TCS lähtee Jaguar Land Roverin kumppanina Formula E -autourheilusarjaan

Tata Consultancy Services (TCS), maailman johtava IT-palveluita ja liiketoimintaratkaisuja tarjoava yhtiö, on liittynyt ikonisen brittiläisen Jaguar Racing -tallin pääsponsoriksi sähköautojen ABB FIA Formula E Championship E -kilpasarjaan. Kumppanuus alkaa kaudesta 2021/22 ja tallin nimeksi tulee Jaguar TCS Racing.

Jaguar Land Rover ja TCS ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2012 muun muassa tuotesuunnittelun ja digitaalisen transformaation parissa. TCS:n ja Jaguarin nyt käynnistyvä monivuotinen kumppanuus vahvistaa tutkimusta ja innovaatiotyötä muun muassa edistyksellisten konseptien ja sähköajoneuvojen teknologioiden parissa. TCS hyödyntää yhteistyössä asiantuntijuuttaan teknologisessa muutoksessa ja kokemustaan yhteistyöstä merkittävien sähköautoalan toimijoiden kanssa. Jaguar TCS Racing puolestaan pääsee vauhdittamaan sähköistymistä ja sen myötä matalampia hiilidioksidipäästöjä ja kestävämpää liikennettä. Kisaradoilta kerätty data ja näkemykset mahdollistavat sähköajoneuvojen ekosysteemin laajemman kasvun, kehityksen ja kokonaisvaltaisen muutoksen.

”Olemme innoissamme laajentuvasta kumppanuudestamme Jaguar Land Roverin kanssa. Jaguar TCS Racingina pystymme jakamaan tietoa ja luomaan kestävän tulevaisuuden innovaatioita”, kertoo TCS:n toimitusjohtaja Rajesh Gopinathan. ”Maailma on matkalla kohti sähköistymistä. Tämä kumppanuus tasoittaa tietä kehittyneiden teknologioiden käyttöönotolle, puhtaamman energian hyödyntämiselle ja uusien liiketoimintamallien kehittämiselle. Työmme mahdollistaa pysyvän vaikuttamisen ihmisiin, yhteisöihin ja maapalloon.”

Myös Jaguar Land Roverin toimitusjohtaja ja JLR Motorsportin hallituksen puheenjohtaja Thierry Bolloré toivottaa yhteistyön lämpimästi tervetulleeksi: ”Kumppanuutemme TCS:n kanssa on täydellinen esimerkki synergiaeduista, joita Tata-konserni tarjoaa. Menestyminen moottoriurheilussa vaatii onnistumista kaikilla osa-alueilla. Teknologia, innovaatiot, ketteryys ja tiimityö antavat tärkeitä oppeja, joita voimme soveltaa yrityksessämme ja liiketoiminnassamme laajemmin. Tunnistan niiden hyödyt ja haluan varmistaa, että tulevaisuuden moottoriurheilutoimintamme on suunniteltu suurimman mahdollisen menestyksen saavuttamiseksi.”

Formula E -yhteistyö on jatkumoa TCS:n sponsorityölle, jota yhtiö jo tekee muiden maailmanlaajuisten urheilutapahtumien kanssa. Niihin kuuluvat esimerkiksi juoksutapahtumat TCS New York City Marathon, TCS London Marathon ja TCS Amsterdam Marathon. TCS on tunnettu kilpailukokemuksen rikastamisesta dataa ja digitaalista teknologiaa yhdistämällä.

Uusi Formula E -kausi käynnistyy tammikuussa. Jaguar TCS Racing keskittyy parhaillaan virittämään tallin Formula E -historian menestyneintä kilpa-autoa huippusuoritukseen muun muassa päivittämällä sen ohjelmistoa auton energianhallinnan, nopeuden ja tehon parantamiseksi. Tiimi on myös perehtynyt uuteen aika-ajojärjestelmään ja harjoitellut autotalli-varikkopysähdyksiä, jotka ovat keskeinen osa uutta kilpailuformaattia ajon ensimmäisen 10 minuutin aikana.

Yksi kommentti artikkeliin ”TCS lähtee Jaguar Land Roverin kumppanina Formula E -autourheilusarjaan”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.