Trogen hyvin valmistautuneena Lausitzringille

Sami-Matti Trogenin kausi jatkuu suomalaiselle uudella radalla
KUUMUUS LAITTAA KULJETTAJAT KOVILLE LAUSITZRINGILLÄ

Rata-autoilun Saksan GT4-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna. Kauden seitsemäs ja kahdeksas osakilpailu ajetaan Lausitzringin radalla. Sami-Matti Trogen lähtee kilpailuihin tuttuun tapaan luottavaisin mielin ja on valmistautunut hyvin yli 30 asteen hellehaasteeseen.

Edellinen osakilpailu, kotikisa Nürburgringillä, meni odotuksiin nähden kehnosti. Lauantain 15. sijasta ansaittu yksi piste oli kaikkea muuta kuin Walkenhorst Motorsport ja autokunta Trogen – Enzo Joulié odottivat. Kahden viikon tauko kilpailuiden välissä tarkoittaa kuitenkin sitä, että katseet oli saman tien suunnattava tulevaan.

”Auton pitäisi olla nyt kilpailukykyisempi kuin Nürburgringillä. Jos se on yhtään samanlainen kuin ekoissa kisoissa, niin meidän pitäisi pärjätä hyvin”, Trogen kertoo.

Erikoinen rata

Lausitzring on varsinkin suomalaisesta näkökulmasta varsin erikoinen kilparata. Rungon ratakokonaisuuteen tekee 3,26 kilometriä pitkä ovaali, joka rakennettiin aikoinaan CART-sarjan seuraajan Champ Carin Euroopan osakilpailuja varten. Sen sisäpuolelle vedettiin perinteistä kilparataa muistuttava, n. 3,5 kilometrin mittainen lenkki, jota eurooppalaiset ratasarjat käyttävät. Jenkkiformulat eivät ole radalla vuoden 2003 jälkeen vierailleet.

”Kauden lyhyin rata kierrosajan puolesta”, Trogen tietää. ”Ajan siellä ensimmäistä kertaa ja olenkin tutustunut rataan rFactor 2 -simulaattorilla. Auton ajofysiikat ovat erikoiset ja ajaminen tuntui jokseenkin omituiselta, mutta tiedänpähän ainakin, mihin mutkat menevät”, lohjalainen naureskeli.

”On hyvä, että torstai on varattu testaamiselle”

Huomio yksityiskohdissa

Saksan GT4-sarjasta on jäljellä Lausitzring mukaan lukien kolme kilpailuviikonloppua. Puolivälin krouvi on siis ylitetty. Trogenin autokunta on tällä hetkellä pisteissä 10. sijalla.

”Vauhti on ollut olosuhteisiin nähden koko ajan hyvää. Kaksi viime kilpailuviikonloppua on mennyt… ei nyt hukkaan, mutta ei ole hirveästi pisteitä kertynyt”, Sami-Matti harmittelee.

”Toivottavasti saadaan nyt kauden kulku käännettyä. Olemme valmistautuneet perusteellisesti ja itse olen hionnut omaan suorittamiseeni vaikuttavien asioiden yksityiskohtia. Tavoitteena on olla podiumilla lopuissa kilpailuissa. Ja tietenkin paras BMW-auto”, Trogen paaluttaa.

Tiedossa ”hikinen viikonloppu toimistossa”

Torstaina ajetussa testissä selvisi monia asioita. Lupaavaa on se, että kilpailevan tallin BMW:llä ajettiin testipäivän nopein aika. Walkenhorst Motorsportin toinen auto, #34, Hantke/Jensen sijoittui neljänneksi vanhoilla renkailla. BMW:t ovat siis nopeuden osalta hyvässä iskussa.

Trogen-Joulién auton #35 kohdalle puolestaan osui harmittava tekninen vika. Auton elektroniikka meni sekaisin Trogenin ajovuorolla viimeisessä testisessiossa ja testi oli päätettävä reilun vartin ajon jälkeen. Vika kuitenkin paikannettiin talllin ja BMW:n tehtaan insinöörien toimesta nopeasti ja auto saadaan kuntoon perjantain vapaisiin harjoituksiin.

Yli 30 asteen helteessä suljetun auton lämpötila nousee helposti kuumiin saunalukemiin, joten kuljettajien on jossain määrin käytettävä ilmastointilaitetta. Tämä tuo oman haasteensa auton optimaaliseen toimintaan, mutta ennen kaikkea kuljettajat joutuvat tämän viikonlopun kisassa koville.

”Nesteytys on tässä kisassa aivan erilaista kuin tähän mennessä. Tulee hikinen viikonloppu toimistossa”, Trogen virnuilee.

Suomalaisedustusta Lausitzringillä vankistaa Bonk Motorsportia edustava parivaljakko Matias Nuoramo – Nikolas Pirttilahti. Heille Lausitzring antaa mahdollisuuden avata pistetili kauden osalta.

Saksan GT4-sarja, pistetilanne 6/12 osakilpailun jälkeen:

1) #1 Sasse/Ortmann – PROsport Racing – Aston Martin Vantage GT4 – 94 pistettä
2) #85 Primm/Springob – CV Performance Group – Mercedes-AMG GT€ – 85 p.
3) #4 Bulatov/Lenerz – BCMC Motorsport – Mercedes-AMG GT4 – 82 p.
4) #31 Jahn/Fittje – AVIA W&S Motorsport – Porsche 718 Cayman GT4 – 70 p.
5) #34 Hantke/Jansen – Walkenhorst Motorsport – BMW M4 GT4 – 63 p.

10) Trogen/Joulié – Walkenhorst Motorsport – BMW M4 GT4 – 32 p.

ADAC GT4 Germany, 7. & 8. osakilpailu. Lausitzring, Saksa. Aikataulu (Suomen aikaa):

Perjantai 18.8.
1. Vapaat harjoitukset klo 10:30 (60 min.)
2. Vapaat harjoitukset klo 15:30 (60 min.)

Lauantai 19.8.
1. Aika-ajo klo 10:30 (20 min.)
Kilpailu 1 klo 17:15 (60 min.)

Sunnuntai 20.8.
2. Aika-ajo klo 11:00 (20 min.)
Kilpailu 2 klo 17:15 (60 min.)

Kilpailut on katsottavissa suorana ADAC Motorsportsin YouTube-kanavalta; linkit upotettuina aikatauluun. Aika-ajoissa ainoastaan saksankielinen selostus, kilpailuissa myös englanniksi

Yksi kommentti artikkeliin ”Trogen hyvin valmistautuneena Lausitzringille”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.