Motocross mestaruudet jakoon Kajaanissa

Seitsemän osakilpailua käsittävä SML Loukko.com MX-liiga päättyy Kajaanissa ajettavaan osakilpailuun.

Tulevana viikonloppuna on vuorossa SML Loukko.com MX-liigan tämän kauden viimeinen osakilpailu. Kilpailu ajetaan Kajaanissa Kainuun Moottorikerhon isännöimänä. Kaksipäiväiseen kilpailuun on ilmoittautunut 7 luokassa yhteensä yli 300 kilpailijaa.

Mestarit selville

Lauantaina ratkaistaan liigan mestaruus enää kahdessa luokassa, sillä MX-65-luokan mestaruus on jo ratkennut. Päivä käynnistyy kello 9:00

harjoitus- ja aika-ajoilla. Ensimmäinen kisaerä pärähtää liikkeelle kello 11:30. Toiset kilpaerät käynnistyvät puolestaan kello 14:30.

Kisa käynnistyy MX50-luokan lähdöllä, johon on ilmoittautunut 19 kilpailijaa. Felix Lind tulee Kajaaniin tukevassa 25 pisteen johdossa, joten mestaruus voi ratketa jo ensimmäisessä erässä. Jooa Hakulinen on vahvimmin kiinni hopeassa, mutta pronssista tulee tiukka kisa Ivor Torimin ja Aleksi Väliahon kesken. Kaksikko tulee Kajaaniin tasapisteissä.

MX65-luokassa on mukana 76 kilpailijaa. Elias Villanen varmisti mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa. Severi Hytönen on pisteissä toisena ja suurin suosikki hopealle, sillä ero sarjakolmoseen, Jimi Marttilaan, on 24 pistettä.

MXC/B- luokassa on 77 kilpailijaa. Luokka on erittäin tasainen, josta kertoo sekin, että sarjaa johtaa Lari Hartus, jolla ei ole yhtään erävoittoa. Justus Nikkilä on sarjassa toisena, mutta ero kärkeen ei ole kuin 15 pistettä, joten mestaruus ratkeaa luultavasti vasta toisessa erässä. Arttu Savola on puolestaan vain 7 pisteen päässä Nikkilästä ja sarjanelosena oleva Aapo Rantanen vain kahden pisteen päässä kolmossijasta. Näin mitalien suhteen kaikki on edelleen auki.

TOP250

Sunnuntaina ratkaistaan MX TOP250 Open -luokan mestaruus. Sunnuntain aikataulu on lähes samanlainen kuin lauantainakin. Harjoitus- ja aika-ajot käynnistyvät kello 9:00 ja ensimmäinen kilpaerä pääsee radalle kello 11:30. Toiset kilpaerät käynnistyvät kello 14:40.

MX TOP250 Open -luokassa ajetaan neljässä eri ryhmässä, joista mielenkiintoisin on luokan A-ryhmä. Luokassa ajetaan vain ja ainoastaan mestaruudesta. Pistejohdossa Kajaaniin tulee Teemu Makkonen, jolla on 64 pisteen ero toisena olevaan Joona Kukkoseen. Makkosen mestaruus on siis käytännössä vain sinettiä vailla. Teoreettinen mahdollisuus mestaruuteen on myös Jani Lähteenmäellä, mutta mestaruus edellyttäisi kahden edellä olevan totaalista epäonnistumista.

Tapahtumaan on kaikilla vapaa pääsy.

Kajaanin motocrossrata sijaitsee osoitteessa Kivimäentie 790, 87100 Kajaani.

————————————————————————————–

SML Loukko.com MX-liiga Kajaani, osakilpailu 7/7, la-su 3.-4.9.2022 Kainuun Moottorikerho ry www.kainuunmoottorikerho.fi

Lisätiedot, lähtöluettelot ja sarjataulukot motti.moottoriliitto.fi

SML Loukko.com Motocross-Liiga 2022

7.-8.5. Hyvinkää

14.-15.5. Sipoo

11.-12.6. Vantaa

2.-3.7. Salo

23.-24.7. Rauma

6.-7.8. Kuopio

3.-4.9. Kajaani

SML Loukko.com Motocross-Liiga

www.facebook.com/SMLmotocrossliiga

Suomen Moottoriliitto ry.

www.moottoriliitto.fi

Suomen Moottoriliitto sata vuotta 2022

0-100-konsepti

www.0-100.fi

Facebook: @0100fi

Instagram: @0100fi

Twitter: @0100fi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.