Sami-Matti Trogenin GT4-kausi jatkuu Nürburgringillä

Saksan GT4-sarja tulee puoliväliin
NÜRBURGRING ON SAMI-MATTI TROGENIN KOTIRATA

Rata-autoilun Saksan GT4-sarjan viides ja kuudes osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Nürburgringillä. Suomen Sami-Matti Trogen, hänen ajoparinsa Enzo Joulié ja koko Walkenhorst Motorsport -talli tulevat hyvin valmistautuneina kotiradalleen. Kesätauko on käytetty yksityiskohtien hiomiseen.

Autokunta Trogen-Joulié sai paljon oppia harmittavan epäonnisesta Zandvoortin osakilpailusta juhannuksena. Nyt kaikki kivet, ne aivan pienimmätkin, on käännetty. Lähes 30 auton joukossa aika-ajossa onnistuminen on kriittistä, sillä kolareiden todennäköisyys kasvaa jälkijoukossa merkittävästi. Näin Trogenin kohdalla harmittavasti kävi. Kaksi osumaa kilpakumppaneihin johti lohjalaisen osalta yhtä moneen keskeytykseen.

”Renkaiden saaminen ihanteelliseen toimintalämpötilaan on ollut haastavaa. Nyt mm. siihen on löydetty uusia ratkaisuja, kiitos kisainsinöörimme Joe Schmidtlerin. Tällä kertaa eri asioiden kokeilu onnistuu hyvin, sillä koko torstai on varattu pelkälle testaamiselle”, Trogen kertoo.

Tuttuakin tutumpi rata

Nürburgring on Trogenille ja Walkenhorst Motorsportille kotirata. Trogen tuntee radan eri versioiden pienimmätkin yksityiskohdat. Viikonlopun kisassa käytössä on GP-radan lyhyin versio, joka on pituudeltaan 3,629 kilometriä.

”Olen ajanut tunteja ja taas tunteja radan kaikkia versioita GT-autoilla ja simulaattorilla. Uskon meidän olevan tässä kisassa vahvoja. Uudessa BMW M4 GT4-autossa on vielä paljon potentiaalia vauhdin suhteen”, Saksassa vuodesta 2020 lähtien ajanut Trogen sanoo.

Saksan GT4-sarja tulee viikonloppuna puoliväliin. Sarjatilanne on mielenkiintoinen, sillä kaikki neljä ajettua osakilpailua on voittanut eri kuljettaja. Automerkeistä Mercedes, Aston Martin ja Porsche ovat yltäneet korkeimmalle korokkeelle. BMW:llä ja Toyotalla on vielä voittotili avaamatta.

”Lähdemme hakemaan BMW:lle ensimmäistä voittoa. Tiedossa on Nürburgringille tyypillisesti epävakaiset sääolosuhteet, mutta käännetään nekin voitoksi”, hyvin latautunut Trogen hehkuttaa.

Kisassa nähdään myös lisää suomalaisväriä, kun Matias Nuoramo (18) ja Nikolas Pirttilahti (19) palaavat radalle yhden kisan jäätyä auto-ongelmien takia väliin. Bonk Motorsportia edustavat suomalaiset pääsevät kisaan ensi kertaa uudella BMW M4 GT4:llä.

ADAC GT4 Germany, 5. & 6. osakilpailu. Nürburgring, Saksa. Aikataulu (Suomen aikaa):

Perjantai 4.8.
1. Vapaat harjoitukset klo 09:30 (60 min.)
2. Vapaat harjoitukset klo 14:25 (60 min.)

Lauantai 5.8.
1. Aika-ajo klo 10:00 (20 min.)
Kilpailu 1 klo 16:15 (60 min.)

Sunnuntai 6.8.
2. Aika-ajo klo 9:50 (20 min.)
Kilpailu 2 klo 16:30 (60 min.)

Kilpailut lähetetään suorana ADAC Motorsportsin YouTube-kanavalla; linkit upotettuina aikatauluun. Lähetyksissä on englanninkielinen selostus.

Saksan GT4-sarja – Pistetilanne 4/12 osakilpailun jälkeen:

1) #4 Bulatov/Lenerz – BCMC Motorsport – 65 pistettä

2) #34 Hantke/Jansen – Walkenhorst Motorsport – 63 p.

3) #31 Jahn/Fittje – AVIA W&S Motorsport – 62 p.

4) #1 Sasse/Ortmann – PROsport Racing – 49 p.

5) #85 Primm/Springob – CV Performance Group – 44 p.

9) #35 Trogen/Joulié – Walkenhorst Motorsport – 31 p

Yksi kommentti artikkeliin ”Sami-Matti Trogenin GT4-kausi jatkuu Nürburgringillä”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.