Unkarin F1 Alfa Romeo: Zhou ja Bottas hyvässä vauhdissa

Alfa Romeo F1 Team Stake kirjasi parhaan joukkueen aika-ajosuorituksen sitten vuoden 2012, kun Zhou Guanyu rynnisti viidenneksi Unkarin Grand Prix’n lähtöruudukkoon, ja tallikaveri Valtteri Bottas ajoi seitsemänneksi nopeimman ajan. Se oli loistava joukkuesuoritus, kun Alfa Romeo F1 Team Stake hyödynsi uusia rengassääntöjä, jotka otettiin käyttöön tässä tapahtumassa, ja puristi kaiken irti C43:sta, joka sai päivitykset viime kerralla Silverstonessa.

Hungaroring on tuottanut yllätyksiä ja yllättäviä käänteitä viime vuosina, ja Zhou ja Valtteri lähtevät huomisen kilpailuun tavoitteenaan säilyttää aika-ajoasemansa ja taistella parannuksista, kun tavoitteenamme on tuplapistemahdollisuus.

Olemme erittäin iloisia tämän päivän tuloksesta, joka on hyvä palkinto tiimimme tekemälle työlle, sekä radalla että takaisin kotona Hinwilissä, ja myös kuljettajillemme. Toki tiedostamme, että tämä on vasta aika-ajo, vaikkakin tällaisella radalla lähtöruudun sijoituksilla on suuri merkitys sunnuntain kilpailua ajatellen. Tämä on vasta puolet työstä, ja meidän kaikkien on suoritettava täydellinen kilpailu huomenna: meillä on loistava mahdollisuus saada pisteitä, ja tiedämme, kuinka kova kilpailu on. Hienosäätämällä Silverstonessa esittelemiämme päivityksiä, pystyimme avaamaan lisätehoa autoillemme, jota tarvittiin edistysaskeleen ottamiseen: tänään viidenneksi ja seitsemänneksi sijoittuminen aika-ajoissa on vahvistus tehtaan viime viikkojen aikana tekemästä työstä. Haluan kunnioittaa Zhou’ta ja Valtteria, jotka osoittivat vahvat suoritukset läpi Q1:n, Q2:n ja Q3:n, sekä tiimiämme, joka sai eniten irti tänä viikonloppuna käyttöön otetusta vaihtoehtoisesta rengasvalikoimasta. Kovan seoksen käyttö FP3:ssa oli ratkaisevaa pääsyssämme Q2:een, ja sen jälkeen pystyimme rakentamaan suoritusta koko session ajan. Nyt meidän on kaikkien pysyttävä keskittyneinä, sillä työmme ei ole vielä valmis: meillä on ehdottomasti hyvä syy olla tyytyväisiä itseemme tänään, ja varmistamme, että kannamme tämän motivaation huomisen kilpailuun, jolloin se todella ratkaisee.

Alessandro Alunni Bravi

Valtteri Bottas (car number 77):
Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Chassis 02/Ferrari)
FP3: 10th / 1:18.489 (24 laps)
Q1: 1:18.775 (8 laps)
Q2: 1:17.563 (6 laps)
Q3: 7th / 1:17.034 (6 laps)

Olen todella ylpeä koko tiimistämme tänään ja positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka hyviä suorituksiamme on ollut: huomasimme, että meillä oli realistisia mahdollisuuksia päästä kymmenen parhaan joukkoon, mutta viides ja seitsemäs sija ylittivät jopa odotuksemme. Olimme vahvoja koko aika-ajojen ajan kaikkien rengasseosten kanssa ja onnistuimme puristamaan täyden potentiaalin autoistamme: radan rakenne vaikuttaa sopivan meille ja antoi meille mahdollisuuden hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla pakettiamme. Toki työ on vasta puolivälissä, ja pisteitä jaetaan huomenna: silti ohittaminen ei ole täällä helppoa, mikä auttaa asiaamme näiden tänään lukittujen sijoitusten kanssa. Tänään saavutetut tulokset ovat hyvä palkinto sekä radalla että kotona Hinwilissä tehdystä työstä viime viikkojen aikana.

Zhou Guanyu (car number 24):
Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Chassis 03/Ferrari)
FP3: 12th / 1:18.544 (23 laps)
Q1: 1:18.143 (10 laps)
Q2: 1:17.700 (6 laps)
Q3: 5th / 1:16.971 (6 laps)

Tuntuu hyvältä, erittäin hyvältä, olla lähtöruudussa viidennessä sijassa huomenna. Tunsin oloni mukavaksi ensimmäisestä kierroksesta alkaen, mutta en silti odottanut edes pääseväni Q1:ssä sijalle yksi. Ensimmäinen yritykseni oli melko vaikea, mutta sen jälkeen onnistuimme jatkuvasti suoriutumaan huipputasollamme aina Q3:n loppuun saakka. Olen erittäin tyytyväinen tänään tehtyyn työhön, tiesin, että minun piti ottaa suuri askel viimeisellä yrityskierroksellani, kun edellinen oli hylätty, ja me teimme sen, kaikki yhdessä. Yleisesti ottaen sanoisin, että tämä radan rakenne sopii autollemme hyvin, mikä antaa meille suuren motivaation huomisen kilpailua ajatellen. Tiimi teki uskomattoman hyvää työtä, ja olen iloinen, että saimme molemmat autot kymmenen parhaan joukkoon: emme olleet tyytyväisiä uudesta paketista Silverstonen jälkeen saatuun suoritukseen, mutta kaikki teimme kovasti töitä sen optimoimiseksi, ja nämä tulokset sen todistavat. Näytimme jo eilen varsin vahvoilta, ja kun olimme analysoineet lisää dataa yön yli, löysimme sen ylimääräisen lisäpotkun, joka mahdollisti pääsyn Q2:een ja Q3:een. Nyt kaikki keskitymme pitämään tämän suorituskyvyn yllä huomenna, kun se todella merkitsee: toivottavasti voimme päättää viikonlopun samalla tavalla kuin aloitimme sen ja lisätä uusia pisteitä tilillemme.

Lähde: https://www.sauber-group.com/motorsport/f1-news/2023-hungarian-grand-prix-saturday/

3 kommenttia artikkeliin ”Unkarin F1 Alfa Romeo: Zhou ja Bottas hyvässä vauhdissa”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.