Uudistunut Rallicross SM starttaa legendaariselta Ahvenistolta

Rallicross tekee paluun Hämeenlinnan legendaariselle Ahveniston moottoriradalle 13 vuoden tauon jälkeen, kun se toimii näyttämönä uudistetun Rallicross SM -sarjan avausosakilpailulle tulevana viikonloppuna 13.-14.5. Tunnelmia pääsee aistimaan jo torstaina 11.5. klo 12 alkaen Hämeenlinnan torilla, jossa paikalla on sarjan kalustoa ja kuljettajia.

Ahvenistolla on järjestetty sen yli 50-vuotisen historian aikana lukuisia suuria moottoriurheilutapahtumia, joita moottoriradan rinteille on kerääntynyt parhaimmillaan seuraamaan peräti 45 000 katsojaa.

Myös rallicrossilla on merkittävä historia Ahvenistolla ja moni varmasti muistaa etenkin Matti Alamäen ja Seppo Niittymäen menestysvuodet 80-luvulla EM-sarjassa.

Tällä kaudella rallicross palaa siis sinne mistä lajin suosio on Suomessa alkanut. Sen toteaa myös kansainvälisesti menestyksekkään uran rallicrossissa saavuttanut Toomas Heikkinen, joka kaudella 2010 pääsi juhlimaan Ahvenistolla voittoa uransa ensimmäisessä rallicross-kilpailussa.

– Nyt mennään takaisin sinne mistä rallicross on Suomessa tunnettu. Ahveniston rata on legenda jo itsessään, Heikkinen sanoo.

SM-sarjan 2023 osakilpailuja neuvoteltaessa jo aiemmin julkaistuille päivämäärille, on sarjan promoottorin tahtotila ollut uudistaa kilpailukalenteria tuomalla tapahtumaviikonloput lähemmäksi suurempia asutuskeskuksia.

Sarjan radat ovat varmasti kilpailijoille ja monille katsojille tuttuja. Mukana kalenterissa on kuitenkin kaksi kilpailua, jotka ovat ainakin osalle kilpailijoista uusia kokemuksia.

Paluu legendaariselle Hämeenlinnan Ahvenistolle mahdollistui rataa hallinnoivan yhtiön ja Hämeenlinnan kaupungin myötävaikutuksella.

Nokian radalle on puolestaan tehty muutamia perusparannuksia sekä muutoksia. Rata-alue itsessään tarjoaa hyvät edellytykset osakilpailun järjestämiseksi kokenein voimin.

Rallicrossin ja crosskartin näkyvyyteen enemmän voimaa yhdistetyssä paketissa

Rallicrossin SM-sarja kokee tälle kaudelle isoja muutoksia. Osakilpailuviikonlopuista tulee kaksipäiväisiä ja sarjassa nähdään mukana kaikki viisi luokkaa crosskartien SM-sarjasta. Tämä palvelee sekä kilpailijoita, osakilpailujen järjestäjiä kuin lajien seuraajiakin. Uudistukset mahdollistavat myös sarjan urheilullisten ja kaupallisten asioiden paremman yhteensovittamisen.

Sarjaan on ilmoittautunut määräaikaan mennessä 146 kuljettajaa!

Autourheilun kansalliset suosikkilajit rallicross ja crosskart löytyvät SM-sarjojen yhdistymisen myötä molemmat jatkossa yhdeltä verkkosivulta: rallicross.fi.

V1600 RC -luokka saa SM-arvon kaudelle 2023

Rallicrossin SM-sarjan yhteyteen viime kaudella saapunut V1600 RC -luokka saa ansaitsemansa SM-arvon kaudelle 2023.

Lajiryhmän puheenjohtaja Hannu Mikkolan mielestä V1600-luokka on erinomainen ponnahduslauta nuorille kuljettajille ja se takaa tulevaisuudessa kilpailua myös isompiin luokkiin. Luokassa kilpailukulut pysyvät kohtuullisina ja autot ovat erittäin tasaväkisiä.

– Päädyttiin ratkaisuun, että tässä olisi nyt erinomainen sisääntuloluokka rallicrossiin etenkin nuorille kuljettajille. Päätöksestä oltiin myös yksimielisiä lajiryhmän kanssa.

Rallicross SM näkyy televisiossa myös kaudella 2023 – osakilpailuista tuotetaan suorat lähetykset verkossa

Rallicross SM -sarjan 45 minuutin pituiset osakilpailukoosteet esitetään C More -palvelussa myös kaudella 2023. Tämän lisäksi jokaisesta osakilpailusta tuotetaan tuttuun tapaan livelähetykset Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalle. Livelähetykset tehdään kisaviikonlopun molemmilta päiviltä, joten lajin fanit pääsevät herkullisesti käsiksi kaikkiin kilpailutapahtumiin läpi tiiviin kauden.

Odotettavissa on huippujännittävä rallicross-kausi 2023, jossa näkemistä ja kokemista riittää jälleen aivan varmasti kaikille. Nähdään kisoissa, sillä crossihan on totutusti parasta paikan päällä!

AIKATAULU

Lauantai 13.5.
9.00
Harjoitukset (Mini, 85cc, 125/250cc ja V1600 RC)
10.00 Alkuerä 1 (Mini, 85cc, 125/250cc ja V1600 RC)
11.15 Alkuerä 2 (Mini, 85cc, 125/250cc ja V1600 RC)
Tauko (radan kunnostus)
13.00 Alkuerä 3 (Mini, 85cc, 125/250cc ja V1600 RC)
14.15 Finaalit (Mini)
14.30 Semifinaalit (85cc, 125/250cc ja V1600 RC)
15.00 Harjoitukset (SuperCar, SRC, Autokrossi ja Xtrem)
Tauko (radan kunnostus)
16.30 Alkuerä 1 (Autokrossi, SRC, Xtrem ja SuperCar)
17.20 Finaali (85cc, 125/250cc ja V1600 RC)
17.40 Palkintojenjako (Mini, 85cc, 125/250cc ja V1600 RC)

Sunnuntai 14.5.
9.00
Harjoitukset (Xtrem Junior, Autokrossi, SRC, Xtrem ja SuperCar)
10.15 Alkuerä 1 (Xtrem Junior)
10.30 Alkuerä 2 (Autokrossi, SRC, Xtrem, Xtrem Junior ja SuperCar)
Tauko (radan kunnostus)
12.10 Alkuerä 3 (Xtrem Junior, Autokrossi, SRC, Xtrem ja SuperCar)
13.30 Alkuerä 4 (Xtrem Junior, Autokrossi, SRC, Xtrem ja SuperCar)
Tauko (radan kunnostus)
15.15 Semifinaalit (Xtrem Junior, Autokrossi, SRC, Xtrem ja SuperCar)
16.00 Finaali (Xtrem Junior, Autokrossi, SRC, Xtrem ja SuperCar)
17.15 Palkintojenjako (Xtrem Junior, Autokrossi, SRC, Xtrem ja SuperCar)

ENNAKKOLIPUT
AHVENISTON INFOPAKETTI

ILMOITUSTAULU

Paikka: Poltinahontie 47, 13100 Hämeenlinna (Ahveniston moottorirata)
Järjestäjät: AKK Sports Oy ja Ahveniston Autourheilijat ry


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Lego Master Suomi – joukkueet rakentavat mestariteoksia

Lego Masters Suomi on suosittu kilpailuohjelma, jossa tiimit kilpailevat luomalla upeita rakennelmia Lego-palikoista. Osallistujat osoittavat luovuuttaan, taitojaan ja tiimityötä rakentaessaan uskomattomia Lego-teoksia. Kilpailu vaatii mielikuvitusta, tarkkuutta ja nopeita ratkaisuja. Lego Masters on inspiroiva ohjelma kaikille Lego-faneille, jotka rakastavat nähdä palikoiden muuttuvan.

Mikä on dropshipping verkkokauppa?

Dropshipping -verkkokauppa on yksi nopeimmin kasvavista liiketoimintamalleista nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Dropshipping mahdollistaa yrittäjille verkkokaupan perustamisen ilman tarvetta varastolle, tuotteiden pakkaamiselle tai lähetysten hallinnalle.

Uusi Samsuing Galaxy A13 – korkean suorituskyvyn laitteisto

Samsung Galaxy A13 :ssa on 6,6 tuuman Infinity V -näyttö 60 hertsin virkistystaajuudella. Puhelimen laadukas kamera yhdessä älykkään kuvankäsittelyn kanssa auttaa ottamaan eloisia ja teräviä kuvia. Samsung Galaxy A13 on myös varustettu 5000 milliampeerin akulla, joka antaa akulle jopa kahden päivän käyttöiän.

Google Pay – Vaivaton ja helppo tapa maksaa ostokset

Google Pay maksaminen on helppoa ja kätevää, kun haluat maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa nopeasti ja vaivatta.

Garmin Venu 2 Plus-GPS-älykello – Soita puheluita ja lähetä tekstiviestejä

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykellolla voi soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2 Plus -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet ja paljon muuta.

Yksi kommentti artikkeliin ”Uudistunut Rallicross SM starttaa legendaariselta Ahvenistolta”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.