Andreas Mikkelsen ja Sami Pajari ajoivat Škoda Fabia RS Rally2 -autolla WRC2-luokan kaksoisvoittoon Viron MM-rallissa

Andreas Mikkelsen ja kartanlukija Torstein Eriksen voittivat Rally Viron, joka oli kahdeksas osakilpailu FIA:n rallin maailmanmestaruussarjassa (WRC). Norjalaiset voittivat WRC2-kategorian Toksport WRT:n käyttämällä Škoda Fabia RS Rally2 -autolla. He ottivat johtoaseman viidennen erikoiskokeen jälkeen ja voittivat lopulta 9,7 sekunnin erolla suomalaisiin tiimikollegoihinsa Sami Pajariin ja Enni Mälköseen. Toisen WRC2-kategorian voittonsa myötä entinen WRC2-mestari Andreas Mikkelsen nousi toiseksi WRC2-kategorian kokonaiskilpailussa.

WRC2-luokan nopeimman ajan avausetapin lyhyellä Tartun kaupungin erikoiskokeella varmistivat Mikołaj Marczyk ja kartanlukija Szymon Gospodarczyk Škoda Fabia RS Rally2 -autolla. Kuitenkin jo perjantaiaamun ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Oliver Solberg ja Elliott Edmondson ottivat komennon. Toksport WRT -tiimin kaksikko pystyi kasvattamaan johtoaan Andreas Mikkelsenin ja Torstein Eriksenin tiimikavereihin nähden 13,5 sekunnilla ensimmäiseen huoltoon saakka. WP 5:llä kova törmäys kiviseinään kuitenkin rikkoi heidän autonsa iskunvaimentimen ja päätti Solbergin ja Edmondsonin päivän.

Lauantaina ruotsalais-brittiläinen tiimi palasi kilpailuun korjatulla Škoda Fabia RS Rally2:lla ja osoitti nopeutensa koko WRC2-kategorian kilpailijoiden joukossa toisella etapilla. He voittivat 21 Rally Viron erikoiskokeesta kymmenen. Loppurampilla he saavuttivat kolmannen sijan Power Stagella ja näin Solberg ansaitsi vähintään yhden MM-pisteen. ”On myönnettävä, että tämä oli pettymys ralliviikonloppuna. Mutta olimme nopeita, ja se on tärkein oppi”, kommentoi Petter Solbergin poika, entisen FIA:n rallin maailmanmestarin, hänen osakilpailuaan MM-sarjassa.

Solbergin virheen jälkeen Andreas Mikkelsen ja Torstein Eriksen hallitsivat WRC2-kategoriaa Škoda Fabia RS Rally2 -autolla. Norjalaiskaksikko päätti ajaa taktisesti eikä ottaa enää suuria riskejä. Jäljellä olevien erikoiskokeiden aikana he onnistuivat pitämään noin 15 sekunnin eron Sami Pajariin ja Enni Mälköseen, heidän tiimikollegoihinsa Toksport WRT:ssä. ”Ajoimme koko viikonlopun tasaisen nopeasti. Kun Oliver ja Elliott putosivat kilpailusta, pidimme vain etäisyyden takana mahdollisimman vakiona. Tämä strategia toimi täydellisesti”, tiivisti Mikkelsen toisen WRC2-kategorian voittonsa. 27 MM-pistettä Estlandista, joista kaksi tuli Power Stagelta, nostavat norjalaisen WRC2-kategorian kokonaiskilpailussa toiseksi.

Sami ja Enni kakkoseksi

Sami Pajari ja Enni Mälkönen saavuttivat toisen sijan WRC2-luokassa ja samalla voittivat WRC2 Challenger -luokituksen. Heidän Toksport WRT -tiimikaverinsa Marco Bulacia ja Diego Vallejo sekä Mikołaj Marczyk ja Szymon Gospodarczyk täydensivät Škodan kolmoisvoiton tässä nuorten kuljettajien luokituksessa. Yli 50-vuotiaiden WRC Masters Cup -kilpailun voitto meni Alexander Villanuevalle ja José Muradolle. Tämän kolmannen kauden voiton myötä espanjalaiskaksikko ottaa johdon WRC Masters Cupin kokonaiskilpailussa Škoda Fabia RS Rally2 -autolla.

WRC2-luokan tiimit jatkavat kilpailua jo seuraavalla viikonlopulla samankaltaisilla nopeilla ja sujuvilla sorateillä, kun Rally Finland on ohjelmassa 3.-6. elokuuta Jyväskylässä sijaitsevasta rallikeskuksesta käsin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.