Vehviläisestä motocrossin Suomen mestari

Motocrossissa saatiin selville kauden ensimmäinen Suomen mestari, kun Vilho Vehviläinen karkasi MXC/A-luokan tavoittamattomaan pistejohtoon Heinolassa.

MXC/A-luokan ensimmäinen erä käynnistyi Jimi Marttilan johdolla. Seuraavina olivat Eeka Laaksonen ja Aleksi Pirinen. Marttila alkoi heti tehdä eroa muihin ja Pirinen ohitti nopeasti Laaksosen. Myös hieman huonon lähdön ottanut Vilho Vehviläinen alkoi tehdä nousua kohti kärkeä. Marttila ajoi kärjessä tasaisen kovaa ja kuittasi sarjan ensimmäisen erävoittonsa. Laaksonen ja Pirinen taistelivat kakkospaikasta ja erän loppupuolella Pirinen joutui taipumaan. Laaksonen ajoi maaliin erän kakkosena ja kolme kierrosta ennen loppua Pirinen joutui päästämään myös Vilho Vehviläisen ohitseen. Vehviläiselle siis erän kolmossija.

Toisessa erässä Vilho Vehviläisellä oli mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus. Parhaan startin otti Nico Bystedt perässään Vehviläinen ja Eeka Laaksonen. Muutama kierros mentiin Bystedtin johdolla, kunnes Vehviläinen nousi kärkeen. Myös Eeka Laaksonen tavoitteli kärkipaikkaa ja piti pitkään Vehviläistä tiukalla. Vehviläinen ei kuitenkaan taipunut, vaan ajoi erän voittoon. Laaksonen ajoi toiseksi ja kolmanneksi nousi viimeisellä kierroksella Aleksi Pirinen.

Yhteistuloksissa toisen erän voitto nosti Vehviläisen päivän voittoon ja samalla varmistui myös Suomen mestaruus. Päivän kakkonen oli Eeka Laaksonen ja kolmas eräsijoilla 1 ja 6 Jimi Marttila. Tuore Suomen mestari Vilho Vehviläinen oli luonnollisesti erän jälkeen tyytyväinen.

– Ensimmäisessä erässä ei startti oikein lähtenyt ja alku meni vähän vain ajellessa, mutta sitten ajo alkoi kulkea. Ajoin pitkään neljäntenä, mutta sitten pääsin vielä Pirisen ohi ja olin kolmas. Se oli ihan hyvä erä ja toiseen erään oli helppo lähteä. Siinä starttikin onnistui paljon paremmin ja nousin aika nopeasti johtoon. Vähän oli jännitystä ennen kisaa, että varmistuuko mestaruus vai ei, mutta iskä (Jussi Vehviläinen) taisi jännittää vielä enemmän. Nyt on kyllä todella hienot fiilikset, Vehviläinen iloitsi.

MX TOP250 Open -luokat

MXC/A-luokan lisäksi Heinolassa ajettiin myös kansallisen MX TOP250 Open -luokkien neljä kilpailua.

A-luokkaa dominoi Pekka Nissinen. Hän voitti molemmat erät ja oli näin päivän ykkönen. Toiseksi sijoittui Aaro Menna. Hän oli ensimmäisessä erässä neljäs ja toisessa kakkonen. Kolmantena podiumille nousi Hermanni Koskinen, hän oli molemmissa erissä kolmas.

B-luokassa Eemi Mutikainen oli omaa luokkaansa. Hän oli kummankin erän ja luonnollisesti koko kisan voittaja. Muut eräsijoitukset vaihtelivat melkoisesti. Toiseksi sijoittui Toni Käyhty eräsijoilla 2 ja 5. Kolmanneksi ajoi Toni Nieminen. Hän oli ensimmäisessä erässä neljäs ja toisessa seitsemäs.

C-luokan voittoon ajoi Tuomas Vuorinen. Hän oli avauserässä toinen ja voitti jälkimmäisen erän. Toiseksi sijoittui kummassakin erässä kolmanneksi ajanut Aapo Rantanen. Podiumin kolmospallille nousi Taavi Mattila eräsijoilla 4 ja 7.

D-luokan ykkönen oli kahdella erävoitolla Robert Fogde. Veikko Virtanen oli puolestaan päivän kakkonen oltuaan molemmissa erissä toinen. Kolmanneksi ajoi Matti Puikkonen. Hän ajoi eräsijat 4 ja 3.

Kilpailut Heinolassa jatkuvat sunnuntaina, jolloin ajetaan SM-pisteistä luokissa MXD, MX125, MX2 ja MX1. Ensimmäinen startti tapahtuu kello 12.00.

Päivän kaikki tulokset: https://tulosarkisto.fi/races/view/655

——————————————————————————-

SML AMOQ SM-Motocross, osakilpailu 6/7, 26.-27.8.2023
Heinolan Moottorikerho ry
www.hemk.net

SML AMOQ SM-Motocross

20.-21.5. Tampere
17.-18.6. Siilinjärvi
1.-2.7. Tornio
5.-6.8. Karkkila
26.-27.8. Heinola
9.-10.9. Orimattila

SML AMOQ SM-Motocross
https://www.facebook.com/SMmotocross

Suomen Moottoriliitto ry.
www.moottoriliitto.fi

Teksti: SML AMOQ SM-Motocross tiedotus / Kari Salminen, Kuva: Jani Hovi

Yksi kommentti artikkeliin ”Vehviläisestä motocrossin Suomen mestari”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.