SML Loukko.com MX-Liiga kuopio 7.8. motocross

Teksti: SML Loukko.com MX-liiga tiedotus / Kari Salminen, Kuva: Jani Hovi

Quadeissa tiukka kisa Kuopiossa

Motocrossin SML Loukko.com MX-liigan Kuopion osakilpailussa Pekka Nissinen oli nopein MX TOP250 Open A-luokassa. MXQuad-luokassa voittoon ajoi Max Karilainen.

Motocrossin SML Loukko.com MX-liigan toiseksi viimeinen kisaviikonloppu ajettiin Kuopiossa Heinjoen radalla. Sunnuntai oli kelin puolesta selkeästi lauantaita parempi päivä. Sadetta ei saatu lainkaan, mutta tuuli oli sen verran kovaa, että jos sopivan puuskan aikaan sivutuuleen hyppäsi, ei ollut lainkaan varmaa laskeutuuko enää radalle.

MXQUAD SM-luokan kisasta oli odotettavissa todella tiukka, sillä sarjan kärkikaksikko Niko Laakso ja Max Karilainen saivat aika-ajossa toisiinsa peräti kolmen tuhanneosasekunnin eron Karilaisen ollessa nopeampi. Ensimmäisessä erässä Laakso kiihdytti puomilta parhaiten ja sai peräänsä Karilaisen. Kisa jatkui tiukkana loppuun saakka samalla kaavalla. Laakso meni edessä karkuun sen minkä pääsi ja Karilainen jahtasi odottaen Laakson virhettä, jota ei kuitenkaan tullut. Laakso ajoi maaliin lopulta vajaat puoli sekuntia Karilaista nopeammin. Kolmospaikasta käytiin aluksi tiukkaa kisaa Miko Väisäsen ja Tuomas Kuivamäen välillä. Väisänen oli edellä neljä kierrosta, kunnes Kuivamäki onnistui ohituksessa ja kuittasi lopulta kolmossijan reilun neljän sekunnin turvin. Väisänen oli erän neljäs ja Jarko Kangasniemi viides.

Toisessa erässä Laakso otti jälleen parhaan lähdön, mutta Karilainen nousi kärkeen jo ensimmäisellä kierroksella. Laakso ei pystynyt vastaamaan nyt alkuunkaan Karilaisen vauhtiin ja tyytyikin suosiolla erän kakkossijaan. Tuomas Kuivamäki ajoi jälleen ruutulipulle kolmantena. Neljäs erässä oli Katarina Sarvikas ja

viides Jarko Kangasniemi. Palkintopallille noustiin järjestyksessä Karilainen, Laakso ja Kuivamäki.

Nissinen otti omansa

MXTOP 250 A-ryhmän ennakkosuosikkina tuli Kuopioon Pekka Nissinen. Aika-ajossa Nissinen oli kolmas, mutta kisaerät osoittivat, ettei mies turhaan kantanut ennakkosuosikin viittaa. Molemmat erät päättyivät Nissisen voittoon, joten yhteistuloksissa Nissinen oli päivän voittaja. Palkintopallin kakkoskorokkeelle nousi kummassakin erässä toisena ruutulipulle ajanut Jere Rönkkö. Päivän kolmas oli Teemu Makkonen eräsijoilla 3 ja 3.

TOP250 B-ryhmä oli radalla yhtaikaa A-ryhmän kanssa. Ensimmäisen erän voiton otti Veeti Nieminen ja toisen erän ykkönen oli Esko Lehtonen. Kun kaksikko vaihtoi sijoja toisessa erässä, niin yhteistuloksissa voiton otti Lehtonen Niemisen ollessa päivän kakkonen. Podiumin kolmospaikan miehitti Juuso Ylipahkala. Hän ajoi eräsijat 4 ja 3.

TOP250 C-ryhmää hallitsi kahdella erävoitollaan Aapo Hakkarainen. Jesse Katainen oli molempien erien ja koko päivän toinen. Päivän kolmanneksi sijoittui eräsijoilla 4 ja 3 Markus Mensakov.

TOP250 D-ryhmässä molemmat erät sujuivat kärjen osalta samalla tavalla. Aleksi Hyvärinen voitti molemmat erät, Petja Vuojärvi oli kummassakin toinen ja Adam Rekola puolestaan kummassakin kolmas. Tämä oli luonnollisesti myös järjestys yhteistuloksissa.

SML Loukko.com MX-liigan viimeinen osakilpailu ajetaan 3.-4.9. Kajaanissa.

Päivän kaikki tulokset https://speedhive.mylaps.com/Events/2027237

Max Karilainen ajoi Kuopiossa MXQUAD SM-luokan voittoon

2 kommenttia artikkeliin ”SML Loukko.com MX-Liiga kuopio 7.8. motocross”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.