Kimi ei voittanut Nascarissa – mutta ei kisa täysin pannukakku ollut

Kimi Räikkönen esiintyi eilen ensimmäistä kertaa USA:n Nascar sarjan pääsarjassa eli Nascar Cupissa. Sarjanosakilpailu oli toiseksi viimeinen perusrunkosarjan kisa, mihin Kimikin pääsi osallistumaan Trackhousen Project 91:n nimissä. Trackhousen toimitusjohtaja itse kertoi lähetyksessä ennen kilpailua niistä syistä, miksi hän lähti ajattamaan tiimille kolmatta autoa projekti 91:n nimissä. Ajatuksena on siis tuoda muitakin kansainvälisiä moottoriurheilustaroja kyseisen auton rattiin, Kimi vain sai olla se ensimmäinen.

Kuinka kilpailukykyinen tuo numero 91 Camaro sitten on? Kimi näytti mallia auton kyvyistä, vaikkei ollut ajanut ennen kisaa kunnolla tuntiakaan autolla, ja itse radalla vain muutamia kierroksia. Siitä huolimatta Watkins Glenin märällä radalla nähtiin hyvin autoa käsittelevä ja ohituksia tekevä Räikkönen.

Räikköstä koko viikonlopun läheltä seurannut The Athleticin Nascar-toimittaja Jeff Gluck kertoi The Teardown -podcastissaan vakuuttuneensa Räikkösen ajosta.

Podcastin toinen toimittaja Jordan Bianchi oli samaa mieltä ”Jäämiehen” debyytistä.

– Kimi toi kilpailuun tähtiloistoa. Minusta hän ei nolannut itseään, vaan teki hyvää työtä auton ratissa. Kaikkea ei vain voi simulaatiossa oppia, joten hän joutui uusintalähdön autosumassa uhriksi, Bianchi analysoi.

Räikkönen keskeytti kisan kolmannen osuuden alussa, kun autoletkassa Ross Chastain ja Austin Dillon törmäsivät. Siitä alkoi ketjureaktio, jonka myötä Räikkönen osui Loris Hezemansin autoon ja suistui rengasvalliin.

Kimin mielestä Nascar oli hauskaa

Kimi ei keskeytyksestä huolimatta ollut kisansa jälkeen tuppisuu, vaan antoi haastatteluita ei-kimimäisen tapaan iloisena, joskin totta kai hieman pettyneenä, mutta ei surkutellut tapahtunutta.

– Minulla oli siinä hyvä linja, mutten ikävä kyllä ehtinyt reagoimaan. Joku osui suoraan renkaaseeni ja sen jälkeen renkaat spinnasivat, Räikkönen kommentoi kisan jälkeen. (“I had a good line there but everybody seemed to come to the left, unfortunately,” Räikkonen told NBC Sports. “I had no time to react. … The first impact, somebody hit the tire or the wheel and the wheel spun and something’s wrong with the wrist, but that’s how it goes.”)

Räikkösellä ei ole tällä hetkellä suunnitelmissa ajaa lisää NASCAR-kisoja. Toisaalta hän ei ole sulkenut pois mahdollisuutta ajaa jatkossakin. Kun toimittajat kisan jälkeen kysyivät Kimiltä, mistä hän piti Nascarissa eniten, Kimi vastasi: I think everything – koska kaikki oli uutta, ja kisassa oli sadetta ja vaikka mitä, eli hän sai täyden palvelupaketin kerralla.

Yksi kommentti artikkeliin ”Kimi ei voittanut Nascarissa – mutta ei kisa täysin pannukakku ollut”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.