TGS:n Joona palkinnoille Joensuussa – Asunmaalle nollakisa

Rallin suomenmestaruussarjan kauden viides osakilpailu kaasuteltiin viikonloppuna Joensuun SM Itärallissa. SM1-luokassa kilpaileva TGS Motorsport -rallitiimin Lauri Joona jatkoi Itä-Suomessa loistavia otteitaan ja ajoi SM1-luokan toiseksi. Teemu Asunmaa puolestaan joutui keskeyttämään tekniseen vikaan ennen viimeistä erikoiskoetta. 


Luokan kakkospaikalta ralliin startannut Joona sai Joensuussa ensimmäisen kilpailullisen maistiaisen uudesta Škoda Fabia RS Rally2 -autosta. Auto istui sastamalalaisen käteen heti loistavasti lähtöpaikasta huolimatta, kun kotiinviemisiksi tuli luokan toiseksi korkeimmat pisteet Jari Huttusen jälkeen. 

Toinen sija Joensuun haastavilta teiltä nostaa Joonan samalla SM1-luokan kärkeen, tasapistein Huttusen kanssa. 


– Mukavaa oli vetää. Kärsittiin jonkin verran lähtöpaikasta, mutta kaikkemme tehtiin mitä pystyttiin. Eikä tiestö todellakaan päästänyt helpolla. Toki voitto oli tähtäimessä, mutta olosuhteet huomioiden pitää olla sijoitukseen ihan tyytyväinen. Ja koko ajan tulee oppia lisää, Joona kertoi. 


Teemu Asunmaa oli kiinni luokan viitospaikassa, mutta joutui keskeyttämään toiseksi viimeisen erikoiskokeen päätteeksi pieneen tekniikkamurheeseen.

 
– Toisella erikoiskokeella ilmenneen pienen ongelman johdosta ei nähty järkeväksi lähteä ajamaan viimeistä pätkää. Kuittaamme suosiolla tästä kauden nollatuloksen, ja keskitymme loppukauteen, Asunmaa kommentoi. 


SM-sarjan tiimipisteissä TGS Škoda Motorsport Suomi on kolmantena, kun kautta on jäljellä vielä kaksi osakilpailua. Seuraava on luvassa Lahdessa 11.-12.8.


SM1-luokan tuloksia: Joensuun SM-ralli

1. Jari Huttunen Škoda Fabia RS Rally2 42:52,8
2. Lauri Joona Škoda Fabia RS Rally2 +20,4
3. Roope Korhonen Volkswagen Polo GTI R5 +34,0
4. Juha Salo Skoda Fabia Rally2 EVO +1:02,4
5. Riku Tahko Hyundai i20 Rally2 +2:29,6

Tiimimestaruuspisteet 5/7 osakilpailua:
1. Co-Motorsport 199p3. Rautio Motorsport 2 191p
2. TGS Škoda Motorsport Suomi 175p
4. KMS Racing 131p
5. Rautio Motorsport 129p

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.