Suomen MM-rallille 3-vuotinen jatkosopimus

AKK Sports Oy, Jyväskylän kaupunki ja MM-sarjan promootioyhtiö WRC Promoter GmbH allekirjoittivat kolmivuotisen jatkosopimuksen keskiviikkona 2. elokuuta. Jatkosopimuksen myötä Suomen MM-ralli eli Secto Rally Finland on mukana rallin MM-sarjassa ainakin seuraavat kolme vuotta ja tapahtuma järjestetään jatkossakin Jyväskylässä ja Keski-Suomen sorateillä.

Lisäksi AKK Sports Oy ja MM-rallin nimisponsori Secto Automotive allekirjoittivat jatkosopimuksen yhteistyöstä vuoteen 2025 asti.

Kolmivuotinen sopimus rallin MM-sarjan ja Jyväskylän kaupungin kanssa mahdollistaa sen, että tapahtumaa voidaan kehittää entistä paremmaksi niin yleisölle kuin erilaisille sidosryhmille.

AKK Sports Oy:n operatiivinen johtaja Markus Häkkinen, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto ja WRC Promoter GmbH:n toimitusjohtaja Jona Siebel allekirjoittivat jatkosopimuksen vuoden 2023 Secto Rally Finlandin seremoniallisen lähdön yhteydessä.

– On suuri ilo ja kunnia vahvistaa AKK Sports Oy:n puolesta, että Secto Rally Finland on osa rallin MM-sarjaa jälleen seuraavan kolmen vuoden ajan. Tapahtumamme on yksi sarjan suosituimmista, ja upea estradi niin lajille itselleen kuin myös yhteistyökumppaneillemme sekä Jyväskylän ja Keski-Suomen seuduille, Markus Häkkinenkommentoi.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto oli tyytyväinen sopimuksen syntymisestä.

– Sopimuksella on iso merkitys kaupungillemme. Jyväskylällä on pitkä historia rallien järjestäjäkaupunkina ja tapahtuma on meille yhteinen ylpeyden aihe. Ralleilla on tutkitusti merkittävä taloudellinen vaikutus alueellemme ja lisäksi tapahtuma tuo meille valtavasti laajaa kansainvälistä näkyvyyttä. Tämä on siten erittäin hieno päivä Jyväskylälle, iloitsee kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Seremoniallinen lähtö järjestettiin Jyväskylässä ensimmäistä kertaa

Secto Rally Finlandin avajaisia juhlistanut seremoniaalinen lähtötapahtuma järjestettiin tänään ensimmäistä kertaa Jyväskylän satamassa. Sateisesta säästä huolimatta avajaisia seurasi paikan päällä runsas joukko rallifaneja. Sopimusten allekirjoitusten lisäksi juhlallisuuksissa nähtiin mm. Midnight Hawksien komea ylilentoshow sekä kuultiin Ilmavoimien Big Bandia sekä Stigiä. Illan päätähtinä olivat kuitenkin tulevan kilpailun kuljettajat, jotka avasivat tunnelmiaan päivää ennen rallien aloitusta.

Kalle Rovanperälle istutettiin puu Mestareiden Puistoon

Ennen avajaisseremonioita nähtiin historiallinen hetki, kun Lutakon puistoalueella sijaitsevaan Mestareiden Puistoon istutettiin hallitsevan maailmanmestarin Kalle Rovanperän oma puu. Rovanperän mestaruutta kunnioittavaksi puuksi valikoitui yleisöäänestyksessä kirjovaahtera.

AKK Sports Oy ja Jyväskylän kaupunki perustivat Mestareiden Puiston yhteistyössä Jyväskylään Lutakon puistoalueelle vuonna 2015. Puisto kunnioittaa menestyneitä suomalaisia rallikuljettajia ja heidän sekä lajin arvokasta historiaa niin Jyväskylässä kuin maailmalla.

Puistoon on tähän mennessä istutettu yksitoista erilaista puuta kunnioittamaan ansioituneita suomalaisia rallikuljettajia. Oman puunsa ovat saaneet Rauno Aaltonen, Markku Alén, Marcus Grönholm, Juha Kankkunen, Simo R. Lampinen, Hannu Mikkola, Timo Mäkinen, Tommi Mäkinen, Timo Salonen, Pauli Toivonen ja Henri Toivonen sekä Ari Vatanen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.