Stenberg ja Haavisto dominoivat Siilinjärvellä

Siilinjärven SM-motocrossin toinen kilpailupäivä tarjosi runsaasti nähtävää. Päivän voittajia olivat Janette Mielonen, Kasimir Hindersson, Nico Stenberg ja Jere Haavisto.

SML AMOQ SM Motocross -sarjan toinen kilpailupäivä Siilinjärvellä käsitti pelkästään SM-luokkien kilpailuja. Ensimmäiseksi radalle pääsi MXD eli naisten luokka, jossa oli mukana 24 kilpailijaa. Aika-ajossa nopein oli hallitseva mestari Melissa Mäntylä.

Ensimmäisen erän aloitti parhaiten Hanna Mertsalmi. Melissa Mäntylä oli kuitenkin tuntumassa koko ajan, kunnes hyppäsi ylipitkän hypyn ja joutui hetken lepäämään radan varressa. Kärkipaikat kuitenkin karkasivat ja Mäntylä sinnitteli maaliin viidentenä. Mertsalmen erävoitto ei enää ollut uhattuna, sillä toisena maaliin ajanut Noora Uro jäi voittajasta 40 sekuntia. Kolmanneksi ajoi Janette Mielonen.

Toinen erä ajettiin ilman Melissa Mäntylää. Jalka sai ensimmäisessä erässä sen verran kipeää, että kun kilpakumppanit lähtivät erään, lähti Mäntylä sairaalaan kuvauttamaan jalkaansa. Erä käynnistyi ja Noora Uro otti tapansa mukaan kärkipaikan. Hanna Mertsalmi kaatui puolestaan kakkospaikalta jääden erän viimeiseksi. Janette Mielonen ajoi pitkään toisena, kunnes ohitti Uron ja kuittasi sekä erän että koko päivän voiton. Uro oli tässäkin erässä toinen ja se riitti päivän kakkossijaan. Erän kolmanneksi ajoi Hanna Reinola, mutta palkintopallin kolmospaikalle nousi Hanna Mertsalmi, joka teki erän aikana aivan käsittämättömän nousun ajaessaan ruutulipulle neljäntenä.

Tiukka kisa MX125-luokassa

MX125-luokan ensimmäisessä erässä ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Saku Mansikkamäki johti erää lähdöstä maaliin. Kasimir Hinderssonilla kesti kaksi kierrosta nousta kakkospaikalle ja Eelis Viemeröllä puolestaan kierros enemmän kolmospaikalle nousemiseen. Tässä järjestyksessä kolmikko tuli myös erän maaliin.

Mansikkamäki johti myös toista erää yli puoleen väliin, mutta sitten takaa tuli Hindersson, ohitti Mansikkamäen ja nousi erän voittoon. Mansikkamäki ehti maaliin toisena. Kaksikko päätyi tasapisteisiin, mutta päivän voittaja oli jälkimmäisen erän voittonsa ansiosta Hindersson. Mansikkamäki oli siis päivän kakkonen. Erän kolmanneksi nousi viimeisellä kierroksella Eelis Viemerö. Hän oli myös yhteistuloksissa kolmas.

Stenberg hallitsi

Nico Stenberg voitti MX2-luokan kilpailun Siilinjärvellä

MX2-luokassa Nico Stenberg oli ensimmäisessä erässä jälleen omaa luokkaansa ja ajoi kärjessä lähdöstä maaliin. Sampo Rainio ajoi kakkospaikalla, mutta kaatui ja menetti mahdollisuuden kärkisijoihin. Toiseksi nousi tämän jälkeen Matias Vesterinen ja piti paikkansa maaliin saakka. Kolmospaikalla käväisi useampi kuljettaja, kunnes Aaro Menna näytti ajavan kolmanneksi. Viimeisellä kierroksella kuitenkin Miro Varjonen puristi Mennan ohi ja oli ruutulipulla sekunnin seurakaveriaan nopeampana.

Nico Stenberg vei nimiinsä myös toisen erän johtamalla ensimmäisen tapaan lähdöstä maaliin. Sampo Rainio pysyi nyt pystyssä koko erän, eikä kakkossija ollut uhattuna missään vaiheessa. Kolmantena maaliin kiirehti Mauno Nieminen. Yhteistuloksissa päivän voittaja oli Stenberg. Toiseksi sijoittui jälkimmäisessä erässä neljänneksi ajanut Miro Varjonen ja päivän kolmas oli Sampo Rainio.

Haavistolle täydet pisteet

MX1-luokan ensimmäisessä erässä odotettiin Jere Haaviston karkaavan muilta saman tien, mutta toisin kävi. Haavisto lähti ajamaan muuta joukkoa takaa kuutospaikalta ja kesti peräti 11 kierrosta, ennen kuin ohitusvuorossa oli siihen asti erää johtanut Juuso Matikainen. Haavisto toki voitti erän, mutta vain parin sekunnin turvin ennen Matikaista. Kärkikaksikon takana erän kolmanneksi ajoi Emil Silander.

Toinen erä oli lopputulosta ajatellen kuin ensimmäisen uusinta. Jere Haavisto ajoi jälleen voittoon, mutta tällä kertaa hän teki sen johtamalla lähdöstä maaliin. Juuso Matikainen taivalsi koko erän kakkospaikalla ja kolmas oli jälleen Emil Silander. Tässä järjestyksessä kolmikko nousi myös podiumille.

SML AMOQ SM Motocross -sarja jatkuu seuraavaksi Torniossa, jossa ajetaan 1.-2.7.

Päivän tulokset https://tulosarkisto.fi/races/view/641

—————————————————————————–

SML AMOQ SM-Motocross, osakilpailu 2/7, 17.-18.6.2023
Siilinjärven Vesa ry
Koivusaarentie 94, 71890 Hamula
www.siive.fi

SML AMOQ SM-Motocross

20.-21.5. Tampere
17.-18.6. Siilinjärvi
1.-2.7. Tornio
5.-6.8. Karkkila
26.-27.8. Heinola
9.-10.9. Orimattila

SML AMOQ SM-Motocross
https://www.facebook.com/SMmotocross

Suomen Moottoriliitto ry.
www.moottoriliitto.fi

Linkit:

moottoriliitto.fi

Instagram @Moottoriliitto

Facebook @Moottoriliitto

Youtube @Moottoriliitto

Kuva: Jani Hovi

Teksti: Teksti: SML AMOQ SM-Motocross tiedotus / Kari Salminen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.