MX-liigassa tuttu tahti

MX-liigan toinen kilpailupäivä Kuopiossa ei yllätyksiä tarjonnut. Voittoihin ajoivat Okko Ollila, Simo Koskinen, Lari Lehtiö ja Eemi Mutikainen.

SML Loukko.com MX-liigan sunnuntaipäivä Kuopiossa saatiin ajaa paljon lauantaita paremmassa kelissä, sillä sade pysytteli nyt poissa. MX-liigan pisteistä ajettiin MXC/B- ja MX125 luokissa. MXV50- ja MXV35- luokissa kisattiin puolestaan Suomen Cupin pisteistä.

MXC/B-luokan ensimmäisessä erässä johtopaikka vaihtui taajaan. Ensin johti Elias Villanen, mutta joutui nopeasti luovuttamaan paikkansa Eeka Laaksoselle. Laaksosen murheellinen viikonloppu jatkui, sillä edessä oli hetken päästä jälleen keskeytys. Villanen nousi takaisin kärkeen, mutta menetti lähes saman tien paikkansa Severi Hytöselle. Hytönenkin menetti kärkipaikan jo seuraavalla kierroksella Jimi Marttilalle, joka ajoi nyt sarjan ensimmäisen erävoittonsa. Toiseksi kiirehti Okko Ollila ja kolmanneksi nousi erän loppupuolella Severi Lehmonen.

Toisessa erässä Eeka Laaksosen viikonlopun epäonni lopultakin hellitti ja tuloksena oli erävoitto. Severi Hytönen ajoi maaliin toisena ja Okko Ollila kolmantena. Yhteistuloksissa Okko Ollila otti viikonlopun toisen voittonsa. Podiumin kakkospaikalle nousi Severi Hytönen eräsijoilla 7 ja 2. Päivän kolmonen oli avauserän voittanut Jimi Marttila, vaikka sijoittuikin toisessa erässä vasta kymmenenneksi.

Tiukka kisa voitosta

MX125-luokassa ensimmäinen erä käynnistyi Topias Konton johdolla. Toisella kierroksella kärkeen nousi Simo Koskinen ja kolmannella Onni Jaakonsaari, joka ajoi myös erän voittoon. Toiseksi ajoi Koskinen ja kolmantena ruutulipulla oli Veeti Nieminen.

Toisessa erässä Simo Koskinen nousi kärkeen jo avauskierroksella ja piti johtoasemansa maaliin saakka. Onni Jaakonsaari joutui nyt tyytymään kakkossijaan ja kolmanneksi sijoittui Veeti Nieminen. Yhteispisteissä Koskinen ja Jaakonsaari päätyivät tasatulokseen, mutta päivän voiton otti Koskinen toisen erän voittonsa ansiosta. Jaakonsaari oli päivän kakkonen ja päivän kolmonen oli kaksi kolmossijaa ajanut Veeti Nieminen.

Voittamaton Lehtiö

MXV50-luokan Suomen Cupin ensimmäisessä erässä ei yllätyksiä koettu. Tommi Laine otti parhaan startin, mutta Lari Lehtiö nousi kärkeen jo avauskierroksella ja ajoi selkeään erävoittoon. Laine piti kakkospaikkansa ja kolmanneksi ajoi Matti Sipilä.

Toisessa erässä ajettiin lähdöstä maaliin järjestyksessä Lari Lehtiö, Tommi Laine ja Matti Sipilä. Samassa järjestyksessä kolmikko nousi myös podiumille. Lehtiö on voittanut tämän kauden kaikki erät.

Mutikainen vahvisti pistejohtoaan

MXV35- luokan ensimmäisessä erässä käytiin tiukka kisa kolmen kuljettajan kesken. Eemi Mutikainen ja Janne Metsämäki ajoivat peräkkäin maaliin ensimmäisestä kierroksesta lähtien. Kolmanneksi nousi toisella kierroksella Teemu Mutikainen ja kolmantena hän ajoi myös maaliin.

Toinen erä oli Mutikaisten kisaa voitosta. Eemi Mutikainen johti erää puoliväliin asti, mutta sitten kärkeen nousi Teemu Mutikainen ja ajoi selkeään voittoon. Janne Metsämäki joutui alussa takaa-ajajaksi, mutta ohitti kilpailijan toisensa jälkeen ja oli lopulta ruutulipulla kolmantena. Päivän palkintojärjestys oli Eemi Mutikainen, Teemu Mutikainen ja Janne Metsämäki.

Motocrossliiga jatkuu elokuun toisena viikonloppuna Miehikkälässä.

Päivän tulokset https://tulosarkisto.fi/races/view/648 

——————————————————————————-


SML Loukko.com MX-liiga Kuopio, osakilpailu 4/7, la-su 22.-23.7.2023
Kuopion Moottorikerho ry
www.kuopionmoottorikerho.net

Tulokset www.tulosarkisto.fi

SML Loukko.com Motocross-Liiga 2023

7.-8.5. Vantaa
13.-14.5. Pesämäki
10.-11.6. Iisalmi
22.-23.7. Kuopio
12.-13.8. Miehikkälä
19.-20.8. Imatra
2.-3.9. Sipoo

SML Loukko.com Motocross-Liiga

www.facebook.com/SMLmotocrossliiga
Instagram mxliiga

Suomen Moottoriliitto ry
www.moottoriliitto.fi 

Teksti: SML Loukko.com MX-liiga tiedotus / Kari Salminen,  Kuva: Tiedote

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.