SM-crossissa tuplaviikonloppu

Motocrossin SM-sarjan kolmas ja neljäs osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Torniossa. Mukana ovat kaikki viisi SM-luokkaa.

SML AMOQ SM Motocross -sarjassa on vuorossa sarjan ainoa tuplaviikonloppu. Tämä tarkoittaa sitä, että molempina päivinä ajetaan SM-pisteistä kaikissa luokissa. Kilpailut ajetaan Kaakamon motocrossradalla Torniossa ja järjestäjänä toimii Polar Cross Moottorikerho ry.

MXD-luokassa mukaan on ilmoittautunut 18 naista. Melissa Mäntylää ei kuitenkaan kisassa nähdä. Siilinjärvellä murtunut jalka pitää hallitsevan mestarin toistaiseksi katsomon puolella. Näin pistejohdossa oleva Hanna Mertsalmi pääsee hieman helpommin kasvattamaan pistepottiaan. Muita seurattavia nimiä ovat ainakin Janette Mielonen, Noora Uro ja Hanna Reinola.

MXC/A-luokan kilpailuun on ilmoittautunut 27 kilpailijaa. Sarjan pistejohtajana Tornioon saapuu Vilho Vehviläinen, jolla on 11 pisteen ero sarjakakkosena olevaan Eeka Laaksoseen. Palkintopallille tähtäävät myös Lari Hartus, Onni Kämäri, Miko Mannila ja Aleksi Pirinen.

MX125-luokassa on selkeästi eniten osanottajia. 45 kuljettajaa lähtee SM-pistejahtiin. Ennakkosuosikkina kisaan starttaa Kasimir Hindersson, joka on voittanut neljästä ajetusta erästä kolme ja ollut kerran toinen. Myös pisteissä toisena oleva Eelis Viemerö on kisassa mukana. Samoin pistetaulukon kärkinimistä Onni Jaakonsaari, Simo Koskinen ja Santeri Oinonen ajavat Torniossa.

MX2-luokan ehdoton ykkösnimi on kaikki kisaerät tänä vuonna voittanut Nico Stenberg. Stenbergin voittoputkea yrittävät katkaista ainakin Sampo Rainio, Mauno Nieminen, Miro Varjonen ja Matias Vesterinen. Lähtölistalta löytyy kaikkiaan 27 kilpailijaa.

MX1 on pääluokka, joka ajaa kumpanakin päivänä viimeisenä. Jere Haavisto on hallinnut luokkaa koko kauden ja ihmeitä pitää tapahtua jos joku Haaviston ajamalla voittaa. Juuso Matikainen ja Emil Silander ovat Haaviston lähimmät uhkaajat. Mukana on 18 kilpailijaa.

Kilpailuerät käynnistyvät lauantaina kello 12.00. Sunnuntaina aloitetaan tuntia aikaisemmin, eli starttipuomi kaatuu ensimmäisen kerran kello 11.00. Kilpailuihin on kumpanakin päivänä vapaa pääsy.

Kaakamon motocrossrata sijaitsee osoitteessa Haaralanperäntie 1, 94430 Tornio.

—————————————————————————————–

SML AMOQ SM-Motocross, osakilpailu 3-4/7, 1.-2.7.2023
Polar Cross Moottorikerho ry
www.pcmk.fi

SML AMOQ SM-Motocross

20.-21.5. Tampere
17.-18.6. Siilinjärvi
1.-2.7. Tornio
5.-6.8. Karkkila
26.-27.8. Heinola
9.-10.9. Orimattila

SML AMOQ SM-Motocross
https://www.facebook.com/SMmotocross

Suomen Moottoriliitto ry.
www.moottoriliitto.fi

Teksti: SML AMOQ SM-Motocross tiedotus / Kari Salminen, Kuva: Jani Hovi

Yksi kommentti artikkeliin ”SM-crossissa tuplaviikonloppu”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.