Räikkönen maaliin saakka Austinin Nascar kisassa sunnuntaina

Kimi Räikkönen osallistui toista kertaa elämässään amerikkalaisten Nascar sarjaan. Viime vuonna kisa jäi kesken, mutta tällä kertaa Austinin radalla Räikkönen pääsi ajamaan kisan loppuun saakka. Räikkönen lähti kisaan aika-ajoista saadulla 22- ruudulla, eikä hän ollut aivan täysin sinut oman tiiminsä ja miehen itsensä väliseen radioliikenteeseen. Itse kisasta oli sitten kenties mahdollisuus odottaa parempaa – sillä tällä radalla hänellä oli voitto myös F1-autolla.

Trackhouse Racing Teamin riveissä Räikkösen tavoin ajava Daniel Suarez on ollut erittäin vaikuttunut entisen F1-tähden suorittamisesta. Hän hehkutti Räikköstä lauantaina lehdistötilaisuudessa.

– Jos hän ajaisi koko kauden Nascarissa, olisi hän aivan kärkitaistossa, väitti Suarez.

Formulat ja Nascar autot ovat kuitenkin kaksi täysin eri asiaa, ja Kimi sai autonsa näyttämään varsin vaikealta ajaa. Kimin Chevyssä ei tuntunut olevan pitoa, eikä Kimillä ollut välttämättä aina oikeita ajolinjojakaan mutta pääsi hän välillä kuitenkin esittelemään omaa ajotaitoaa ja parhaimmillaan aivan kisa loppuvaiheissa Kimi oli parhaimmillaan sijalla 4.

Samassa kissa myös Jenson Button

Siinä missä Austinin kisa oli Kimille toinen, oli se Jenson Buttonille ensimmäinen Nascar kokemus – tällä kertaa maaliviivalla, Jenson oli paremmin sijoittanut kuski. Varsinainen kisa vaati 3x overtime kierrokset, jotta saatiin lopullinen tulos ja voittajaksi Tyler Reddick, jonka kisa strategia oli erilainen kuin muilla, ja minkä lisäksi mies itse ajoi Toyotansa loistavasti kauden ensimmäiseen voittoonsa.

Tyler Reddick Austinin voittoon

Siinä missä Button oli lopulta 18., Räikkönen jäi sijalle 27, kiitos viimeisten kierrosten ”pusujen”. Olihan Räikköseltä mennyt yksi diffuusikin jo alkukierroksilla osumissaan muihin kilpalijoihin, mutta sellaista se Nascar kisaaminen on. Nähdäänkö Kimiä vielä kisaamassa? Buttonilla on sopimus vielä kahdesta kisasta tälle kaudelle, mutta Kimin suhteen on isompi kysymysmerkki, haluaako Kimi vielä ajaa Nascaria? Ainakin hänellä olisi sitä tarvittua mediarvoa myös USA:n markkinoilla, kuten nyt hänen kanssaa yhteistyötä tekevä lukkofirma iLoq on käyttänyt omaan markkinointiinsa USA:n markkinoilla näkyvyytä saadakseen.

Kimin oman kommentit Nascar autosta:

Minulla on kokemusta erilaisista autoista ja eri luokista. Olen ajanut rallia, mikä on täysin erilaista kuin mitä olin tottunut tekemään F1:ssä. NASCAR, jälleen… on helppo ajatella, että kaikki ovat samanlaisia, koska niissä on ohjauspyörä ja neljä rengasta, mutta se muuttuu paljon.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.