SML AMOQ SM -motocross-sarjan mestarit selville

SML AMOQ SM -motocross-sarjan viimeisetkin kaksi mestaruutta on saatu jakoon Imatralla. MX2-luokan mestariksi ajoi Kimi Koskinen ja MX1-luokassa mestari on Jere Haavisto.

Sarjan viimeinen kisapäivä käynnistyi MX125-luokan ensimmäisellä erällä. Mestaruudesta ei enää ajettu, sillä sen varmisti jo edellisessä osakilpailussa Aaro Menna, joka lähti mestarin ottein vetämään joukkoa. Mitalikandidaateista Eero Peippo oli seitsemäntenä, Kasimir Hindersson kahdeksantena ja Santeri Oinonen sijalla 14. Aaro Menna pisti vielä pelin jännäksi vetäisemällä huolella nurin, mutta ajoi kuitenkin erävoittoon Hinderssonin ajaessa toiseksi. Peippo oli erän seitsemäs ja Oinonen yhdeksäs. Näin hopean ja pronssin kohtalo jäi viimeiseen erään.

Toisessa erässä puomilta lähti parhaiten Arttu Sahlsten, mutta kärkeen nousi kohta Hindersson, Peipon ollessa kolmantena. Hopeassa kiinni olleen Santeri Oinosen kisan alku sen sijaan epäonnistui, sillä matka käynnistyi vasta sijalta 19. Lopussa Hindersson karkasi selkeästi muilta ja ajoi erävoittoon. Peippo ehti maaliin viidentenä ja se riitti SM-hopeaan. Oinonen oli lopulta erän seitsemäs ja hänelle SM-pronssia.

_- Ensimmäisen erän lähdössä oli ongelmia kytkimen kanssa, mutta nyt oli hyvä erä. Lähtö onnistui hyvin ja sain ajaa rauhassa kärjessä koko erän,_ kertoi erän voittaja Kasimir Hindersson.

Koskisesta Suomen mestari

MX2-luokassa kaikki mitalisijat olivat auki kun lähdettiin ajamaan ensimmäistä erää. Parhaiten puomilta irtosi pistejohtaja Kimi Koskinen, mutta pistekakkosena ollut Mauno Nieminen oli aivan tuntumassa. Nieminen ei kauan kakkosena viihtynyt, vaan täräytti Koskisen ohi kärkeen. Kasper Kangasniemi jatkoi kolmantena. Muutaman kierroksen Koskinen seurasi Niemisen ajolinjoja ja viidennellä kierroksella Koskinen nousikin takaisin kärkeen Niemisen seuratessa aivan tuntumassa.

Kärkikaksikko eteni tasatahtiin aina viimeiselle kierrokselle asti, jonka loppupuolella Nieminen teki viimeisen ratkaisevan hyökkäyksen, puristi Koskisen ohi ja nousi voittoon. Ero oli maalissa vajaat kaksi sekuntia. Kolmantena ruutulipulle kiirehti Kasper Kangasniemi varmistaen samalla SM-pronssin.

Toisessa erässä mestaruus oli kahden kauppaa. Kimi Koskinen lähti sarjan viimeiseen erään viiden pisteen johdossa ennen Mauno Niemistä.

Koskinen syöksyi puomilta kärkeen, perässään Nieminen. Erän puolivälissä alkoi vaikuttaa siltä, että Nieminen ei pysty vastaamaan Koskisen vauhtiin. Koskinen saikin lopulta ajaa rauhassa varmistellen erävoittoon ja Suomen mestariksi, joten taustajoukot saivat käydä kuohujuomapullojen kimppuun. Toisena ruutulipulle ajoi Nieminen ja samalla SM-hopealle. Erän kolmas oli Nico Stenberg.

_- Olen nyt voittanut molemmat Suomen mestaruuteni Imatralla. Tästä tuli viimeistään nyt suosikkikaupunkini. En ajatellut, että pystyn voittamaan tämän erän, kun ensimmäinen erä oli niin tiukka. En millään olisi uskonut, että mestaruus tuli lopulta näin helpolla,_ iloitsi Koskinen maalissa.

Haavisto otti omansa

MX1-luokassa Jere Haaviston mestaruus oli enää sinettiä vaille.

Haavisto ottikin parhaan startin, eikä lähtenyt varmistelemaan mitään, vaan meni kierros kierrokselta muilta karkuun. Haavisto ei kärjessä virheitä tehnyt, vaan ajoi odotetusti Suomen mestaruuteen.

Erän kakkoseksi ajoi Emil Silander ja kolmas oli Juuso Matikainen.

_- Pääsin heti lähdöstä kärkeen ja sain ajettua siihen riittävän eron. Jos ajaa koko ajan ihan äärirajoilla niin tulee helpommin virheitä. Kyllä minä tuosta viimeisestäkin erästä lähden vielä voittoa hakemaan,_ lupasi tuore Suomen mestari Jere Haavisto.

Toisessa erässä ei enää suurempaa panosta ollut, sillä Jere Haavisto varmisti mestaruuden jo ensimmäisessä erässä.

Kakkospaikalla olleella Juuso Matikaisella oli puolestaan niin suuri piste-ero kolmantena olleeseen Andero Lusboon, että mitalijärjestyksen vaihtuminen oli käytännössä teoreettista. Haavisto ajoi näytöstyyliin jälleen erävoittoon. Toiseksi kiirehti Emil Silander ja kolmantena maaliin ehti Matikainen varmistaen näin itselleen jälleen yhden SM-hopean. Andero Lusbo oli erän viides ja näin SM-pronssi meni Suomenlahden eteläpuolelle.

_- Imatrasta jäi ihan hyvä fiilis. Rata ei ole koskaan ole minun suurin suosikkini, mutta on täällä tosi hienojakin paikkoja. Mietin kyllä, lähdenkö sittenkään tähän toiseen erään, oli tauolla aika huono olo ja päätä särki, mutta hyvinhän tämä meni,_ totesi Jere Haavisto.

_- Ihan ok fiilis jäi tästä kaudesta. Pakko olla SM-hopeaan tyytyväinen, sillä ei parempaankaan ollut mahdollisuutta. Eiköhän tässä ensi kaudella jatketa_, suunnitteli Juuso Matikainen.

Päivän kaikki tulokset https://speedhive.mylaps.com/Events/2046956

————————————————————————————–

SML AMOQ SM-Motocross, osakilpailu 6/6, 10.-11.9.2022 Imatran Moottorikerho ry PL 14

55101 IMATRA

www.imk.fi

Lisätiedot, lähtöluettelot ja sarjataulukot motti.moottoriliitto.fi

SML AMOQ SM-Motocross

21.-22.5. Karkkila

18.-19.6. Siilinjärvi

16.-17.7. Orimattila

30.-31.7. Tampere

20.-21.8. Alavus

10.-11.9. Imatra

SML AMOQ SM-Motocross

https://www.facebook.com/SMmotocross

Suomen Moottoriliitto ry.

www.moottoriliitto.fi

Suomen Moottoriliitto sata vuotta 2022

0-100-konsepti

www.0-100.fi

Facebook: @0100fi

Instagram: @0100fi

Twitter: @0100fi

2 kommenttia artikkeliin ”SML AMOQ SM -motocross-sarjan mestarit selville”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.