Motocrossliiga päättyi

Tämän kauden motocrossliiga saatiin päätökseen Sipoossa. Sarjan viimeisenä kisapäivänä jaossa oli vielä kaksi liigamestaruutta ja kaksi Suomen Cup -mestaruutta.

SML Loukko.com MX-Liigassa jännitys säilyi loppuun asti, sillä mestaruus oli auki vielä neljässä luokassa. Päivän ensimmäinen mestaruus oli katkolla heti MXC/B-luokan ensimmäisessä erässä, johon Eeka Laaksonen starttasi tukevassa 32 pisteen johtoasemassa. Kun starttipuomi kaatui, Laaksonen syöksyi heti kärkeen ja karkasi tasaisesti muilta. Laaksonen ajoi ylivoimaiseen erävoittoon ja varmisti samalla luokan liigamestaruuden. Elias Villanen piti pitkään hallussaan erän kakkospaikkaa, mutta joutui lopussa päästämään Jimi Marttilan ohitseen. Marttilan sijoitus varmisti hänelle liigan pronssin. Myös liigan hopea varmistui jo avauserässä, kun Okko Ollila ajoi maaliin viidentenä.

Toisessa erässä oli siis panoksena enää kisan voitto, koska sarjan mitalijärjestys oli jo selvillä. Elias Villanen aloitti parhaiten ja johti joukkoa reilun puoli erää. Sitten takaa tuli Eeka Laaksonen ja osoitti, ettei liigan mestaruus mennyt väärälle miehelle. Laaksonen jatkoi erän voittoon, Elias Villanen kiirehti toiseksi ja kolmas oli Jimi Marttila. Podiumille noustiin samassa järjestyksessä.

Kontto kuittasi mestaruuden

MX125-luokan ensimmäisen erän aloitti parhaiten Santeri Lehmonen, mutta Arttu Sahlsten nousi kärkeen jo ensimmäisellä kierroksella ja ajoi ensimmäisenä myös maaliin. Simo Koskinen ajoi lähes koko erän kakkospaikalla ja kolmantena maaliin ehti huonon alun jälkeen hienon nousun tehnyt Eelis Viemerö. Topias Kontto oli erän neljäs ja se riitti varmistamaan liigan mestaruuden tässä luokassa. Jimmy Eriksson oli erän viides ja se nosti hänet mukaan hopeakamppailuun, koska pisteissä toisena ollut Veeti Nieminen joutui keskeyttämään. Ero oli toki vielä 13 pistettä Niemisen eduksi.

Toinen erä ajettiin lähdöstä maaliin järjestyksessä Simo Koskinen, Arttu Sahlsten ja Topias Kontto. Sama oli myös päivän kokonaiskilpailun lopputulos. Veeti Nieminen ajoi maaliin viidentenä ja se riitti liigan hopeaan. Liigan pronssi menee päivän voiton ansiosta Simo Koskisen palkintokaappiin.

Voittamaton Lehtiö

MXV50-luokan Suomen Cupissa Lari Lehtiö oli tehnyt puhdasta jälkeä voittamalla kauden kaikki erät. Cupmestaruus olikin katkolla jo ensimmäisessä erässä. Parhaan startin otti Tommi Laine, mutta Lehtiö otti johtopaikan Laineelta jo ensimmäisellä kierroksella. Kaksikko ajoi tässä järjestyksessä myös maaliin. Marko Dammert ajoi pitkään kolmantena, mutta erän puolivälissä Matti Sipilä nousi kolmanneksi. Lehtiön erävoitto tiesi myös Cupin mestaruutta hänelle. Laine ja Sipilä joutuivat sen sijaan ratkaisemaan hopean ja pronssin kohtalon toisessa erässä.

Toisessa erässä Lari Lehtiö näytti, miksi hän voitti luokan Suomen Cupin. Lehtiö tyylitteli erän voittoon johtamalla sitä lähdöstä maaliin. Näin Lehtiö voitti sarjan jokaisen erän. Hän oli luonnollisesti myös koko päivän voittaja. Marko Dammert ajoi lähes koko erän kakkospaikalla ja sijoittui päivän kokonaistuloksissa kolmanneksi. Erän kolmas oli Tommi Laine. Hän sijoittui päivän kakkoseksi ja sai kaulaansa myös Suomen Cupin hopean. Matti Sipilä ajoi maaliin erän neljäntenä, mutta Suomen Cupista tuli muistoksi pronssinen mitali.

Mutikainen otti omansa

MXV35-luokan Suomen Cupissa tilanne oli se, että Eemi Mutikainen olisi jo ensimmäisen erän voitolla mestari. Mutikaisen alku ei ollut paras mahdollinen, mutta kun toinen kierros täyttyi, oli Mutikainen jo kärjessä. Samalla kierroksella Janne Metsämäki nousi erän kakkospaikalle ja Jussi Honka kolmanneksi. Tässä järjestyksessä kolmikko ajoi myös maaliin, joten Mutikaisesta kruunattiin Cupin mestari. Samalla varmistuivat myös muut mitalisijat. Cupin hopean sai erän kakkonen Janne Metsämäki ja Cupin pronssin kuittasi erässä neljänneksi ajanut Matti Korkeamäki.

Myös toinen erä sujui ensimmäisestä kierroksesta lähtien Eemi Mutikaisen hallinnassa. Janne Metsämäki ajoi maaliin toisena ja erän kolmanneksi nousi viimeisellä kierroksella Matti Korkeamäki. Kolmikko nousi podiumille samassa järjestyksessä.

Näin on MX-liiga tältä kaudelta takana, mutta motocross jatkuu jo ensi viikonloppuna. Silloin ajetaan kauden SM-sarjan päätös Orimattilassa.

Päivän kaikki tulokset https://tulosarkisto.fi/races/view/658 

 ——————————————————————————-


SML Loukko.com MX-liiga Sipoo, osakilpailu 7/7, la-su 2.-3.9.2023
Sipoon Moottorikerho ry
www.simk.fi

Tulokset www.tulosarkisto.fi

SML Loukko.com Motocross-Liiga 2023

7.-8.5. Vantaa
13.-14.5. Pesämäki
10.-11.6. Iisalmi
22.-23.7. Kuopio
12.-13.8. Miehikkälä
19.-20.8. Imatra
2.-3.9. Sipoo

SML Loukko.com Motocross-Liiga

www.facebook.com/SMLmotocrossliiga
Instagram mxliiga

Suomen Moottoriliitto ry
www.moottoriliitto.fi 

Teksti: SML Loukko.com MX-liiga tiedotus / Kari Salminen,  Kuva:Jani Hovi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.