Bottas kaukana kärjestä Span radan Sprinttipäivänä

Alfa Romeo F1 Team KICK taisteli säätä vastaan lyhennetyssä sprinttikilpailussa Spa-Francorchampsissa. Lähtien ruudukon pohjalta, Valtteri Bottas ja Zhou Guanyu tekivät hienoa työtä välttäen ongelmat ja, sumun ja liukkaiden olosuhteiden keskellä, he onnistuivat nousemaan muutamia sijoituksia ja ylittivät maalilinjan sijoilla 13 ja 15.

Tiimi palaa toimintaan huomenna, viikonlopun pääkilpailussa ja viimeisessä radalla tapahtuvassa toiminnassa ennen kesätaukoa

Tänään pystyimme suorittamaan kilpailumme hyvin ja saavuttamaan sijoituksia molemmilla kuljettajilla, huolimatta lähtöpaikoistamme ruudukossa. Tänä aamuna, karsinnassa, emme pystyneet hyödyntämään pakettiamme kunnolla epäsuotuisien olosuhteiden vuoksi istunnon aikana, ja myös epäonnisen ajoituksen vuoksi, joka näki molempien kuljettajien jäävän jumiin liikenteeseen viimeisellä shikaanilla ennen heidän viimeistä nopeaa kierrostaan. Valtteri ajoi vakaan kilpailun, saavuttaen neljä sijaa radalla ja hyötyen oikeasta päätöksestä vaihtaa välikelin renkaisiin ensimmäisellä kierroksella, näyttäen hyvää kilpailuvauhtia verrattuna suoriin kilpailijoihimme. Zhou’n kanssa päätimme jakaa strategiat ja kutsua hänet varikolle yhden kierroksen myöhemmin, jotta hän hyötyisi vapaasta ilmasta ympärillään ja välttäisi ajan menetystä kahdella varikkopysähdyksellä. Hänkin pystyi saavuttamaan neljä sijaa yhteensä, huolimatta joistakin näkyvyysongelmista vesisuihkun vuoksi, jonka edessä olevat autot nostivat. Positiivisena asiana tästä päivästä olemme nähneet, kuinka asetuksemme toimii parhaiten kuivuvissa olosuhteissa, mikä antaa meille luottamusta huomisen pääkilpailua varten, jonka odotetaan olevan kuiva: teimme askeleen eteenpäin, huolimatta liukkaista ja muuttuvista olosuhteista, mutta tämä ei vielä riittänyt täysin näyttämään potentiaaliamme. Nyt meidän on katsottava eteenpäin huomisen kilpailuun, pyrkien pitämään hyvän suorituskyvyn yllä ja olemalla valmiita hyödyntämään mahdollisuuksia, joita tämä rata saattaa tarjota.

Alessandro Alunni Bravi, tiimin edustaja

Valtteri Bottas (car number 77):
Alfa Romeo F1 Team KICK C43 (Chassis 02/Ferrari)
SQ1: 17th / 2:00.951 (6 laps)
Sprint: 13th
Fastest lap: 2:03.595 (Lap 6)
Tyres: New Wet (4 laps) – Used Inters (11 laps)

Oli melko hankalaa siellä tänään, mutta ei mitään erilaista kuin mitä olemme kokeneet tänä viikonloppuna tähän mennessä. Sää on muuttunut uskomattoman nopeasti päivän aikana, ja se on ollut myös arvaamatonta. Ainakin, huolimatta kaikesta, saimme tänä iltapäivänä aikaan hyvää kilpa-ajoa, mikä on aina hauskaa, ja myös saimme muutaman sijan ylöspäin kentällä. Kaiken kaikkiaan, positiivisena asiana, jonka voimme ottaa mukaamme tästä päivästä, vauhtimme ja auton tunne oli hyvä, mikä antaa meille luottamusta huomisen kilpailuun, paremmilla lähtöpaikoilla.

Bottas

Zhou Guanyu (car number 24):
Alfa Romeo F1 Team KICK C43 (Chassis 03/Ferrari)
SQ1: 19th / 2:01.430 (7 laps)
Sprint: 15th
Fastest lap: 2:04.760 (Lap 6)
Tyres: New Wet (5 laps) – Used Inters (10 laps)

Näkyvyys oli erittäin rajallinen suurimman osan sprintistä: se alkoi selkiytyä vasta viimeisten neljän tai viiden kierroksen aikana, joten ohittaminen oli myös vaikeaa. Kaiken kaikkiaan tärkein tavoite tänään, ottaen huomioon tilanteen, oli yrittää pitää auto poissa vahingoista. Kilpailun aikana päätimme mennä varikolle aikaisemmin kuin odotettiin, koska renkaat kuluivat erittäin nopeasti kuivuvien linjojen vuoksi. Huolimatta siitä, huomisen pitäisi olla enimmäkseen pilvistä ja kuivaa, ja uskon, että tämä sää sopii autollemme paremmin. Olen luottavainen, että kuivissa olosuhteissa meidän pitäisi pystyä etenemään nopeasti ja lataamaan kentän läpi.

Guanyu

Lähde: https://www.sauber-group.com/motorsport/f1-news/2023-belgian-grand-prix-saturday/

Yksi kommentti artikkeliin ”Bottas kaukana kärjestä Span radan Sprinttipäivänä”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.