Kuka sanoi että F1-kisat ovat tylsiä

Jos totta puhutaan, olen itse useammin kuin kerran sanonut ääneen, että nykyiset formulakisat ovat todella tylsiä. Autoilla ei voi ohittaa toisia kuin niillä radan osioilla, missä saa ottaa käyttöön moottorin lisätehot, ja ne saa ottaa käyttöön jos on alle sekunnin päässä edellä ajavasta. Liian lähellä taas ei voi ajaa, koska se tuhoaa auton renkaat yms. Yleensä siis formulakisat ovat aikalailla tapahtumiltaan köyhiä perässä ajokisoja. Tämä on näkynyt jonkin verran vedonlyönnin ja esimerkiksi pitkävedon pelivaihdossa. Vedonlyöntiin tarjotaan nykyisin paljon bonuksia, joita voi käyttää myös F1-vedoissa, mutta vedonlyöntibonusten käyttöä on rajoittanut se, että itse F1-kisatapahtumat ovat olleet tylsiä.

Viime viikon Monza teki poikkeuksen. Oli turva-autoa, oli vääriä valintoja ja siitä johtuvia rangaistuksia, ja vaikkei radalla kenties nähty huimia ohituksia, niin tulos oli varmasti erilainen. Jopa niin, että Tampereella voitettiin 20 sentin panoksella 166 990 kertoimella Formula tripla. Sen verran erikoista oli Pierre Gaslyn, Carlos Sainzin ja Lance Strollin nimien löytyminen podiumilta.

Mutta jos olet pitkävedon ystävä ja sitä kautta pelaat muita lajeja kuin formulaa, kannattaa tsekata uusi pivekunkku.com sivusto, vihjeitä ja asiaa pitkävedosta ja vähän kaikesta muustakin rahapelaamiseen liittyvästä. Tänäänkin pitkävedossa on tarjolla 11 jääkiekkokohdetta, 168 kohdetta jalkapalloon, 5 koripalloon, 4 pesäpalloon. 35 tennikseeen, 29 CS:GO, 15 amerikkalaiseen jalkapalloon, 10 League of Legendsiin, 17 baseballii, 1 golfiin, 4 Dota2:een, 17 MMA-kohdetta, 38 darts kohdetta, 6 Starcraft ja vielä 2 australiaisen jalkapallon kohdetta – eli tarjolla on vaikka mitä. Formulat palaavat listoille taas kun formulasirkus saapuu seuraavaan kisapaikkaan, mikä onkin Ferrarin juhlakisa.

Ferrarin juhlakisa

Ferrarin juhlakisa järjestetään siis radalla, jolla ei ole ajettu F1-kisaa, mutta joka on Ferrarin oma harjoitusrata, Mugello. Fanit ovat olleet melkoisen järkyttyneitä kuultuaan että kisaa pääsee seuraamaan, mutta se maksaa 1200 euroa! Toscanan GP kisaan pääsee halvimmillaan 188 eurolla, jolla pääsee katsomaan ainoastaan perjantain vapaita harjoituksia! Itse sunnuntain kisaan pääsee halvimmillaan 750 eurolla ja parhaat paikat maksavat tuon 1200 euroa! Katsojia pääsee vain 2880 paikan päälle, joista 880 menee suoraan Ferrarin fanclubille ja 2000 tuli avoimeen myyntiin. Tämä Toscanan GOP eli Mugellon kisa on tuhannes formula 1-kisa.

Mugello – katsomaton kortti formulasirkuksessa

Ensi kisasta voi odottaa taas tulevan mielenkiintoinen kamppailu, sillä Mugellossa ei ole todellakaan ajettu F1-kisaa vielä kertaakaan. Ja vaikka monet kuskeista ovat päässeet ajamaan radalla testejä, ei kukaan voi sanoa rataa aivan omakseen, sen verran vähän kaikki ovat siellä ajaneet.

Kisamitta, renkaiden kuluma, ohituspaikat – mielenkiintoinen kisa tulossa, varsinkin kun useimmat lähteet ovat kertoneet Mugellon olevan todella vaativa rata kuskeille.

Se mikä tekee Mugellon kisasta Ferrarin faneille epäkiitollisen on se tosiasia, ettei Ferrarista ole kisaamaan podium sijoituksista tällä hetkellä. Hyvä jos Ferrarit pääsevät edes pisteille, jopa Kimi Räikkönen on Alfa Romeollaan voittanut viime kisoissa isäntä tallin punaiset paholaiset. Jo Monzan mahalasku oli Ferrarille paha PR-tappio, eikä vastaavaa ole näkynyt sitten vuoden 1995, jolloin sekä Jean Alesi että Gerhard Berger joutuivat keskeyttämään.

Mugellon rata on 5,2 kilometria pitkä ja se on enemmän ollut käytössä ratamoottoripyörien kisoissa ja on ollut MM-sarjan Italian osakilpailun koti kohta jo 30 vuotta.

Mercedes tallin moottorikartta ja kadonneet tehot?

Kuinka moni ihmetteli Monzan kisan aikana kun Bottas ei päässyt edellä ajavistaan ohi, ja oli itseasiassa selkeästi kärkeä hitaampi suorilla, vaikka ajaa autolla, jonka moottorista saa parhaat tehot? Ja miksi lähes viimeksi tipahtanut Lewis Hamilton sai porukan kiinni stop-and-go rangaistuksensa jälkeen,ja nousi lopulta seitsemänneksi, pystyi ohittelemaan lähes sarjana? Hamiltonilla ei tuntunut olevan samanlaisia ongelmia moottorin tehokartan kansssa kuin Bottaksella, mistä oikein on kyse? Vai onko yksinkertaisesti niin, että kuski itse pääsee vaikuttamaan siihen, millaisella moottorikartalla on lähdetty Monzaan, ja Bottas olisi vain tehnyt virheen. Emme ehkä koskaan saa tietää, mutta Mugellossa kaikki on taas uutta.

Mugellossa ajetaan heti tulevana viikonloppuna eli 11.-13.9. Lue lisää F1-vedonlyönnistä Vedonlyontiyhtiot.com -sivustolta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.