MX-liigassa kesätauko ohi

Motocrossliiga on ehtinyt puoliväliinsä, kun sarjan neljäs osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Kuopiossa.

SML Loukko.com MX-liigan kesätauko on ohi, kun sarja jatkuu puolentoista kuukauden tauon jälkeen Kuopiossa Heinjoen motocrossradalla. Kilpailu on kaksipäiväinen ja sen järjestää Kuopion Moottorikerho. Lauantaina mukana ovat vain nuorimmat crossarit, eli luokat MX50, MX65 ja MXC/B. Sunnuntaina liigapisteistä ajavat luokat MXC/B ja MX125. Lisäksi radalle pääsevät vanhemmat kuljettajat, jotka kisaavat Suomen Cupin pisteistä luokissa MXV50 ja MXV35.

Nuorimpien päivä

Lauantaina radalla nähdään lajin nuorimmat harrastajat. Päivän käynnistää luokka MX50, jossa kilpailijat ovat 5-8 -vuotiaita. Pistejohdossa Kuopioon tulee Oliver Härkönen, mutta aivan tuntumassa seuraavat Peetu Sarvasilta ja Elmeri Salokoski.

MX65-luokassa ajavat kilpailijat ovat 7-12 -vuotiaita. Luokkaa johtaa kolmen osakilpailun jälkeen Miska Laine. Tiukimman vastuksen Laineelle ainakin pisteiden valossa tarjoaa Taavi Arkonsuo, sillä pistekakkonen Mikke Lindström ei ole Kuopioon ilmoittautunut.

MXC/B-luokan kilpailijat ovat 10-15 -vuotiaita. Ennakkosuosikkina kisaan lähtee Eeka Laaksonen. Hän on voittanut kuudesta ajetusta erästä neljä ja ollut kahdesti toinen, joten kovaa saavat muut mennä jos aikovat Laaksosen voittaa. Pisteissä kolmantena oleva Okko Ollila on voittanut yhden erän ja lienee vahvimmin uhkaamassa Laaksosta, sillä myöskään tämän luokan pistekakkosta, Nico Bystedtiä, ei lähtöluettelosta löydy.

Suomen Cupin vuoro

Sunnuntaina ajetaan vielä MX-liigaa luokissa MXC/B sekä MX125, jossa selkeää ennakkosuosikkia on vaikea nimetä. Samu Hytönen pääsee ajamaan kotiradallaan, josta ei ainakaan haittaa ole. Myös Topias Kontto, Onni Jaakonsaari ja Simo Koskinen ovat nimiä, joita kannattaa seurata.

MXV35-luokan Suomen Cupissa kaksi on ylitse muiden. Eemi Mutikainen on voittanut tällä kaudella kaikki ajetut erät ja Janne Metsämäki on puolestaan ollut joka erässä toinen. Matti Korkeamäki on pisteissä kolmantena, joten tämän kolmikon lyömisessä riittää muilla urakkaa.

MXV50-luokassa Lari Lehtiö on tehnyt selvää jälkeä voittamalla kaikki ajetut erät. Tommi Laine on ollut kolmesti toinen ja kerran kolmas. Matti Sipilä kuuluu myös niin tiukasti kärkikolmikkoon, ettei olisi yllätys, jos tämä kolmikko löytyisi podiumilta myös Kuopiossa.

Kilpailuerät alkavat kumpanakin päivänä kello 11.30.

Kilpailuun on molempina päivinä vapaa pääsy. Heinjoen Motocrossrata sijaitsee osoitteessa Savitie, Kuopio.

——————————————————————————-


SML Loukko.com MX-liiga Kuopio, osakilpailu 4/7, la-su 22.-23.7.2023
Kuopion Moottorikerho ry
www.kuopionmoottorikerho.net

Tulokset www.tulosarkisto.fi

SML Loukko.com Motocross-Liiga 2023

7.-8.5. Vantaa
13.-14.5. Pesämäki
10.-11.6. Iisalmi
22.-23.7. Kuopio
12.-13.8. Miehikkälä
19.-20.8. Imatra
2.-3.9. Sipoo

SML Loukko.com Motocross-Liiga

www.facebook.com/SMLmotocrossliiga
Instagram mxliiga

Suomen Moottoriliitto ry
www.moottoriliitto.fi 

Teksti: SML Loukko.com MX-liiga tiedotus / Kari Salminen,
Kuva: Jani
Hovi

Kuva MX-liiga Kuopio

2 kommenttia artikkeliin ”MX-liigassa kesätauko ohi”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.