Motocrossin kansalliset luokat MX65 ja MXV ajettiin lauantaina Heinolassa

Motocrossin joukkue SM-kisassa ajettiin lauantaina kansalliset MX65- ja MXV-luokkien kilpailut. Voittajiksi selviytyivät MX65-luokassa Etelä-Suomen Moottorikerho ja MXV-luokassa Karkkilan Moottorikerho.

MX65 podium: MX65-luokassa voittoon ajoi E-SMK:n joukkue Elias Villanen, Jimi Marttila, Eeka Laaksonen.

Joukkuekisat ajetaan kolmihenkisin joukkuein ja jokainen kuljettaja ajaa kaksi kisaerää. Huonoimman erän saa jättää laskuista pois joten tulos muodostuu viiden parhaan erän mukaan.

Kilpailu käynnistyi MX65-luokan ensimmäisellä erällä. Etelä-Suomen Moottorikerho tuli Heinolaan suurimpana ennakkosuosikkina ja jo ensimmäisessä erässä nähtiin, että joukkue on vähintään yhtä vahva kuin odotettiinkin. Elias Villanen ajoi eräsijat 2 ja 3 ja Jimi Marttila puolestaan omissa erissään sijat 3 ja 2. Kun Eeka Laaksonen ajoi ensimmäisestä erästään kakkossijan ja päätti viimeisen erän voittoon, niin Etelä-Suomen Moottorikerho oli kisassa suorastaan ylivoimainen 10 pisteellään.

Kuopion Moottorikerhon kolmikko Severi Hytönen, Leo Huuskonen ja Eetu Kettunen teki tasaista työtä ja kuittasi kisan kakkossijan. Joukkueen paras sija erissä oli neljäs ja huonoin kymmenes. Yhteensä joukkue keräsi 32 pistettä.

Kolmannesta sijasta käytiin tiukka kisaa aina viimeiseen erään asti.

Lopulta kolmanneksi selvisi Miehikkälän Moottorikerho, jossa ajoivat Eetu Huttunen, Joonatan Nikkilä ja Miko Korpela. Pisteitä kertyi 51.

Neljänneksi sijoittunut Imatran Moottorikerho hävisi kolmossijan lopulta vain yhdellä pisteellä. Viides oli Vantaan Moottorikerho, viisi pistettä Imatran Moottorikerholle jääneenä.

Karkkila veteraanien ykkönen

Myös MXV-luokassa ennakkosuosikit pitivät pintansa. Parhaiten aloitti Vantaan Moottorikerho, mutta aivan tuntumassa olivat Porin Moottorikerho ja Karkkilan Moottorikerho. Toisessa erässä Karkkilan Moottorikerho ajoi kaksoisvoittoon ja kun viimeisessä erässäkin erävoitto kirjattiin sille, oli aivan sama, vaikka joukkueen toinen kuljettaja olisi keskeyttänyt erän. Voitto tuli joukkueella Niko Kalatie, Lari Lehtiö ja Artturi Lepistö.

MXV podium: MXV-luokan voittoa pääsi juhlimaan KarkMK:n kolmikko.

Vantaan Moottorikerhon joukkue Janne Mukkala, Janne Leander ja Marko Jumppanen takoi tasaisen hyviä eräsijoja ollen parhaimmillaan kolmas ja huonoimmillaan kahdeksas. Tämä riitti päivän kakkossijaan.

Tasaisesti ajoi myös Porin Moottorikerhon trio Kimmo Sten, Markus Ritola ja Teemu Sundelin. Heidänkin paras sijoituksensa oli kolmas heikoimman eräsijan ollessa kymmenes. Tuloksena oli kolmossija, kolme pistettä Vantaan Moottorikerholle hävinneenä. Neljäs oli Orimattilan Moottorikerho ja viides Pohjois-Karjalan Moottorikerho.

Kilpailut Heinolassa jatkuvat sunnuntaina, jolloin ajetaan kansallinen MXC-luokan joukkuekisa sekä SM-luokan joukkuemestaruuskilpailu.

Päivän tulokset: https://speedhive.mylaps.com/Events/2054823

0 kommenttia artikkeliin ”Motocrossin kansalliset luokat MX65 ja MXV ajettiin lauantaina Heinolassa”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.