Loukko.com TOP250 motocross kilpailusarja kaudelta 2022 saatiin päätökseen tänään Kajaanissa

Makkosesta MX TOP250 Open -luokan mestari

SML Loukko.com MX-liiga päättyi Kajaanissa ajettuun kilpailuun. Sarjan viimeisen mestaruuden kuittasi nimiinsä Teemu Makkonen.

MX TOP250 Open -luokassa Teemu Makkonen tuli Kajaaniin niin selkeässä pistejohdossa, että mestaruuden menettäminen olisi vaatinut totaalista epäonnea. Ensimmäisessä erässä parhaiten aloitti Pekka Nissinen perässään Jere Rönkkö, Teemu Makkonen, Teemu Skippari ja Santeri Kämäräinen.

Nissinen meni kärjessä menojaan ja erävoittoon. Samoin teki Rönkkö kakkospaikan suhteen. Makkonen ei yrittänytkään vastata kärjen vauhtiin, vaan tyytyi suosiolla ajamaan maaliin erän kolmosena ja varmisteli vain mestaruuttaan.

Nissinen hallitsi myös toista erää lähdöstä maaliin ja kuittasi näin päivän voiton. Makkonen ajoi kakkosena, kunnes Rönkkö otti kakkossijan haltuunsa ja piti sen maaliin saakka ollen samalla päivän kakkonen. Makkonen tyytyi tyylittelemään maaliin kolmantena ja kuittasi samalla itselleen päivän kolmossijan sekä TOP250-luokan mestaruuden. Sarjassa toiseksi Makkosen jälkeen sijoittui Pekka Nissinen ja sarjakolmonen on Joona Kukkonen.

TOP250-luokan B-ryhmän voiton hoiteli kotiin kahdella erävoitolla Veeti Nieminen. Eemeli Mäkilä antoi kummassakin erässä tiukan vastukseen, mutta joutui tyytymään kakkossijoihin ja samalla päivän kakkossijaan. Juuso Ylipahkala sijoittui päivän kolmoseksi eräsijoilla 4 ja 3.

TOP250-luokan C-ryhmässä Jere Pio ajoi voiton ja kakkossijan ollen näin päivän voittaja. Toiseksi sijoittui Jere Tynkkynen oltuaan molemmissa erissä kolmas. Kolmospaikan podiumilta miehitti Tuukka Kuosmanen. Hän oli erissä toinen ja viides.

TOP250-luokan D-ryhmän kiireisin oli kahdella erävoitollaan Aleksi Hyvärinen. Adam Rekola ajoi kaksi kolmossijaa ja sijoittui päivän kakkoseksi. Päivän kolmas oli Esa Pitkonen. Hän oli avauserässä toinen ja toisessa erässä neljäs.

TOP250-luokan lisäksi kisaan otettiin lisäluokkina mukaan myös MX65-luokka sekä MXC/B-luokka. MX65-luokan ensimmäisessä erässä Joel Orava meni heti lähdöstä kärkeen ja ajoi erän voittoon lähes puolen minuutin marginaalilla. Orava hallitsi myös toista erää ja kuittasi näin päivän voiton. Leo Huuskonen ajoi molemmissa erissä toiseksi ja oli päivän kakkonen. Kolmantena podiumille nousi Mikke Lindström eräsijoilla 4 ja 3.

MXC/B-luokan ensimmäisessä erässä ainoana MXC/A-luokan kuljettajana Luca Väg oli täysin omaa luokkaansa. Hän voitti erän lähes 50 sekunnin erolla. Sama oli tilanne myös toisessa erässä.

MXC/B-luokan kuljettajista Anton Agge ja Samu Tähtisaari tasasivat voitot ja kakkossijat. Tähtisaari nousi podiumin korkeimmalle korokkeelle ja Agge kakkospaikalle. Miska Laine oli päivän kolmonen oltuaan molemmissa erissä neljäs.

Päivän kaikki tulokset https://speedhive.mylaps.com/Events/2042993

————————————————————————————–

SML Loukko.com MX-liiga Kajaani, osakilpailu 7/7, la-su 3.-4.9.2022 Kainuun Moottorikerho ry www.kainuunmoottorikerho.fi

Lisätiedot, lähtöluettelot ja sarjataulukot motti.moottoriliitto.fi

SML Loukko.com Motocross-Liiga 2022

7.-8.5. Hyvinkää

14.-15.5. Sipoo

11.-12.6. Vantaa

2.-3.7. Salo

23.-24.7. Rauma

6.-7.8. Kuopio

3.-4.9. Kajaani

SML Loukko.com Motocross-Liiga

www.facebook.com/SMLmotocrossliiga

Suomen Moottoriliitto ry.

www.moottoriliitto.fi

Suomen Moottoriliitto sata vuotta 2022

0-100-konsepti

www.0-100.fi

Facebook: @0100fi

Instagram: @0100fi

Twitter: @0100fi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.