Valtteri Bottas tulevaisuudessa uuteen F1 Audi tiimiin(kö)

Valtteri Bottas, suomalainen Formula 1 -kuljettaja, joka ajaa tällä hetkellä Alfa Romeon tallissa, on ilmaissut vahvan kiinnostuksensa olla mukana Audin F1-suunnitelmissa, jotka toteutuvat vuonna 2026. Bottas, joka tunnetaan ajastaan Mercedeksellä Lewis Hamiltonin rinnalla, on osoittanut sitoutumistaan ”pitkäaikaiseen” tulevaisuuteen F1:ssä, erityisesti Audin mukaantulon myötä.

Bottasta avasi tulevia tavoitteitaan haastattelussaan saksalaiselle Autosportille.

– Mitä enemmän mietin asiaa, niin kyllä Audilla jatkaminen minua kiinnostaa. Edessä on todella kiinnostava aikakausi tallille, Bottas kertoo.

– Olen hyvin keskittynyt siihen, mitä on juuri nyt edessä. Silloin ei aina pysähdy miettimään tulevaisuutta. En halua ajatella liian kauas eteenpäin. Jos kuitenkin pohdin pitkän aikavälin suunnitelmaa, niin olisihan Audille jäämisessä järkeä. Ja se olisi todella motivoivaa.

Audi aikoo tulla Formula 1:een moottoritoimittajana vuonna 2026, ja he ovat jo ilmoittaneet yhteistyöstään Sauberin kanssa. Tämä yhteistyö on merkittävä, sillä Sauber, joka palaa alkuperäiseen nimeensä vuonna 2024, tulee olemaan Audin tehdastiimi vuoteen 2026 mennessä. Bottaksen nykyinen tiimi, Alfa Romeo, on vahvistanut nykyisen sopimuksensa päättymisen, mikä avaa tien Sauber-Audi-siirtymälle

Audi ja Sauberin strategia F1:ssä 2026 eteenpäin

Audin ja Sauberin strategia Formula 1:ssä vuodesta 2026 eteenpäin muodostaa merkittävän kehitysaskeleen molemmille organisaatioille. Audi on tehnyt sopimuksen Sauberin kanssa, jotta sveitsiläisestä Formula 1 -tallista tulee heidän tehdastiiminsä vuodesta 2026 lähtien. Tämä yhteistyö lanseerataan samaan aikaan, kun F1:ssä otetaan käyttöön uudet säännöt, jotka sisältävät lisääntyneen sähkövoiman käytön ja 100% kestävät polttoaineet​​.

Sauber, joka tällä hetkellä kilpailee Alfa Romeon brändin alla, tulee kantamaan Audin värejä vuodesta 2026 eteenpäin. Alfa Romeo päättää sponsorisopimuksensa Sauberin kanssa vuoden 2023 lopussa. Sveitsiläistiimi jatkaa Ferrarin voimayksiköiden käyttöä vuoden 2025 loppuun saakka, ennen kuin se siirtyy käyttämään Audin voimayksikköjä seuraavana kautena​​​​.

Audi suunnittelee luovansa voimayksikön Neuburgin tukikohdassaan Saksassa, jossa jo yli 120 henkilöä työskentelee projektissa, kun taas Sauber kehittää ja valmistaa kilpa-autonsa päämajassaan Hinwilissä, Sveitsissä. Sauber vastaa myös kilpailutoiminnan suunnittelusta ja toteuttamisesta. Audin tavoitteena on tehdä ensimmäiset testit 2026 voimayksiköllä F1-testiautossa vuonna 2025​​.

Audi AG:n hallituksen jäsen Oliver Hoffmann on ilmaissut tyytyväisyytensä Sauberin kokemukseen ja osaamiseen, mikä tekee heistä ihanteellisen kumppanin Audin kunnianhimoiselle F1-projektille. Sauberin hallituksen puheenjohtaja Finn Rausing puolestaan korostaa, että Audi on paras strateginen kumppani Sauberille, jakaen samat arvot ja vision​​​​.

Sauber Motorsportin toimitusjohtaja ja tallipäällikkö Fred Vasseur on todennut, että yhteistyö Audin kanssa on avainasemassa tallin pyrkimyksissä edetä kohti kärkisijoja. Hän korostaa, että Audin virallisena tehdastiiminä toimiminen on sekä kunnia että suuri vastuu, ja he ovat luottavaisia auttaessaan Audia saavuttamaan sen asettamat tavoitteet F1:ssä​​.

Tämä yhteistyö merkitsee siis merkittävää muutosta ja mahdollisuuksia molemmille osapuolille. Audi tuo mukanaan teknologista osaamista ja resursseja, kun taas Sauber hyötyy vahvasta kumppanuudesta, joka voi auttaa sitä palaamaan F1:n huipulle.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.