Valinnat kauden 2024 Flying Finn Academyyn on nyt tehty – Viisi lupaavaa kuljettajaa mukana!

Autourheilun lajiliiton valmennusjärjestelmän juniorimaajoukkue AKK Flying Finn Academyyn valitaan vuosittain lupaavia suomalaisia autourheilijoita. Juniorimaajoukkueeseen valitut lahjakkuudet ovat jo antaneet näyttöjä potentiaalistaan ja kilpailevat SM-tasolla tai KV-tasolla lajissaan. 

AKK-Motorsport ry:n valmennustoiminnan tarkoituksena on turvata suomalaisen autourheilun menestyksen pitkät perinteet ja varmistaa, että kansainvälisestä kilpailumenestyksestä saadaan nauttia myös tulevaisuudessa. AKK:n valmennusohjelma koostuu neljästä eri tasosta, joista Flying Finn Academy (FFA) on toisiksi korkein. FFA:n tavoitteena on tukea lahjakkaita kuljettajia kokonaisvaltaisen valmennuksen keinoin kohti autourheilun ammattilaisuutta. Juniorimaajoukkue tunnettiin aiemmin nimellä AKK Driver Academy.

Kauden 2024 Flying Finn Academy -ryhmään on valittu seuraavat henkilöt:

  • Tuukka Taponen 
  • Luka Sammalisto 
  • Sebastian Lehtimäki
  • Joel Pohjola
  • Leevi Lassila

Edellä mainitut Flying Finn Academy -ohjelmaan valitut kuljettajat ovat Suomen lupaavimpia nuoria kykyjä. Suomen autourheilun juniorimaajoukkueeseen valittujen kuljettajien tavoitteet ovat korkealla kansainvälisten kilpasarjojen ja luokkien huipulla. Huippuvalmennusohjelmassa aiemmin mukana olleita ovat esimerkiksi Valtteri Bottas, Kimi Räikkönen, Esapekka Lappi ja Teemu Suninen. AKK Flying Finn Academy on tukenut nuorten kuljettajien matkaa huipulle jo 1980-luvulta alkaen. 

Flying Finn Academyn lisäksi lupaavia kuljettajia on valittu myös Next Generation -ohjelmaan, josta heidän on mahdollista nousta Flying Finn -maajoukkueeseen. Flying Finn Next Generation -tukiohjelma tarjoaa apuja valmentautumiseen urheilijoille sekä heidän taustajoukoilleen. 

Lue lisää Flying Finn Academy -valmennuksesta tästä. 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.