MX-liigassa tuplavoittajien päivä

MX-liigan toinen kisapäivä Imatralla ei tarjonnut yllätyksiä. Simo Koskinen, Eemi Mutikainen ja Lari Lehtiö voittivat molemmat eränsä, eikä tuplavoitto ollut kaukana Sami Oinosellakaan.

SML Loukko.com MX-liigan Imatran osakilpailun toisena kilpailupäivänä ajettiin neljän eri luokan kilpailut. Liigapisteistä ajoivat luokat MX65 ja MX125. Lisäksi ajettiin Suomen Cupin pisteistä luokissa MXV35 ja MXV50.

MX65-luokasssa lauantaina molemmat erät voittanut Roope Pulkkinen näytti ensimmäisessä erässä, että vauhti ei ollut yön aikana kadonnut mihinkään. Hyvällä startilla kärkeen, virheetön ajo ja ensimmäisenä ruutulipulle. Taavi Arkonsuo oli vajaat puoli erää toisena, mutta tippui sitten kärkikolmikon ulkopuolelle. Kakkoseksi nousi Mikke Lindström ja kolmanneksi ehti Sami Oinonen. Tuomaristo oli kuitenkin tarkkana ja kärkikaksikko sai 10 sijan rangaistuksen lippurikkeen takia. Näin Oinonen nousi erävoittoon, Miska Laine nousi toiseksi ja Taavi Arkonsuo kolmanneksi.

Toisessa erässä ei Roope Pulkkinen virheisiin sortunut, vaan hallitsi erää lähdöstä maaliin. Taavi Arkonsuo ajoi pari kierrosta toisena, mutta joutui sitten päästämään Sami Oinosen ohitseen. Tämän jälkeen tilanne kärjessä ei enää vaihtunut. Oinonen oli ruutulipulla toisena ja Arkonsuo kolmantena. Yhteistuloksissa päivän voittaja oli Sami Oinonen. Taavi Arkonsuo oli kahdella kolmossijalla päivän kakkonen ja kolmantena podiumille nousi eräsijoilla 2 ja 7 Miska Laine.

Koskiselle täydet pisteet

MX125-luokan ensimmäisessä erässä ei kärkipaikoilla juurikaan kilpailua aikaan saatu. Simo Koskinen hallitsi kisaa lähdöstä maaliin ja Topias Kontto ajoi yhtä selkeästi kakkosena koko erän ajan. Veeti Nieminen nousi jo alkuvaiheessa kolmospaikalle ja ajoi myös kolmantena maaliin. Järjestys muokattiin tässäkin erässä uusiksi tuomariston päätöksellä, kun Kontto hylättiin epäurheilijamaisen käytöksen takia. Näin Nieminen nousi toiseksi ja kolmas oli neljäntenä ruutulipulle ajanut Jimmy Eriksson.

Toinen erä sujui pitkään Topias Konton johdolla, kunnes hän teki pienen virheen. Simo Koskinen nousi kärkeen ja ajoi myös tämän erän voittoon. Kontto ajoi maaliin toisena ja kolmanneksi sijoittui Veeti Nieminen. Yhteistuloksissa Koskinen otti voiton puhtaalla suorituksella. Veeti Nieminen nousi podiumin kakkospaikalle eräsijoilla 2 ja 3. Kolmospaikan miehitti Jimmy Eriksson. Hän ajoi eräsijat 3 ja 5.

Suomen Cupeissa tuttu tahti

MXV35-luokassa ei yllätyksiä koettu. Ensimmäisessä erässä Matti Korkeamäki lähti puomilta parhaiten ja vei joukkoa pari kierrosta. Sitten takaa tuli sarjassa tällä kaudella yhtä vaille kaikki erät voittanut Eemi Mutikainen, nousi kärkeen ja jatkoi erän voittoon. Toisen kerran Korkeamäki joutui antautumaan kun kakkospaikan otti haltuunsa Janne Metsämäki. Korkeamäki ajoi maaliin kolmantena.

Toisessa erässä Mutikaista ei yllätetty edes startissa, vaan hän vei erän lähdöstä maaliin. Korkeamäki taipui Metsämäelle toisella kierroksella ja tämän jälkeen erä olikin kärjen osalta valmis. Erän maalissa ja myös podiumilla oltiin siis järjestyksessä Eemi Mutikainen, Janne Metsämäki ja Matti Korkeamäki.

MXV50-luokkaa on hallinnut kaksikko Lari Lehtiö ja Tommi Laine. Lehtiö on voittanut kaikki erät ja Laine on ollut joka kerta toinen. Ensimmäinen erä ei mitään uutta tarjonnut. Lehtiö johti lähdöstä maaliin ja Laine ajoi koko erän toisena. Kolmospaikalla ajoi koko erän ajan Kimmo Sten.

Toinen erä sujui ensimmäisen malliin. Lehtiö johti jälleen koko erän ja Laine ajoi kakkospaikalla. Sten nousi nopeasti kolmanneksi ja näin tultiin myös maaliin. Tämä oli myös järjestys kun kahden erän yhteistulosten perusteella noustiin palkintopallille.

MX-liigan viimeinen osakilpailu ajetaan Sipoossa 2.-3. syyskuuta.

Päivän tulokset https://tulosarkisto.fi/races/view/653


——————————————————————————-


SML Loukko.com MX-liiga Imatra, osakilpailu 6/7, la-su 19.-20.8.2023
Imatran Moottorikerho ry
www.imk.fi

Tulokset www.tulosarkisto.fi

SML Loukko.com Motocross-Liiga 2023

7.-8.5. Vantaa
13.-14.5. Pesämäki
10.-11.6. Iisalmi
22.-23.7. Kuopio
12.-13.8. Miehikkälä
19.-20.8. Imatra
2.-3.9. Sipoo

SML Loukko.com Motocross-Liiga

www.facebook.com/SMLmotocrossliiga
Instagram mxliiga

Suomen Moottoriliitto ry
www.moottoriliitto.fi 

Teksti: SML Loukko.com MX-liiga tiedotus / Kari Salminen,  Kuva:Tiedote

MX125-luokan kärkikolmikon muodostivat Simo Koskinen, Veeti Nieminen ja Jimmy Eriksson.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.