Circuit Racing SM-sarjan huipentuu viikonloppuna!

Uutta, 4,3 kilometriä pitkää rataa juhlistava osakilpailu kerää radalle kovan kattauksen kaksi- ja nelipyöräisiä. Suomalaisen rata-autoilun kuninkuussarja Finnish Racing Championshipin lisäksi viikonlopun aikana ajetaan myös ratamoottoripyöräilyn Circuit Racing SM -sarjan finaaliosakilpailu sekä Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjan päätösosakilpailu.  

Circuit Racingin SM-sarjan viimeisen osakilpailun kattaus on vähintäänkin yhtä kattava ja kovatasoinen kuin nelipyöräisissä Alastaron pitkän radan osakilpailun päättäessä kauden. Ajettavia luokkia ovat SM-arvoiset Superbike, Superstock 600, Fin Supersport 300 sekä Sivuvaunut. Näiden lisäksi ajettavia luokkia ovat Open 1000 ja Open 600, Retro SBK, Jokamiesluokka, sekä junioriluokat Moto5, Ohvale ja MiniGP.  

Superbikeissa päätösosakilpailuun mennään Magnus Collinin komennossa. BMW-kuljettaja johtaa sarjaa 32 pisteen erolla ennen HRT Racingin Kawasakilla kilpailevaa Peter Palorantaa. Taso Superbikeissa tulee olemaan kova, sillä Alastaron uusi rataprofiili on innoittanut vierailevia kuljettajia haastamaan SM-sarjan kärkeä. Mukana ovat Imatranajoissa nousujohteisesti ajanut ja IRRC-sarjan Superstock 600 -luokan lähdössä palkintokorokkeelle kotikilpailussaan kiivennyt ja Alastarolla HRT Racing Teamin Kawasakia ohjastava Niko Tanskanen sekä niin ikään Imatranajoissa podiumille kavunnut Eemeli Lahti, joka oli kilpailun Superbike-luokan lähtöjen toinen ja neljäs. Viivalla Superbikeja on 12 kappaletta.

Superstock 600 -luokassa Yamaha-kuljettajilla on kolmoisjohto. Niko Lehtiranta johtaa luokkaa 30 pisteen erolla ennen Lenni Klemettiä sekä Rasmus Nurmea. Voittotaistelusta ei voida laskea pois Kirsi Kainulaista, joka nappasi Estonian Grand Prixin yhteydessä ajetun Viron Superstock 600 -luokan kilpailun toisen sijan. Muita voittotaisteluun ilmoittautuvia kuljettajia ovat SM-sarjasta taukoa pitäneet Suomen mestaruudesta taistellut Tuomas Kesti sekä muun muassa Espanjan sarjoissa menestystä niittänyt Kenny Koskinen.  Luokkaan on ilmoittautunut yhteensä 13 kilpailijaa. 

Fin Supersport 300 -luokan johdossa päätösosakilpailuun lähtee Antti Laine 27 pisteen erolla ennen Elias Matikaista. Kawasaki-kaksikkoa lähtee kirittämään muun muassa SM-pistekolmonen Alexandr Kyriakou. 

Sivuvaunuissa tilanne on äärimmäisen tasainen lähdettäessä kauden huipennukseen. Virolaispari Eero Pärn / Lauri Lipstok johtavat sarjaa 13 pisteen erolla ennen isä-poikakaksikkoa Joni Manninen / Tero Manninen sekä kauden yllättäjiä Petri Makkula / Jaana Soppaa, jotka ovat 23 pistettä virolaisten takana. 11 pyöräkuntaa taistelee Alastaron herruudesta.  

Open 1000 / Open 600 -lähdöissä nähdään myös kovaa taistelua. Tuhatkuutioisten puolella Kawasakilla kilpaileva Mikko Koirikivi on pistejohdossa 40 pisteen erolla Honda-kuljettaja Ville Myllymaahan. Kolmantena on Yamaha-kuljettaja Keijo Vinkka. Open 600 -luokan pistekärki on Jesse Maikola, joka johtaa Yamahasta koostuvaa kolmen kärkeä ennen Erno Kivimäkeä ja Miika Viiperiä. Myös Open 600 -luokassa nähdään vierailevia, voittotaisteluun ilmoittautuvia nimiä, kun varusmiespalveluksestaan lomille ampaiseva, viime vuoden Next Generation -luokan voittaja Juho Kantola lähtee hakemaan mainetta ja kunniaa Alastaron pitkältä radalta. Open 600 / Open 1000 -lähdössä viivalla on 20 kilpailijaa.

Kaikki merkit povaavat viikonlopusta jännittävää, ja mestaruuksia tullaan juhlimaan useassa sarjassa ja luokassa. Sääennuste tulevan viikonlopun kilpailulle on epävakaa ja sateinen, joka tuo oman haasteensa uuteen rataprofiiliin totutteleville kilpailijoille. Laaja kattaus erilaisia luokkia sekä kaksi- että nelipyöräisissä varmistavat, että Alastaron pitkän radan avaavasta viikonlopusta löytyy jokaiselle jotain!

Aikataulu 

Käsiohjelma Sisältää osallistujaluettelot

Pistetilanne ennen osakilpailua:

Superbike 

1. Magnus Collin 125 

2. Peter Paloranta 93 

3. Eeki Kuparinen 50 

4. Niki Tuuli 50 

5. Heikki Mannila 47 

Superstock600 

1. Niko Lehtiranta 140 

2. Lenni Klemetti 110 

3. Rasmus Nurmi 84 

4. Mikko Uski 71 

5. Kirsi Kainulainen 66 

Fin Supersport 300 

1. Antti Laine 100 

2. Elias Matikainen 73 

3. Alexandr Kyriakou 58 

4. Nooa Mälkiä 51 

5. Tony Collin 47  

Sivuvaunut 

1. Eero Pärm / Lauri Lipstok 79 (EST)

2. Joni Manninen / Tero Manninen 66 

3. Jaana Soppa / Petri Makkula 56 

4. Matti Liekari / Markku Artiola 52 

5. Marko Piirlaid / Silver Kuusk 48 (EST)

Niko Lehtiranta johtaa Yamahan kolmoisjohtoa SM-pisteissä. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.