Hyundai Motorsport Customer Racing valmiina tukemaan paikallisia TCR-kuljettajia kaudella 2023

Kuluneella kaudella FIA WTCR-sarjan kuljettajien ja valmistajien mestaruudet voittanut Hyundai on todistetusti suorituskykyinen valmistaja TCR-sarjoissa. Nyt Hyundai Motorsport Customer Racing on kääntänyt katseensa Suomeen tavoitteenaan löytää paikallisia kilpailijoita ja yhteistyökumppaneita TCR Finlandin avauskaudelle 2023.

Hyundai Motorsport Customer Racing on kilpaillut aktiivisesti myös Nurburgringin 24 tunnin ajoissa. Kuvan Hyundai i30 N TCR -autokunnassa kilpailee myös Saksan ja Italian TCR-sarjojen mestaruudet voittanut Antti Buri. Kuva: Hyundai Motorsport.

Kaudella 2023 ensimmäistä kertaa osana Finnish Racing Championshipia kilpailtava TCR Finland on herättänyt kiinnostusta myös Euroopassa. Suomalaisille rallipoluilta tutummat Hyundai Motorsport Customer Racingin kilpa-autot ovat kilpailleet TCR-sarjoissa vuodesta 2017 asti, viimeisimpänä saavutuksenaan FIA WTCR -sarjan kuljettajien ja valmistajien mestaruudet. Myös suomalaiset ovat juhlineet mestaruuksia Hyundain kalustolla Antti Burin voittaessa Saksan TCR-sarjan mestaruuden kaudella 2020 ja Italian mestaruuden kaudella 2021. Eteläkorealaisvalmistajalla on huomioinut myös uuden TCR Finland -sarjan.  

-Meidän tavoitteemme Hyundai Motorsport Customer Racingissä on olla edustettuina kaikissa TCR-sarjoissa, ja TCR Finland ei ole poikkeus. Työssämme avainasemassa on luoda vahva yhteys rakentamiemme ja myymiemme kilpa-autojen sekä Hyundain katuautojen kanssa. Kaikissa projekteissamme työskentelemme läheisessä yhteistyössä paikallismarkkinoiden, maahantuojien sekä jälleenmyyjien, kanssa luodaksemme kiinnostusta toimintaamme kohtaan. Uutena sarjana kaudelle 2023 TCR Finlandilla on paljon potentiaalia, ja toivomme näkevämme Hyundain kilpa-autoja Suomen radoilla, sanoo Hyundai Motorsport Customer Racing Manager Andrea Cisotti.

Hyundai Motorsportin asiakkaat kilpailevat TCR-sarjoissa maailmanlaajuisesti kolmella mallilla. Euroopassa hatchback-korinen i30 N on suosittu näky TCR-sarjoissa sekä Nurburgingin 24 tunnin ajoissa. WTCR-sarjassa Hyundai kilpailee sedan-korimallisella Elantra N:llä, ja Yhdysvaltojen markkinoilla Hyundain kilpamallina toimii Veloster N. 

Paikallisille kuljettajille ja talleille Hyundai tarjoaa muun muassa teknistä tukea. Hyundai Motorsport toivottaa yhteistyön paikallisten toimijoiden kanssa lämpimästi tervetulleeksi. 

-Tavoitteenamme on varmistaa, että asiakkaamme saavat autoistaan irti maksimaalisen suorituskyvyn. Tämän varmistaaksemme tuemme tiimejä ja kuljettajia teknisen ja insinöörituen muodossa – joko etänä tai radalla – sekä varaosiin liittyvän tuen avulla auttaaksemme heitä autojen ylläpidossa kauden aikana, Cisotti valottaa.

Hyundai Motorsport Customer Racing on valmis tukemaan paikallisia kilpailijoita heti TCR Finlandin avauskaudesta alkaen. 

-Kapasiteettimme uusien autojen rakentamisen suhteen on täynnä vuodelle 2022, mutta autoja voidaan tilata ensi vuodelle. Odotamme innolla yhteistyötä suomalaisten kuljettajien ja tiimien kanssa, ja kenties ensimmäistä TCR Finlandin mestaruutta, Cisotti päättää.

Hyundai kilpailee myös sedan-korisella Elantra N TCR:llä, jolla Hyundai Motorsport Customer Racing voitti FIA WTCR-sarjan mestaruudet kaudella 2022. Kuva: Hyundai Motorsport.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.