Rallicross SM -sarja jatkui Kouvolan Tykkimäellä – Mikael Uitto jatkoi voittoputkeaan Xtrem Junioreissa

Rallicross SM -sarja jatkui lauantaina ja sunnuntaina Kouvolassa, kun kauden kolmas osakilpailu ajettiin Tykkimäen moottoriradalla. Lauantaina jaettiin pisteitä rallicross-luokissa sekä crosskartin Xtrem-luokassa ja sunnuntaina oli vuorossa crosskartin junioriluokkien taistelut.

Xtrem Junioreissa kausi jatkoi tuttua kaavaa. Mikael Uitto piti muut takanaan ja paineli jo kauden kolmanteen voittoonsa. Uitto on saalistanut kolmesta osakilpailusta täydet 90 pistettä ja johtaa sarjaa jo 16 pisteen erolla ennen kahta viimestä kilpailua.

– Oli hyvä päivä, ajaminen onnistui satellakin. Finaalissa pääsin hyvin viivasta irti, niin ei se ollut kun ajaa vaan. Hyvä fiilis, Uitto kommentoi kisan jälkeen.

Toiseksi ajoi kotiradallaan Lauri Halonen, joka sai finaalissa hienon startin nousten takarivistä mukaan voittotaisteluun. Palkintokorokkeen täydensi pistetaulukon toista sijaa pitävä Joonatan Ylilammi.

125/250cc -luokan voittoon ajoi vahvoilla esityksillään Jesper Rantanen, joka sai finaalissa erinomaisen ja pääsi karkaamaan muilta jo heti ensimmäisellä kierroksella. Kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa dominoinut Eemil Piira oli iskussa myös Tykkimäellä, mutta finaalin huono startti tiputti pisteykkösen tällä kertaa ulos voittotaistelusta.

Toiseksi Kouvolassa ajoi SM-sarjassa vieraillut ja nousujohteisen kisan ajanut Viron Armin Raag. Kolmannen sijan nappasi pistekakkosena oleva Pauli Turpeinen. Piikki-luokan kärkikolmikko on Kouvolan osakilpailun jälkeen ainoastaan kahdeksan pisteen sisällä toisistaan Rantasen kavennettua voitollaan eroa kärkeen.

85-kuutioisten luokassa nähtiin huima taistelu voitosta, kun sarjan kärkikaksikko Jere Huuhka ja Iivari Männistö ottivat toden teolla toisistaan mittaa.

Männistö oli alkuerissä nopein, mutta finaalissa Huuhka tykitti heti startista kärkeen. Vaikka Männistö antoi tiukkaa painetta kierrosten edetessä, ei Huuhka sortunut virheisiin ja pääsi tuulettamaan jo kauden toista voittoaan. Luokassa kolmanneksi ajoi Topias Honkala, joka nousi tuloksen ansiosta pistetaulukossa niin ikään kolmanneksi.

Mini-luokan kuljettajia oli jälleen hieno määrä Kouvolassa viivalla. Alex Löfvik, Eino Raappana, Elias Kivimäki, Jessica Lehtiniemi, Joel Kauriinoja, Kasper Rajala, Noel Palojärvi, Oscar Löfvik, Peetu Valkonen, Robin Rajala, Susanna Nummela, Viljami Salvas ja Väinö Piuhola esittelivät ajotaitojaan Tykkimäen legendaarisella radalla. Näiden 6-11-vuotiaiden junioreiden nimiä kannattaa painaa mieleen!

Rallicrossin SM-sarja jatkuu 19.-20. elokuuta, kun kauden neljäs osakilpailu ajetaan sarjan uudella radalla, Nokialla.

Kouvolan osakilpailun tulokset
Pistetilanteet kolmen osakilpailun jälkeen

Lauantain kisatiedote
Lauantain lähetys uusintana

Sunnuntain lähetys uusintana

2 kommenttia artikkeliin ”Rallicross SM -sarja jatkui Kouvolan Tykkimäellä – Mikael Uitto jatkoi voittoputkeaan Xtrem Junioreissa”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.