Kimi Räikkönen takaisin Trackhouse Racing autoon ja Nascariin

Koska: 26.3. Austin, Teksas

Trackhouse Entertainment Group ilmoitti tänään, että vuoden 2007 Formula One -maailmanmestari Kimi Räikkönen palaa NASCAR Cup Series -kilpasarjaan 26. maaliskuuta ajettavassa kilpailussa Circuit of the Americasilla (COTA) Austinissa, Texasissa, kilpaillakseen PROJECT91:n Chevrolet Camaro ZL1:llä.

Tämä kilpailu merkitsee Räikkösen toista Cup Series -kilpailua, sen jälkeen kun hän debytoi PROJECT91:n kanssa Watkins Glen (N.Y.) International -kilpailussa 21. elokuuta viime vuonna.

Toisin kuin Watkins Glenin rata, Räikkönen tuntee COTAn radan hyvin, sillä hän on kilpaillut radalla kahdeksan kertaa Formula One -urallaan. Yksi Räikkösen 21 Formula One -voitosta ja viimeisin tapahtui COTAlla 21. lokakuuta 2018, kun hän johti 39 kierrosta voittaen Ferrarilla.

Minulla oli fantastinen aika NASCARissa. Oli paljon opittavaa lyhyessä ajassa, mutta kaikki olivat erittäin avuliaita ja kilpailu oli suuri haaste. Tällä kertaa pääsen kilpailemaan radalla, joka on minulle tuttu, joten oppimiskäyrä ei ole niin jyrkkä. Haluan pitää hauskaa, mutta myös menestyä niin hyvin kuin mahdollista.

Trackhouse Racing, Trackhouse Entertainment Groupin osa, kilpailee NASCAR Cup Series -sarjassa numeroilla 99 ja 1 Chevroleteilla, joissa ajavat kuljettajat Daniel Suárez ja Ross Chastain.

Trackhouse Racingin omistaja ja perustaja Justin Marks loi PROJECT91:n viime vuonna tarkoituksenaan laajentaa organisaation globaalia vaikutusvaltaa ja luoda sarjaan osallistuminen kansainvälisille kuljettajille.

Kun ilmoitimme Kimistä viime vuonna, sanoin hänen olevan se maailmantähti, jota ajattelimme PROJECT91:a perustettaessa. Luulen, että fanien vastaanotto ympäri maailmaa ja Kimin suoritus autossa osoittivat konseptin toimivuuden. Kimin seuraajamäärä on valtava, mikä on hienoa NASCARille, Trackhouselle, ja luulen, että Kimi todella nauttii kilpailemisesta kanssamme.

Räikkönen kilpailee No. 91 Onx/iLOQ Chevrolet Camarolla, joka on kilpasarjaan osallistuva PROJECT91:n kilpa-auto. Kilpa-auton huollosta vastaa Trackhouse-ryhmä, jonka johdossa on 23 kertaa voittanut tallipäällikkö Darian Grubb, joka voitti Cup Series -mestaruuden Tony Stewartin kanssa vuonna 2011.

Onx muuttaa tapaa, jolla maailma rakentaa koteja ja asuinalueita X+ Construction -järjestelmällään, joka yhdistää korkeatasoisen suunnittelun ja johtavan teknologian tuottaen enemmän arvoa jokaisessa vaiheessa kodin omistajan matkalla. Yritys toimi pääsponsorina Ross Chastainin No. 1 Chevroletille, kun hän voitti COTA-kilpailun viime vuonna, ja myös Daniel Suárezin voitossa Sonoma Raceway -radalla (Kalifornia) kesäkuussa.

iLOQ, älykkäiden ja mobiilien lukitusjärjestelmien suomalainen uranuurtaja, on läsnä amerikkalaisilla markkinoilla akkuvapaalla teknologiallaan, joka takaa turvallisen ja älykkään pääsynhallinnan ihmisille ja yrityksille.

Kimi

Viime kesänä Räikkönen oli ensimmäinen PROJECT91-kuljettaja, joka vieraili tiimin kisapajalla Concordissa, Pohjois-Carolinassa ja testasi tiimin kanssa Virginia International Raceway -radalla. Watkins Glenin kilpailussa Räikkönen sijoittui karsinnoissa 27:nneksi ja oli kärkikymmenikössä suurimman osan iltapäivästä, ennen kuin myöhäinen kilpailuonnettomuus aiheutti hänen kilpailunsa päättymisen toisen kuljettajan toimesta.

Marks sanoi, että Räikkönen vierailee jälleen kisapajalla päivien ajan ennen Austin, Texasin tapahtumaa, mutta testisessioita ei ole suunniteltu ennen COTAn kilpailua.

Olen varma, että moni kuljettaja haluaisi kokeilla NASCARia. Se ei ole kovin helppoa, joten ehkä se avaa tulevaisuudessa ovia useammille mahdollisuuksille ja saa enemmän eurooppalaisia mukaan lajiin.

Räikkönen

Espoosta kotoisin oleva Räikkönen jäi eläkkeelle Formula 1 sarjasta vuonna 2021 kilpailtuaan Sauberin, McLarenin, Ferrarin, Lotuksen ja Alfa Romeon kanssa vuodesta 2001 lähtien. Hänen Formula One -uran huippuhetkensä koitti vuonna 2007, kun hän voitti F1-maailmanmestaruuden Scuderia Ferrarilla.

Hän kilpaili Xfinity- ja Truck-sarjan kilpailuissa Charlotte Motor Speedwaylla toukokuussa 2011.

2 kommenttia artikkeliin ”Kimi Räikkönen takaisin Trackhouse Racing autoon ja Nascariin”