Suomalainen kartingkuski EM-sarjassa: Alfons Miettinen

Alfons Miettinen on nuori karting-kuljettaja, jonka tähtäin on korkealla. Reila Palvelut Oy tukee Alfonsia matkalla kohti isoja tavoitteita.

Reila haluaa kannustaa nuoria kulkemaan kohti omia tavoitteita ja unelmia niin työelämässä kuin sen ulkopuolella. Siksi olemme mukana tukemassa urheilu-uralla eteenpäin pyrkiviä nuoria. Yksi heistä on 12-vuotias karting-kuljettaja Alfons Miettinen, joka on parhaillaan ottamassa isoja askelia omalla urallaan.

Kesällä 2022 Alfons kilpaili ensimmäistä kauttaan kartingin SM-sarjan OK junior -luokassa. Alfons ylitti kaikki tavoitteet nappaamalla viidennen sijan ja yltämällä luokassaan neljänneksi parhaaksi suomalaiseksi.

Tähtäin on tulevaisuudessa vielä paljon korkeammalla: Alfons ilmoittaa suorasanaisesti tavoitteekseen olla jonain päivänä maailman paras kuljettaja.

Alfons innostui kartingista 7-vuotiaana. Kaveri houkutteli kokeilemaan, ja ajaminen tuntui heti omalta jutulta. Vanhemmilta pyydettiin lupaa uuden harrastuksen aloittamiseen, ja sillä tiellä ollaan.

Kun kysymys kuuluu, mikä lajissa kiehtoo, vastaus löytyy nopeasti: ”Vauhti – ja kilpaileminen!”

Alfons

Moi, olen kartingkuljettaja Alfons ’Fontzi’ Miettinen Finndrive ry:sta. Kilpailen tällä kaudella 12-14 -vuotiaiden OKJ-luokassa. Kaudella 2022 sijoituin kyseisessä luokassa SM-kokonaiskilpailun viidenneksi. Ajan ulkomailla tanskalaisessa Diamond Racing Teamissa, Suomessa SR-teamissa. Minua ajavat lajissa eteenpäin kyltymätön intohimo ajamiseen, halu voittaa ja tulla maailman parhaaksi kuljettajaksi. Karting vaatii aikaa, fysiikkaharjoittelua ja ajoharjoittelua. Se tuo mukanaan hienoja kokemuksia, uusia ystäviä ja kielitaitoa.

Taloudellinen tuki tärkeää

Kilpailemisen Alfons aloitti lähialueen pikkukisoissa, ja parin vuoden päästä hän pääsi ajamaan valtakunnallista sarjaa. Nyt kun takana on jo useampi vuosi kotimaan radoilla, on tullut aika mennä eteenpäin ja lähteä hakemaan vauhtia ulkomailta.

Alfonsin tiimin suunnitelmissa on viedä talvikaudeksi kalustoa Italiaan, jonne matkataan kuukausittain treenaamaan ja kilpailemaan. Nuorelta se vaatii vankkaa tahtotilaa, varsinkin kun koulunkäynti pitää samaan aikaan hoitaa kunnialla. Alfons kuitenkin toteaa, että työtä jaksaa tehdä, kun unelma ja tavoite ovat selkeinä mielessä.

Kun tavoitteena on pärjätä kilpaurheilussa, tarvitaan työnteon lisäksi myös hyviä tukijoukkoja. Karting on laji, joka vaatii kisamatkoineen sekä auton ja kuljettajan varusteineen isoa taloudellista satsausta. Siksi tukijoilla on kilpatasolla iso merkitys.

Alfonsin yhteistyö Reilan kanssa alkoi kaudella 2021. Reilan tuki mahdollistaa sen, että nuori kuljettaja pystyy kisaamaan kunnon kalustolla. Alfonsin äiti Minna Miettinen kertoo, että yhteistyö on kuljettajan ja perheen näkökulmasta toiminut mainiosti.

Reilalla ymmärretään nuoren urheilijan tilanne hyvin, ja siellä ollaan aidosti kiinnostuneita siitä, miten hänellä menee.

Tulevat kisat

European Championship 2023: 4 kisaa
COTF Champions Of The Future 2023: 5 kisaa
World Championship 2023: 1 kisa

Hyvää oppia tulevaisuuteen

Kaikkein tärkein tuki Alfonsille on alusta saakka tullut omalta perheeltä. Minna ja Niko Miettinen toteavat, että karting on muotoutunut jo elämäntavaksi. Laji vaatii tiivistä yhteen puhaltamista kaikilta, ja huoltojoukkoja tarvitaan niin varikolla kuin kotonakin.

Moottoriurheilu on ennen kaikkea tiimityötä. Alfons on osa SR-Teamia, johon kuuluu viisi nuorta kuljettajaa taustajoukkoineen. Tähän saakka mekaanikot ovat löytyneet isäporukasta, mutta jatkossa tavoitteena on saada mukaan myös ammattilaisvoimia.

Toimiminen osana porukkaa on yksi urheilun parhaista ja samalla kehittävimmistä puolista. Sekä Minna että Niko ovat yhtä mieltä siitä, että karting on antanut jo tähän saakka paljon niin nuorelle itselleen kuin koko perheelle.

Urheileminen kasvattaa henkisesti, kun onnistumisten lisäksi aina tulee myös vastoinkäymisiä. Radalla pitää pystyä tekemään ratkaisuja itsenäisesti, ja aikatauluja ja sääntöjä pitää noudattaa kurinalaisesti. Ratkaisut eivät aina ole oikeudenmukaisia, joten myös tunteiden hallintaa tarvitaan. Nuoret saavat tästä lajista todella paljon sellaista oppia, josta varmasti on hyötyä tulevaisuudessa.

Niko Miettinen

Uran ensimmäinen EM-kisa

Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna Alfons kisasi ensimmäisen kerran EM-tason kisassa. Karting-maailmassa EM-kisaa pidetään alan arvostetuimpana junior-kartingin tapahtumana. MM-kisa on yksi kisa, jossa kuskeista riippumattomilla sattumillakin on osuus lopputuloksissa. EM-kilpailu sen sijaan koostuu neljästä osakilpailusta, jolloin kuskien, autojen ja tiimien tasoa testataan toden teolla. EM-kilpailut houkuttelevatkin kisaajia ympäri maailmaa. Tavoitteellinen Alfons hyppäsi siis harrastuksensa syvään päätyyn. Miten Valencian EM-osakilpailu sujui?

– Hienosti meni. Alfonsin vauhti oli parhaimmillaan silloin kun sen pitikin olla, eli aika-ajoissa ja kisassa. Mutta viikonloppu oli vaiherikas. Oli moottoririkkoa ja Alfonsista riippumatonta kolarointia, joka ikävä kyllä tapahtui finaalissa. Loppusijoitus oli 31. Kuljettajan puolesta viikonloppu oli loistava.

Kun nousujohteinen finaali päättyi kolarointiin, Alfons oli pettynyt ja vihainenkin. Pian kuitenkin kokonaisuus asettui nuoren kuskikyvyn ajatuksissa oikeisiin mittasuhteisiin. Oma taso oli parantunut, kisataktiikasta oli tullut arvokasta oppia ja kisassa Alfons oli tehnyt oikeita reagointeja. – Kisaamassa ovat maailman huiput ja virhemarginaalit ovat pieniä, kisa on taktisempaa ja luonteeltaan röyhkeämpää kuin Suomen kisoissa. Saadut ja tulevat opit ovat tarpeen.

Valencian ratavarikolla kokenut junior-karting seuraaja arveli Alfonsin olleen ensimmäinen suomalainen kuski, joka yltää ensimmäisessä EM-kisassaan finaaliin. Alfonsin suunta on siis vähintäänkin oikea!

Koulu on mukana kotona ja reissuilla

Kuukausittain useampikin reissu ja lähes ympäri vuoden – miten koulu sovitetaan tähän yhtälöön?

– Hyvin on saatu sovitettua. Kiitos koululle suhtautumisesta Alfonsin harrastukseen ja poissaloihin lähiopetuksesta. Alfons on omasta puolestaan tehnyt ja tekee oman osuutensa, jotta myönteinen suhtautuminen on mahdollista. Hän menestyy koulussa hyvin.

Niko kertoo samalla, kuinka kotiläksyt kulkevat mukana maailmalla. Usein ajojen välissä on yhden-kahden päivän vapaita, ja ne Alfons käyttää koulutöihin.

Samalla Niko nostaa isän roolissa karting-harrastuksen merkityksen muutoinkin kuin tulosten valossa.

– Hinnan takia tätä harrastuista ei voi suositella, mutta kasvatusmetodina kyllä. Onnistumisiin ja epäonnistumisiin oppii suhtautumaan hienosti ja kyseessähän on joukkuelaji, vaikka kuskiin kaikki kulminoituukin. Siinä oppii myös ottamaan muut huomioon ja sosiaalinen kanssakäyminen tulee luontevaksi.

Tulevaisuuden tavoitteet

Pidemmän aikavälin tavoitteet on myös asetettu. Missä Alfons ajaa viiden vuoden päästä?

– Meillä on kolmen, viiden ja kymmenen vuoden tavoitteet kirjattuna. Viiden vuoden päästä Alfons ajaa F4:ssa.

Formula 4 –sarjaa pidetään yleisesti F3:n ohella tärkeimpänä ponnahduslautana kuninkuusluokkaan. Silloin Alfons olisi siis jo ammattitiimissä, mutta alan yleisimmän tavan mukaan tallipaikka on ostettava.

– Tallipaikan hinta on sadoissa tuhansissa. Sanotaanko, että 250 000 eurolla se voisi tämän hetken tilanteen mukaan lohjeta. Kuski voi aiemmilla meriiteillä vaikuttaa hintaan, mutta käytännössä kyseessä on poikkeuksia lukuun ottamatta ostopaikka.

Terveiset Reilalle ja kaikille tukijoille

Olemme suunnattoman kiitollisia, kun Reila on matkassa ja tukenut Alfonsin matkaa kohti maailman huippua. Suhtautuminen on ollut erittäin mieluisaa ja kannustavaa. Ilman Reilaa Alfonsin unelman tavoittelu ei olisi mahdollista.

Käytän tässä mahdollisuuden kiittää myös muita tukijoitamme. Ollaan yhteydessä yhteisessä WhatsApp-ryhmässä. Toivottavasti olette käyttäneet ryhmää ja siellä olevaa yritysten informaatiota hyväksi ja verkostoituneet. Jaamme myös kisojen livestriimaus-linkit ja muutoinkin kisapäiviltä kuulumisia.

Lisää tukea tarvitaan!

Ulkopuolinen apu on tarpeen, kun luodaan tavoitteellista autourheilu-uraa. Ei riitä, että radan ulkopuolella tehdään huikea määrä töitä. Jos suomalaiset haluavat nähdä kotimaisia kuskeja lajin huipulla, niin tukea tarvitaan.

Kyseessä on brutaali laji. Se on kallis, menestyksen tavoittelijoita on paljon mutta absoluuttiselle huipulle pääsee vain huippukyky, joka onnistuu oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Alfonsin kyvyistä menestys ei jää kiinni, ja teemme kaikkemme, että unelmat toteutuvat. Mutta siihen tarvitaan tukea eli rahaa

toteaa rakennusmies Niko Miettinen rautakaupan parkkipaikalla päättyvässä puhelinhaastattelussa.

Lisää Alfonsin matkasta maailman huipulle: https://alfonsmiettinen.com/

Tekstit ovat alunperin ilmestyneet Alfonsia tukevan Reila Palvelut Oy:n sivuilla.

Yksi kommentti artikkeliin ”Suomalainen kartingkuski EM-sarjassa: Alfons Miettinen”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.