Suomen Cupeissa tuplavoittajat

Motocrossin MX-liigan yhteydessä ajettiin sunnuntaina myös Suomen cupin pisteistä. MXV50-luokan voitti Lari Lehtiö ja MXV35-luokan Eemi Mutikainen. Molemmat voittivat kummatkin eränsä.

SML Loukko.com MX-liigan toinen kilpailupäivä Iisalmen Parkatissa piti sisällään neljä kilpaluokkaa. Liigapisteistä ajettiin vain MX65-luokassa. Suomen Cupin pisteistä kisasivat MXV50 ja MXV35-luokkien kilpailijat. Lisäksi ajettiin kansallinen MX125-luokan kilpailu.

MX65-luokka käynnisti päivän kisat. Ensimmäistä erää vei Aaron Koivula kolme ensimmäistä kierrosta. Takaa tuli kuitenkin hieman alussa epäonnistunut Miska Laine ja nousi johtoon. Lauantaina molemmat erät voittanut Laine meni tämän jälkeen menojaan ja voitti erän selvällä erolla ennen toiseksi ajanutta Koivulaa. Kolmanneksi ajoi Mikke Lindström.

Toinen erä alkoi samalla lailla kuin ensimmäinenkin. Aaron Koivula johti jälleen kolme ensimmäistä kierrosta, mutta joutui sitten päästämään Taavi Arkonsuon ohitseen. Seuraavalla kierroksella myös Frans Mattila ohitti Arkonsuon. Sijoitukset erissä menivät niin paljon ristiin, että erän voittanut Arkonsuo oli myös päivän voittaja oltuaan avauserässä neljäs. Päivän kakkonen oli Koivula ja kolmanneksi sijoittui tässä erässä viidenneksi jäänyt Miska Laine

Lehtiö kuittasi molemmat erät

MXV50-luokan ensimmäinen erä sujui aivan ennakkoveikkausten mukaan. Pistejohtajana Iisalmeen tullut Lari Lehtiö otti kärkipaikan heti lähdöstä ja ajoi erän voittoon. Koko erän ajan ajoi toisena Tommi Laine ja kolmospaikan otti haltuunsa jo ensimmäisellä kierroksella Matti Sipilä.

Toinen erä ei juurikaan ensimmäisestä eronnut. Lehtiö meni heti kärkeen ja ajoi jälleen erävoittoon. Näin Lehtiö kuittasi Iisalmesta täydet Cup-pisteet. Erä erosi ensimmäisestä ainoastaan siinä, että kakkonen ja kolmonen vaihtoivat paikkaa. Sipilä otti kakkospaikan itselleen toisella kierroksella ja piti sen maaliin saakka. Laine joutui nyt tyytymään kolmanteen sijaan. Yhteistuloksissa järjestys oli Lehtiö, Sipilä ja Laine.

Mutikaisen tupla

MXV35-luokan ensimmäisessä erässä sijoitukset vaihtuivat taajaan. Lähdöstä kärkeen nousi Matti Korkeamäki ja piti johtopaikkaa viiden kierroksen ajan. Sitten kärkeen nousi Janne Metsämäki ja veti joukkoa pari kierrosta. Seuraavaksi kärkeen nousi Eemi Mutikainen, eikä enää johtopaikasta luopunut. Metsämäki ajoi maaliin toisena ja kolmantena ruutulipulla oli alussa johtanut Korkeamäki.

Toinen erä oli yhtä värikäs kuin ensimmäinenkin. Matti Korkeamäki johti nyt pidempään ja putosi kakkospaikalle vasta pari kierrosta ennen maalia. Kärkeen nousi Eemi Mutikainen ja ajoi myös tämän erän voittoon. Janne Metsämäki onnistui myös ohittamaan Korkeamäen ja ajoi ruutulipulle toisena. Erän kolmas oli avauserän tapaan Korkeamäki. Podiumille kolmikko nousi järjestyksessä Mutikainen, Metsämäki ja Korkeamäki.

Päivä Iisalmessa päättyi MX125-luokan kansalliseen kilpailuun jossa voittoon ajoi Esko Lehtonen. Hän oli avauserässä toinen ja voitti jälkimmäisen erän. Toiseksi ajoi eräsijoilla 1 ja 4 Topias Kontto. Kolmantena podiumille nousi eräsijat 4 ja 2 ajanut Samu Hytönen.

SML Loukko.com MX-liiga jatkuu heinäkuun toisena viikonloppuna Kajaanissa.

Päivän tulokset https://tulosarkisto.fi/races/view/640

————————————————————————————- 

SML Loukko.com MX-liiga Iisalmi, osakilpailu 3/7, la-su 10.-11.6.2023

Ylä-Savon Moottorikerho ry
Ameriikantie 733, 74200 Vieremä
www.y-smk.fi

Tulokset
https://tulosarkisto.fi/races/view/640

Sarjataulukko
https://tulosarkisto.fi/championships/index/1


SML Loukko.com Motocross-Liiga 2023

7.-8.5. Vantaa
13.-14.5. Pesämäki
10.-11.6. Iisalmi
8.-9.7. Kajaani
22.-23.7. Kuopio
19.-20.8. Imatra
2.-3.9. Sipoo

SML Loukko.com Motocross-Liiga

www.facebook.com/SMLmotocrossliiga
Instagram mxliiga

Suomen Moottoriliitto ry
www.moottoriliitto.fi

Teksti: SML Loukko.com MX-liiga tiedotus / Kari Salminen, Kuva: Jani Hovi

Yksi kommentti artikkeliin ”Suomen Cupeissa tuplavoittajat”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.