelee täysin kilpa-autoilukäyttöön rakennetuista autoista aina sarjatuotantoautoihin, joihin on lisätty ainoastaan järjestäjien velvoittamat turvavarusteet.

NLS-sarja tunnetaan myös englanniksi nimellä Nürburgring Endurance Series. Sarjaan järjestää Nürburgringillä toimiva VLN, joka koostuu osakilpailut järjestävästä yhdeksästä autourheilukerhosta.

NLS-sarja käyttää Nürburgringistä versiota, joka koostuu lyhennetystä GP-radasta ja Nordschleifena tunnetusta pohjoislenkistä. Pituutta radalla on 24,4 kilometriä. Kierrosajat nopeimmassa SP9-luokassa ovat kuivalla kelillä hieman alle 8 minuuttia.

Aikataulu, NLS9: 47. Münsterlandpokal

Lauantai, 7. lokakuuta (Suomen aikaa):
09:30 – 11:00 Aika-ajo (90 minuuttia)
13:00 – 17:00 Kilpailu (4 tuntia)

Kilpailua voi seurata YouTubesta englanninkielisellä selostuksella. Linkki upotettuna aikatauluun.

2 kommenttia artikkeliin ”Sami-Matti Trogen: Suomen kautta taas Nordschleifelle”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.