Motocrossin SML Loukko.com MX-liiga jatkui tänään sunnuntaina Vantaan Vauhtikeskuksessa

Kaksoisvoittajien päivä

Motocrossin SML Loukko.com MX-liiga jatkui Vantaan Vauhtikeskuksessa.

Luokkiensa voittoihin ajoivat Mikke Lindström, Lari Lehtiö, Eemi Mutikainen ja Eelis Viemerö.

Motocrossin SML Loukko.com MX-liigan toisena kilpailupäivänä Vantaan Vauhtikeskuksessa ajettiin kilpaa jälleen neljässä eri luokassa.

Lauantaina kilpailleista luokista MX65-luokka pääsi ainoana mukaan myös sunnuntaina, ja se saikin käynnistää päivän kisaerät.

A-finaalin ensimmäisessä erässä Mikke Lindström osoitti, ettei vauhti ainakaan yön aikana ollut mihinkään kadonnut. Lindström meni heti kärkeen ja jatkoi samaa vauhtia erän voittoon. Yhtä selkeästi Taavi Arkonsuo ajoi koko erän ajan kakkospaikalla. Kolmantena maaliin ehti Leo Huuskonen.

Toinen erä oli kuin ensimmäisen uusinta. Maaliin tultiin kärjen osalta aivan samassa järjestyksessä kuin ensimmäisessäkin, joten podiumille noustiin järjestyksessä Lindström, Arkonsuo ja Huuskonen.

B-finaalia hallitsi Martti Kaurinkoski voittamalla selkeästi molemmat erät. Podiumin kakkospallille nousi Oliver Nyberg ja päivän kolmas oli Jami Räsänen.

Lehtiön ylivoimaa

Päivän ylivoimaisin voittaja oli MXV50-luokassa ajanut Lari Lehtiö. Kuva: Jani Hovi

MXV50-luokan ensimmäisessä erässä voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Ykkössuosikkina kisaan startannut Lari Lehtiö karkasi hetkessä muilta ja ajoi erän voittoon 44 sekunnin turvin. Tommi Laine ajoi ruutulipulle toisena ja kolmanneksi kiirehti Matti Sipilä.

Toisessakaan erässä ei Lehtiö muille armoa antanut. Tällä kertaa voittomarginaali oli 41 sekuntia. Laine oli jälleen toinen ja Sipilä kolmas, kuten ensimmäisessäkin erässä, joten tässä järjestyksessä noustiin myös podiumille.

Mutikaisen tupla

Eemi Mutikainen voitti molemmat ajamansa erät. Kuva: Jani Hovi
Eemi Mutikainen voitti molemmat ajamansa erät. Kuva: Jani Hovi

MXV35-luokan ensimmäistä erää hallitsi Eemi Mutikainen johtamalla lähdöstä maaliin. Kakkospaikasta taistelivat Janne Metsämäki ja Marko Jumppanen. Metsämäki oli ensin kakkosena, mutta sortui virheeseen ja putosi muutaman sijan. Jumppanen ajoi pitkään toisena, mutta pari kierrosta ennen maalia Metsämäki nousi takaisin kakkospaikalle ja piti tuon sijansa. Jumppanen ajoi maaliin kolmantena.

Tässäkin luokassa saatiin tuplavoittaja, kun Eemi Mutikainen ajoi myös toisen erän voittoon. Janne Metsämäki oli avauserän tapaan jälleen toinen. Kolmanneksi ajoi nyt Teppo Kauppinen. Tämä oli myös järjestys päivän yhteistuloksissa.

Viemerö voitti

Eelis Viemerö oli Vantaalla MX125-luokan ykkönen. Kuva: Jani Hovi

MX125-luokan A-finaalin avauserää mentiin viisi kierrosta Onni Jaakonsaaren komennossa. Sitten kärkeen nousi Eelis Viemerö ja ajoi erävoittajana maaliin. Pari kierrosta myöhemmin kakkospaikalle nousi Matias Miettinen ja ajoi myös toisena maaliin. Jaakonsaarelle siis erän kolmossija.

Toisessa erässä Jaakonsaari ei enää ollut yllätettävissä vaan hän ajoi erän voittoon. Kun ensimmäisen erän voittaja Eelis Viemerö oli nyt toinen, niin päivän voitto meni hänelle. Jaakonsaari sijoittui yhteistuloksissa kakkoseksi ja erän kolmanneksi sijoittunut Matias Miettinen oli myös päivän kolmas.

B-finaalissa ajettiin vain yksi erä. Sen voitti Tuukka Kuosmanen. Rasmus Vanninen sijoittui toiseksi ja Santeri Kivimäki kolmanneksi.

SML Loukko.com MX-liiga jatkuu 13.-14.5. Pesämäen Moottoriurheilukeskuksessa Honkajoella.

Päivän tulokset

https://speedhive.mylaps.com/Events/2190506

https://tulosarkisto.fi/races/view/633

——————————————————————————

SML Loukko.com MX-liiga Vantaa, osakilpailu 1/7, la-su 6.-7.5.2023 Etelä-Suomen Moottorikerho ry Vantaan Vauhtikeskus Katriinantie 31, 01530 Vantaa www.esmk.fi

Tulokset https://tulosarkisto.fi/championships/index/

SML Loukko.com Motocross-Liiga 2023

6.-7.5. Vantaa

13.-14.5. Pesämäki

10.-11.6. Iisalmi

8.-9.7. Kajaani

22.-23.7. Kuopio

19.-20.8. Imatra

2.-3.9. Sipoo

SML Loukko.com Motocross-Liiga

www.facebook.com/SMLmotocrossliiga

Instagram mxliiga

Suomen Moottoriliitto ry

www.moottoriliitto.fi

SML Loukko.com MX-liiga tiedotus / Kari Salminen, Kuvat: Jani Hovi

3 kommenttia artikkeliin ”Motocrossin SML Loukko.com MX-liiga jatkui tänään sunnuntaina Vantaan Vauhtikeskuksessa”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.