Tampere käynnistää motocrossin SM-sarjan

Kevät on jo niin pitkällä, että myös motocrossin SM-sarja saadaan käyntiin tulevana viikonloppuna Tampereella, Kaanaa Centerin radalla. Kilpailussa ajetaan SM-pisteistä viidessä eri luokassa.

Tampereen Motocross ry:n isännöimä SML AMOQ SM-Motocross käynnistää kuusi kisaviikonloppua käsittävän Suomen mestaruussarjan. Mukaan on ilmoittautunut lähes koko maamme parhaimmisto, joten Kaanaassa tullaan näkemään tiukkoja kamppailuja SM-pisteistä.

Pääluokat lauantaina

MXC/A-luokassa mestaruusjahtiin lähtee 19 kilpailijaa. Ennakkosuosikin viittaa voisi tarjota Vilho Vehviläiselle, mutta myös nimiä Aleksi Pirinen, Onni Kämäri, Miko Mannila ja Lari Hartus kannattaa seurata.

MX125-luokan viime vuoden mitalisteista mukana ei ole kuin pronssimies Santeri Oinonen. Kasimir Hindersson oli viime vuonna loppukaudesta lähes lyömätön ja Tiitus Räikkönen ajoi puolestaan koko kauden tasaisesti. Myös Eemil Pesoselta, Simo Koskiselta, Eelis Viemeröltä ja Saku Mansikkamäeltä voidaan odottaa vahvoja suorituksia. Ilmoittautuneita on kaikkiaan 55.

MX2-luokassa mestari tulee vaihtumaan, sillä hallitseva mestari Kimi Koskinen on edelleen toipilaana. Viime kauden SM-kakkonen ja kolmonen eli Mauno Nieminen ja Kasper Kangasniemi ovat mukana. Oma sanansa podiumpaikkoihin on varmasti sanottavana myös Sampo Rainiolla. Myös Arttu Sihvonen saattaa sekoittaa pakkaa, sillä ainakin Honkajoen liigakisassa kyyti oli kohdallaan. Heitä tulevat vauhdittamaan MX125-luokan mestari Aaro Menna ja SM-kakkonen Eero Peippo. Mukana on 31 kilpailijaa.

MX1-luokan ennakkosuosikki on Jere Haavisto, vaikka mies ei aivan täydessä tikissä vielä olekaan. Haavistoa lähtevät tiukimmin haastamaan Juuso Matikainen, Emil Silander ja Pekka Nissinen. Eikä unohtaa sovi myöskään pitkästä aikaa Suomen radoilla kilpailevaa Miro Sihvosta. Puomille asettuu 20 kilpailijaa.

Lauantaina ensimmäinen kisaerä käynnistyy kello 12.45.

Naisten SM lähdöt sunnuntaina

Naisten eli MXD-luokan kisaerät ajetaan sunnuntaina. Ilmoittautuneita on kaikkiaan 26. Viime vuoden mestari Melissa Mäntylä saa tiukan vastuksen EM-sarjaa kiertävästä Hanna Mertsalmesta, mutta podiumille tähyävät myös Noora Uro ja Ria Virtanen.

Sunnuntai täydentyy MX 250TOP Open -luokkien kilpailuilla. Ensimmäinen kisaerä käynnistyy kello 12.15.

Kilpailun lippuja voi ostaa ennakkoon lippu.fi verkkokaupasta. Lippu maksaa ennakossa 12 € ja portilta 15 €. Lasten lippu maksaa ennakossa 5 € ja portilta 10 €.

Kaanaa Center sijaitsee osoitteessa Moottorikeskuksenhaara 105, Tampere.

—————————————————————————–

SML AMOQ SM-Motocross, osakilpailu 1/7, 20.-21.5.2023
Tampereen Motocross ry
Kaanaa Center
Moottorikeskuksenhaara 105, Tampere
www.tammc.com

SML AMOQ SM-Motocross

20.-21.5. Tampere
17.-18.6. Siilinjärvi
1.-2.7. Tornio
5.-6.8. Karkkila
26.-27.8. Heinola
9.-10.9. Orimattila

SML AMOQ SM-Motocross
https://www.facebook.com/SMmotocross

Suomen Moottoriliitto ry.
www.moottoriliitto.fi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.