Suomen MM-ralli: Heikkilä vaiheikkaan Secton jälkeen viides luokassaan

Mikko Heikkilä on sijoittunut viidenneksi Secto Rally Finlandissa. Kilpailun avauspäivän haasteet tiputtivat Heikkilää tuloslistoilla alaspäin, mutta varma ajo nosti nurmijärveläiskuljettajan maalissa WRC2-luokan viidenneksi.

Mikko Heikkilä sekä kartanlukija Samu Vaaleri ovat sijoittuneet viidenneksi Secto Rally Finlandissa. Jyväskylässä ajettu kilpailu oli Skoda-kuljettajalle haastava, mutta kilpailukykyisen vauhdin ylläpito lauantain ja päivän päättäneen sunnuntain ajan nosti Heikkilän 18. sijalta lopulta viidenneksi WRC2-luokassa.

Heikkilän kilpailu värittyi epäonnella heti perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella vaihteenvaihtajan ongelmien pysäyttäessä Heikkilän heti lähtöviivalle. Rengasrikko päivän kolmannella erikoiskokeella lisäsi nurmijärveläiskuljettajan eroa kärkeen entisestään. Päivän kohokohdaksi jäi erikoiskokeelle 9 – Halttula 2 ajettu pohja-aika.

-Aika turhautunut fiilis. Tämä on jo meidän seitsemäs kisa putkeen, joka menee syystä tai toisesta pieleen. Tänne tullessa odotukset olivat korkealla, mutta ne karisivat ensimmäisessä kiihdytyksessä vaihteenvaihtajan ongelmiin. Sen päälle meni vielä rengas Myhinpäässä, jota en tosin ota omiin nimiini, tiellä oli varmaan jotain teräväät joka repi renkaan, Heikkilä harmitteli perjantaina.

Lauantaina Heikkilä keskittyi tasaisen varmaan nousuun tuloslistoilla isompia riskejä ottamatta. Yritys palkittiin seitsemän sijaa korkeamma sijoituksella lauantai-illan huoltoon saavuttaessa.

-Isommat riskit jätettiin tänään ottamatta, niin kuin oli tarkoituskin. Viidenteen sijaan ei ole paljoa matkaa, joten katsotaan, saadaanko noustua vielä pykäliä tuloslistoilla. Tiet menivät toisella ajokerralla aika rajuun kuntoon. Rapsulassa osui vähän kiveen ja pyörän laakeri otti kipeää, mutta muuten tuli ihan hyvin, Heikkilä kertasi iltapäivän erikoiskokeita.

Sunnuntain ohjelmassa oli neljä erikoiskoetta. Heikkilä kuittasi itselleen viidennen sijan heti päivän ensimmäisellä erikoiskokeella. TGS Motorsportin tiimissä Suomen MM-rallin ajanut Heikkilä varmisteli itsensä maaliin viidentenä.

-Iso harmi, että kilpailu meni näin, eikä mahdettu harmeille mitäään. Laukaan jälkeen oli vielä ajettavaa, mutta Myhinpään rengasrikon jälkeen kärki karkasi liian kauas. Lauantai ja sunnuntai ajettiin suunnitelman mukaisesti läpi ilman virheitä ja suurempia osumia. Pienellä budjetilla ajettaessa ei kannata ottaa turhia riskejä vain pätkäaikojen ajamisen vuoksi. Reitti oli todella hieno taas tänä vuonna, mutta tottakai harmittaa, kun tänne tullaan ensisijaisesti ajamaan sijoituksista kuin nauttimaan pätkistä, Heikkilä kertasi.

EM-sarjassa koko kauden The Racing Factory -tallissa kilpailevan Heikkilä kilpailukausi jatkuu Tsekin EM-rallilla kahden viikon kuluttua.

-Älyttömän iso kiitos kaikille, jotka tämän mahdollistivat. Samaan aikaan pahoittelut yhteistyökumppaneilleni, että meni taas näin. Harmittaa myös kaikkien niidenkin puolesta, jotka ovat mukanamme. Toivotaan, että tuuri kääntyisi jossain kohtaa. Kiitokset myös katsojille kannustuksesta reitillä ja tien varsilla, on upea tunne ajaa kotikilpailussa, jossa yleisöä on paljon ja kannustus suurta. Tsekkeihin seuraavaksi, se on taas uudenlainen kilpailu. Haastava kisa edessä, asvaltti tulee olemaan liukasta, mutta koitetaan ajaa nätisti, Heikkilä kiitteli.

Heikkilän rallikausi jatkuu rallin EM-sarjan kauden seitsemännellä osakilpailulla Barum Czech Rallylla 19.-20.8.

WRC Secto Rally Finlandin WRC2-luokan lopputulokset:

1. Sami Pajari 2:43:15,0 Skoda Fabia RS Rally2 FIN

2. Adrien Fourmaux +33,8 Ford Fiesta Rally2 FRA

3. Nikolay Gryazin +1:07,8 Skoda Fabia RS Rally2 ANA

4. Andreas Mikkelsen +1:31,5 Skoda Fabia RS Rally2 NOR

5. Mikko Heikkilä +2:00,6 Skoda Fabia RS Rally2 FIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Suomen MM-ralli: Heikkilä vaiheikkaan Secton jälkeen viides luokassaan”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.