Show palaa Tampereelle – Tampere Supercross & Offroad Expo 10.-11.11.2023

Isänpäiväviikkona Tampereella nähdään taas hienoa viihdettä, kun kovatasoinen Tampere Supercross tekee paluun. Suositussa kilpailussa on jälleen jaossa rahaa lähes 10 000 euroa ja kilpailun ohella samaan aikaan voi vierailla messuilla.


Tampere Supercross kaasutellaan perjantaina ja lauantaina 10.-11. marraskuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Kahden päivän mittainen kilpailu ajetaan jo yhdeksännen kerran ja tänäkin vuonna paikalle saapuu lajin huippukuljettajia. Tapahtuma on ollut edellisinä vuosina erittäin suosittu ja liput onkin myyty loppuun jo useana aiempana kertana.

Maailman huippuja paikalla

Tampere Supercrossin valtias Harri Kullas saapuu puolustamaan voittoaan ja hän saa vastaansa muun muassa amerikkalaisen Cade Clasonin, joka oli parhaimmillaan Amerikan supercross-sarjan osakilpailussa 12:s tällä kaudella. Mukaan tulee myös Stark Varg -sähkömoottoripyörällä ajava espanjalainen Jorge Zaragoza, ja Tampere Supercross onkin yksi ensimmäisistä kilpailuista, joissa Stark nähdään.

Kovan haasteen heittää Jere Haavisto, joka on ollut tänä vuonna voittamaton Suomen motocrossradoilla. Haavisto pääsee ajamaan kotiyleisönsä eteen ja on harjoitellut ahkerasti supercrossia syksyn ajan.

Edellä mainittujen kuljettajien lisäksi starttiviivalle asettuvat amerikkalaiset Josh Cartwright ja Chase Marquier, jotka molemmat ajavat ammatikseen Amerikan kivenkovassa Monster Energy -supercross-sarjassa. Myös Amerikan sarjassa ammatikseen ajavat, Saksan supercrosstähti Dominique Thury ja Espanjan ylpeys Joan Cros saapuvat niin ikään Tampereelle.

Viihdettä koko illan ajan

Tälläkin kertaa Tampere Supercrossissa nähdään myös vain suomalaisille kuljettajille avoin SX2-luokka. Tässä luokassa on mukana 12 nuorta suomalaista lupausta SM-erävoittaja Miro Varjosen johdolla.

Väliaikalähtönä nähdään todella mielenkiintoinen Talaria Challenge -kilpailu, jossa ajetaan Talarian sähköcrosseilla. Kyseisessä lähdössä mukana ovat muun muassa maailmanmestarit endurosta Eero Remes ja supermotosta Mauno Hermunen.

Lisäksi iltojen aikana ajetaan  KTM / Husqvarna / GASGAS E-Balance Bike SX -kilpailu, jossa radalla nähdään perheiden nuorimmat kuljettajat.

Rahaa jaossa

Tänäkin vuonna Tampere Supercrossissa jaetaan Suomen mittakaavassa todella suuri rahapotti, kun jaossa on yhteensä 9200 euroa palkintorahaa. Molempina iltoina SX1-luokan voittaja saa 1500 euroa. Yleisön keskuudessa suuren suosion saaneen Head 2 Head -kisan voittaja kuittaa molempina iltoina 500 euroa. SX2-luokan voittaja saa puolestaan kumpanakin iltana 300 euroa.

Ilmaiset messut

Supercrossin kanssa samaan aikaan järjestetään Offroad Expo -messut, jossa on mukana lähes 50 näytteilleasettajaa. Paikalla on offroad-moottoripyörien puolelta lähes kaikki toimijat sekä tänä vuonna uutuutena myös sähkömaastopyörien edustajia. Moottoripyörien puolelta on edustettuna 10 merkkiä ja sähkömaastopyörien puolelta yhdeksän eri merkkiä. Näiden lisäksi paikalla on runsaasti tarvike- ja varustevalmistajia sekä muita sidosryhmiä.

Offroad Expo -messut ovat kävijöille ilmaiset, kuten myös pysäköinti on tapahtumavieraille ilmaista.

Supercrosskilpailun liput ovat ennakkomyynnissä Ticketmasterin nettisivuilla. Lisätietoja ja muun muassa aikataulu tapahtumasta löytyy osoitteesta: www.supercrosstampere.fi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.