Mika Liimataiselle kaksi ykkössijaa Kouvolassa – Riku Huuhka jatkoi dominointia crosskartien Xtrem-luokassa

Rallicross SM -sarjan kauden kolmas osakilpailuviikonloppu käynnistyi lauantaina vaihtelevissa olosuhteissa Kouvolan Tykkimäellä. Alkuerät päästiin ajamaan lähes kokonaan kuivassa kelissä, mutta sade saapui sekoittamaan pakkaa finaaleissa.

Eikä SuperCarien ratkaisunhetkistä draamaa puuttunut. Sarjan kärkikaksikko Mikko Ikonen ja Mika Liimatainen starttasivat finaaliin totutusti eturivistä, mutta heti ensimmäisessä kaarteessa rytisi. Liimatainen sai tilaa radan sisäreunasta ja selvitti paikkansa kärkeen, mutta alkukautta hallinnut Ikonen ei rytäkästä selvinnyt. Myös Jari Putkisen ja Ari-Pekka Niemen finaalitaistelut päättyi ensimmäiseen kurviin.

Liimatainen sai alun hässäkän jälkeen painella rauhassa kärkeen ja puhtaalla ajolla kauden ensimmäiseen voittoonsa kuninkuusluokassa. Toiseksi ajoi kauden ensimmäisessä SM-osakilpailussaan Jari Tuuri ja kolmas oli Jukka Pykäläinen. Liimatainen nousi voittonsa ansioista Ikosen kanssa sarjan jaetulle kärkipaikalle.

– Kisa meni kyllä täydellisesti. Aamulla oli vielä kaikenlaista ongelmaa, mutta loppupäivä tuntui tosi hyvältä, sitten kun vettä rupesi tulemaan. Auto on mahtava ajaa sateella, Liimatainen totesi finaalin jälkeen tyytyväisenä.

Myös SRC-luokan finaali oli melkoinen jännitysnäytelmä. Christian Jensen polkaisi viidennestä ruudusta koko porukan kärkeen ja oli pitkään matkalla kohti ensimmäistä voittoaan. Startissa neljänneksi jäänyt Joni-Pekka Rajala oli tästä kuitenkin eri mieltä ja raivasi aikaisen jokeritaktiikkansa avulla tietä kohti kärkeä. Rajala kuittasi kauden toisen SRC-luokan ykkössijansa lopulta viimeisellä kierroksella Jensenin käydessä lisälenkillä. Kolmanneksi ajoi pistetaulukon kolmannella sijalla oleva Petro Koski. Sarjaa johtava Ville Mikkonen oli Tykkimäen radalla vasta neljäs, mutta säilytti paikkansa luokan kärkipaikalla.

Päivän rallicrossnimi oli ehdottomasti Mika Liimatainen, joka naulasi tänään kaksi ykkössijaa, ensimmäinen tuli Autokrossi-luokassa. Liimatainen karkasi finaalissa kärkeen, mutta sai erittäin kovaa painetta Rolf Putkoselta kierrosten edetessä pitäen kuitenkin pintansa ruutulipulle asti. Kolmanneksi korkeimman pistepotin saalisti ”Jonttu” Rajala, joka niin ikään nousi Kouvolassa kaksi kertaa palkintokorokkeelle. Sarjaa johtava Aatu Matikainen joutui keskeyttämään finaalissa kakkossijalta.

Anton Seppä karkasi kotikisassaan V1600 RC -luokan selvään voittoon ja kiilasi Elias Kalliokosken ohi luokan pistejohtoon. Kalliokoski oli toinen ja kolmannen sijan nappasi Jesse Lammi.

Huuhka kasvatti johtoaan Xtrem-luokassa


Crosskartien Xtrem-luokassa Riku Huuhka jatkoi edellisen osakilpailun dominointiaan. Huuhka saalisti täydet sarjapisteet alkueristä ja naulasi vakuuttavat voitot semifinaalista ja finaalista. Nuorukainen kasvatti SM-pistejohtoaan ja pääsee starttaamaan erinomaisista asemista kahteen viimeiseen osakilpailuun.

– Sadekeli toi oman haastavuuden tähän, rata oli todella liukas, mutta crosskartilla päivä meni hyvin, Huuhka kommentoi.

Luokan toinen oli vahvoja otteita alkueristä asti esittänyt Mika-Matias Huttula ennen kolmanneksi ajanutta Mika Polvista.

Kouvolan osakilpailu jatkuu sunnuntaina, kun edessä on crosskartin junioriluokkien taistelut. Tykkimäen moottoriradalla vuoroon pääsee Xtrem Junior-, 125/250cc-, 85cc ja Mini-luokat.

Kouvolan osakilpailun tulokset
Pistetilanteet
Lauantain lähetys uusintana

Yksi kommentti artikkeliin ”Mika Liimataiselle kaksi ykkössijaa Kouvolassa – Riku Huuhka jatkoi dominointia crosskartien Xtrem-luokassa”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.