Poliisiuutisia: Toisen rallipäivän tapahtumia Keski-Suomessa

Poliisitoiminnassa perjantain rallipäivä sujui ennakko-odotusten mukaisesti. Jyväskylän seudulla on ollut suuri väkimäärä liikkeellä. Päivän aikana ajettiin yhdeksän erikoiskoetta. Alkuillasta poliisi otti kiinni yhdeksän henkilöä, joiden epäillään valmistelleen ralliin kohdistuvaa häirintää.

Perjantaina iltapäivällä klo 16 jälkeen liikenne ruuhkautui Vaajakosken alueella, jossa oli todella paljon liikennettä. Laajemminkin 9-tiellä oli hyvin vilkasta ja liikenne jonoutui ajoittain merkittävästi, mutta soljui tasaisesti, joten totaalisilta pysähdyksiltä vältyttiin. Liikenneruuhkien suhteen tilanne normalisoitui iltakahdeksaan mennessä.   

Liikenteen valvonnassa poliisi kirjasi yksittäisiä sakkoja ja pienemmistä liikennerikkomuksista määrättiin liikennevirhemaksuja. Lisäksi poliisin tietoon tuli yksi törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja yksi rattijuopumus, jossa kuljettajan epäillään ajaneen moottorikäyttöistä ajoneuvoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Poliisin tehtävämäärät ovat olleet tavanomaisen kesäperjantain tasoa. 

Illalla ennen klo 20 poliisi otti Jyväskylässä kiinni yhdeksän henkilöä. Poliisi epäilee kiinniotettujen valmistelleen ralliin kohdistuvaa häirintää Jyväskylän Paviljongin huoltoalueelle. Poliisi löysi henkilöiden hallusta ralliautojen ja niiden kuljettajien vahingoittamiseen soveltuvia aineita.   

Poliisi on päivän aikana puuttunut muutamiin järjestyshäiriöihin päihtyneisiin henkilöihin liittyen. Väkimäärään suhteutettuna päivä on kuitenkin sujunut mallikkaasti. 

Ruuhkia odotettavissa myös lauantaille 5.8.2023  

Lauantaina rallitapahtumat keskittyvät Jämsän seudulle, joten 9-tiellä on odotettavissa voimakasta ruuhkautumista. Maltti on valttia sielläkin.   Ralliyleisö, noudata erityisiä liikennejärjestelyitä, kuten tilapäisiä nopeusrajoituksia ja pysäköintikieltoja. Varaudu liikenteen hetkittäisiin ruuhkautumisiin ja muista, että jonossa ohittaminen luo turhia vaaratilanteita ilman ajallista hyötyä. 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.