Continental toivottaa Lewis Hamiltonin tervetulleeksi uuteen Extreme E -kilpasarjaan

Enää ei ole vuottakaan aikaa aivan uudenlaisen sähkömaastoautojen Extreme E -kilpasarjan alkuun. Järjestäjät raottavat vähitellen tulevien kilpatallien salaisuuksien verhoa ja paljastavat, mitkä tallit osallistuvat sähkömaastureiden ammattilaissarjan ensimmäiseen kisaan.

Yhtenä tunnetuimmista nimistä on moottoriurheilun ikoni ja hallitseva F1-maailmanmestari Lewis Hamilton, joka on ilmoittanut, että hänen vastaperustettu tallinsa X44 on osallistumassa taistoon.

”Extreme E vetosi minuun nimenomaan sen ympäristönäkökulmasta”, Hamilton sanoo.

Ilmastonmuutos esiin ympäri maailman

Yksi Extreme E -sarjan tunnusmerkeistä on valita kilpailupaikat uhanalaisten elinympäristöjen välittömästä läheisyydestä. Tavoitteena on tuoda ilmastonmuutos moottoriurheilufanien, kisa-alueiden poliitikkojen, paikallisyhteisöjen ja viranomaisten tietoisuuteen ympäri maailman sekä kannustaa kaksinkertaistamaan pyrkimykset rajoittaa ilmaston lämpenemistä.

”Jokaisella meistä on valtaa vaikuttaa. Minulle on todella tärkeää, että voin hyödyntää rakkauttani kilpa-ajamista ja yhteistä planeettaamme kohtaan pyrkimällä saamaan aikaan myönteisiä vaikutuksia. Olen erittäin ylpeä voidessani ilmoittaa uudesta kilpatallistani ja osallistumisestamme Extreme E:hen”, Hamilton korostaa.

”Lopullisten valmistelujen muotoutuessa jännitys alkaa tihetä”, Continentalin Extreme E -hankkeesta vastaava Sandra Roslan kertoo. ”Perustajakumppanina ja rengastoimittajana olemme innoissamme siitä, että saamme Lewis Hamiltonin mukaan tähän uuteen ja ainutlaatuiseen kilpasarjaan. Hänen nimensä tuo sarjalle varmasti maailmanlaajuista huomiota.”

Kisassa nähdään kahdeksan tallia

Hamiltonin tallin nimi tulee hänen omasta F1-kilpanumerostaan 44. Kuusinkertainen F1-maailmanmestari teki debyyttinsä Australian Grand Prix’ssa vuonna 2007, jolloin hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin formula 1 -maailmanmestari McLarenilla vuonna 2008. Hamiltonin menestys on saanut jatkoa vielä viidellä F1-mestaruudella Mercedeksellä 2014–2019.

Lewis Hamiltonin X44-tallin lisäksi Extreme E -sarjaan osallistuu seitsemän muuta tallia: yhdysvaltalaiset IndyCar-tallit Andretti Autosport ja Chip Ganassi Racing, espanjalainen QEV Technologies -hanke, kaksinkertainen Formula E -mestari Techeetah, brittiläisomisteinen Veloce Racing sekä saksalaistallit ABT Sportsline ja HWA RACELAB.

Continental Extreme E-sarjan sponsori

ABT Sportsline on yksi menestyksekkäimmistä saksalaisista moottoriurheilutalleista, joka on voittanut Saksan kolme tärkeintä sarjaa: Saksan Super Tourenwagen Cupin, DTM:n sekä ADAC GT Mastersin.

Yhdellätoista kuljettajamestaruudellaan ja yli 180 kilpailuvoitollaan Mercedes-AMG-kilpatallina HWA on menestynein DTM-talli kautta aikojen. Molemmilla talleilla on myös kokemusta Formula E -sarjasta.

Se, ketkä ajavat Odyssey 21 -autoja Lewis Hamiltonin tallissa Extreme E -sarjan avauskierroksilla, on vielä avoinna. Myös muiden tallien useimpien kuljettajien nimet ovat toistaiseksi hyvin varjeltuja salaisuuksia.

Extreme E -sarjan on perustanut sama visionäärinen tiimi, joka perusti Formula E -sarjan. Continental on vuodesta 2021 alkaen Extreme E -sarjan premium-sponsori. Teknologiayhtiö toimittaa renkaat kaikille kisoihin osallistuville autoille monimuotoisiin ja erittäin vaativiin olosuhteisiin. Lisäksi Continentalin digitaalinen renkaiden valvontaratkaisu ContiConnect mahdollistaa renkaisiin asennettujen antureiden avulla renkaiden jatkuvan paineiden ja lämpötilojen seurannan.

Lisätietoja talleista annetaan Extreme E -sarjan jatkaessa valmistautumistaan ensimmäiseen kauteensa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.