Trogen jälleen GT3-ohjaamoon ja kisaamaan Nordschleifella

Sami-Matti Trogen pääsee taas lempiradalleen GT3-autolla
”NORDSCHLEIFELLA EI OLE KOSKAAN HELPPOJA KILPAILUJA”

Sami-Matti Trogen tekee paluun Saksan NLS-sarjaan (Nürburgring Langstrecken-Serien) osallistumalla kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun. Niistä ensimmäinen ajetaan tulevana viikonloppuna, 22-23. syyskuuta. Lohjalainen ajaa Walkenhorst Motorsportin BMW M4 GT3 -autolla, ajoparinaan arvostettu luxemburgilainen Dylan Pereira.

Tulevan viikonlopun osakilpailu on kauden kahdeksas. Nelituntinen kisa tunnetaan virallisesti nimellä NLS8: 55. ADAC Barbarossapreis. Kuten sarjan nimikin kertoo, ajetaan sen kaikki osakilpailut Nürburgringin lähes 25 kilometrin mittaisella ”Gesamtstreckellä”, jossa yhdistyvät moderni GP-rata ja legendaarinen ”pohjoislenkki” eli tutummin Nordschleife.

Tällä kaudella Saksan GT4-sarjaan ensisijaisesti keskittyvä Sami-Matti Trogen pitää jatkuvasti yllä tuntumaa myös tehokkaammalla GT3-autolla ajamiseen ja kilpailemiseen. Nordschleifella hän kilpaili viimeksi toukokuussa ajetussa 24 tunnin kilpailussa.

Paluu tositoimiin ei voisi tapahtua paremmalla hetkellä, sillä Walkenhorstin autot ovat loistavassa vireessä. Talli otti NLS-sarjan viime osakilpailussa kaksoisvoiton.

Trogen ajoi keväällä kattavat Yokohaman rengastestit Italiassa nimenomaan Nürburgringin kilpailuja varten. Walkenhorst Motorsport on japanilaisen Yokohaman pitkäaikainen yhteistyökumppani ja virallinen tehdastalli NLS-sarjassa.

Talli ja sen henkilökunta on Trogenille tuttu, mutta ajopariksi tuleva Dylan Pereira on uusi tuttavuus. Pereira, 26-vuotias luxemburgilainen, on hallitseva Porsche Supercup -mestari. Pereira sijoittui NLS-sarjan edellisessä osakilpailussa toiseksi nimenomaan Walkenhorstin autolla yhdessä Niklas Krüttenin (GER) kanssa. Talli otti kaksoisvoiton parin Christan Krognes (N) /Jakub Giermaziak (POL) johdolla.

Sami-Matti Trogen:

”Nordschleifella on aina makeeta ajaa. Ajoin täällä viimeksi kisaa vain muutama kuukausi sitten, joten pääsen varmasti nopeasti vauhtiin. Auto on todella tuttu ja ennen kaikkea nopea. Kisainsinööri Gerd Kusstatscher’n kanssa olen puolestaan työskennellyt jo pitkään”, Trogen kertoo.

”Tallikaveri (Dylan Pereira) on sen sijaan uusi tuttavuus, mutta saamme varmasti yhteispelin toimimaan oikein hyvin. Tärkeintä on löytää autoon säädöt, jotka sopivat meille molemmille mahdollisimman hyvin.”

”Olen vuosien mittaan löytänyt itselleni erittäin hyvän tavan valmistautua näihin kisoihin simulaattorilla”, Trogen paljastaa.

”On vain aina pidettävä mielessä se tosiasia, että Nordschleifella ei ole koskaan helppoja kilpailuja.”

Aikataulu, NLS8: 55. ADAC Barbarossapreis

Lauantai, 23. syyskuuta (Suomen aikaa):
09:30 – 11:00 Aika-ajo (90 minuuttia)
13:00 – 17:00 Kilpailu (4 tuntia)

Kilpailua voi seurata YouTubesta englanninkielisellä selostuksella. Linkki upotettuna aikatauluun.

Trogen ajaa tutulla numerolla #35 Dylan Pereiran kanssa viikonlopun NLS-kisassa
Trogen ajaa tutulla numerolla #35 Dylan Pereiran kanssa viikonlopun NLS-kisassa

Yksi kommentti artikkeliin ”Trogen jälleen GT3-ohjaamoon ja kisaamaan Nordschleifella”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.