SM Motocross: Vehviläinen kesti kotiradan paineet

Vilho Vehviläinen tuli ennakkosuosikkina Siilinjärven SM-kisaan ja kotiyleisön riemuksi hän myös kisan voitti.

SML AMOQ SM Motocross -sarjan toinen osakilpailu ajettiin Hamulan motocrossradalla Siilinjärvellä. Lauantain suurin mielenkiinto kohdistui luonnollisesti MXC/A-luokan kilpailuun, sillä se oli päivän ainoa SM-kilpailu. Muut kilpailut olivat kansallisia MX TOP250 Open -luokkien kilpailuja.

MXC/A-luokan ensimmäisessä erässä parhaiten aloitti Aleksi Pirinen, joka vei joukkoa kaksi ensimmäistä kierrosta. Sitten mentiin pari kierrosta Victor Leppälän johdolla, kunnes hän kaatui ja loukkasi ranteensa, joutuen keskeyttämään. Kärkeen nousi ennakkosuosikkina kisaan startannut Eeka Laaksonen. Laaksosen perässä ajoi toinen ennakkosuosikki Vilho Vehviläinen. Tässä järjestyksessä tultiin myös maaliin, vaikka Vehviläinen todella tiukan vastuksen Laaksoselle antoikin. Erän kolmanneksi ajoi Miko Mannila.

Toinen erä käynnistyi mielenkiintoisesti, kun kärkipaikoilla ei ollut yhtään ensimmäisessä erässä viiden joukkoon ajanutta kuljettajaa. Samu Bärholm johti kaksi kierrosta, kunnes kärkipaikan otti Lari Hartus pudottaen Bärholmin kakkospaikalle. Takaa tuli kuitenkin hurjaa vauhtia hieman huonon alun jälkeen Vilho Vehviläinen ja muutaman kierroksen jälkeen Bärholm joutui taipumaan kolmanneksi. Vehviläisellä oli maisti päällä ja Hartuksen selkä lähestyi kierros kierrokselta, kunnes Vehviläinen ohitti Hartuksen ja ajoi erän voittoon. Hartus ajoi maaliin toisena ja Bärholm kolmantena.

Yhteistuloksissa Vehviläinen ylsi päivän voittoon ja kasvatti näin pistejohtoaan.

– Jäin ensimmäisessä erässä hiukan sumppuun startissa, mutta tulin siinä kuitenkin toiseksi. Toisessa erässä radalla oli jo jonkun verran uria, mutta ei se minua haitannut, Vehviläinen iloitsi.

Sijoitukset erissä menivät niin paljon ristiin, että päivän kakkonen oli avauserän voittanut Eeka Laaksonen, vaikka joutuikin tyytymään toisessa erässä kahdeksanteen sijaan. Toisen erän kakkossija riitti lopulta nostamaan Lari Hartuksen podiumin kolmospallille, vaikka sijoitus ensimmäisessä erässä olikin vasta kahdeksas.

MX TOP250 Open -luokat

Kansallisista TOP250-luokista mielenkiintoisin oli A-luokka. Mukana oli melkoisesti Suomen parhaita kuljettajia, ja miksipä ei olisi ollut, koska näin oli loistava tilaisuus hakea parhaat ajolinjat seuraavan päivän SM-kisaan. Ensimmäinen erä meni aika lailla käsikirjoituksen mukaan. Ykkössuosikki Jere Haavisto johti lähdöstä maaliin ja kuittasi näin voiton vajaan 8 sekunnin erolla ennen Emil Silanderia. Kolmanneksi kiiruhti Pekka Nissinen.

Toisen erän aloitti parhaiten Nissinen, mutta Haavisto otti paikkansa kärjestä jo toisella kierroksella. Nissinen menetti kakkospaikkansa Silanderille kolme kierrosta myöhemmin. Pari kierrosta myöhemmin kolmanneksi nousi Miro Varjonen ja näin oli kärkikolmikko selvillä. Päivän voittaja oli luonnollisesti kahdella erävoitolla Jere Haavisto. Toiseksi sijoittui kahdella kakkossijalla Emil Silander ja päivän kolmas oli toisessa erässä neljänneksi ajanut Pekka Nissinen.

B-luokassa voiton kuittasi molemmat erät voittanut Eemi Mutikainen. Veeti Nieminen oli ensimmäisessä erässä neljäs, mutta toisen erän kakkossija nosti hänet myös yhteistuloksissa toiseksi. Kolmanneksi sijoittui kummassakin erässä kolmanneksi sijoittunut Niklas Lammi.

C-luokan voittoon ajoi Juhana Viljamaa. Hän voitti ensimmäisen erän ja oli jälkimmäisessä toinen. Päivän kakkonen oli eräsijoilla 4 ja 5 Ville Ritola. Kolmas oli Markus Mensakov. Hän ajoi eräsijat 9 ja 3.

D-luokassa Vili Toivanen ja Jari Reponen jakoivat voitot ja kakkossijat keskenään. Koska Reponen voitti ensimmäisen erän ja Toivanen jälkimmäisen, oli Toivanen päivän voittaja ja Reponen toinen. Kolmanneksi sijoittui eräsijoilla 4 ja 5 Heikki Ojalehto.

Kilpailut Siilinjärvellä jatkuvat sunnuntaina jolloin vuorossa ovat neljän eri luokan SM-erät. Kilpailu käynnistyy MXD-luokan erällä kello 11.30.

Päivän tulokset https://tulosarkisto.fi/races/view/641

—————————————————————————–

SML AMOQ SM-Motocross, osakilpailu 2/7, 17.-18.6.2023
Siilinjärven Vesa ry
Koivusaarentie 94, 71890 Hamula
www.siive.fi

SML AMOQ SM-Motocross

20.-21.5. Tampere
17.-18.6. Siilinjärvi
1.-2.7. Tornio
5.-6.8. Karkkila
26.-27.8. Heinola
9.-10.9. Orimattila

SML AMOQ SM-Motocross
https://www.facebook.com/SMmotocross

Suomen Moottoriliitto ry.
www.moottoriliitto.fi

Teksti: SML AMOQ SM-Motocross tiedotus / Kari Salminen, Kuva: Jani Hovi

3 kommenttia artikkeliin ”SM Motocross: Vehviläinen kesti kotiradan paineet”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.