Valtteri Bottas pitkästä aikaa pisteille erikoisessa Qatarin GP:ssä

Valtteri Bottas ja Zhou Guanyu saavuttivat 8. ja 9. sijat Qatarin Grand Prix’ssä, ja Alfa Romeo F1 Team pystyi juhlimaan loistavaa kaksoispistetulosta. Tämä tulos oli palkinto koko tiimin vahvasta suorituksesta. Kuljettajat, varikkohenkilöstö ja koko kilpatiimi toimivat saumattomasti kilpailupäivänä.

Tämän illan tulos toi kuusi lisäpistettä tiimin 16 pisteen kokonaismäärään. Alfa Romeo F1 Team ohitti Haasin ja nousi kahdeksanneksi valmistajien mestaruuskilpailussa ja kavensi eroa seitsemänteen sijaan.

Tänä iltana pystyimme ajamaan sen kilpailun, johon olemme tähdänneet jo pitkän aikaa. Tiesimme, että meillä on potentiaalia saavuttaa pisteitä, mutta meidän täytyi suorittaa täydellinen kilpailu tuodaksemme tämän tuloksen kotiin. Strategia oli kohdillaan, varikkopysähdykset virheettömiä ja kuljettajat antoivat kaksi vahvaa suoritusta, työntäen ensimmäiseltä kierrokselta viimeiseen ilman virheitä. Se on mukava palkinto kaikille Hinwilin tiimissämme, kilpatiimissämme täällä ja Ferrarilla tehdylle työlle. Jatkamme uusien päivitysten tuomista radalle ja ymmärrämme ja puristamme suorituskykyä jatkuvasti kehittyvästä paketistamme, niin tehtaalla, simulaattorissa kuin radallakin

Alessandro Alunni Bravi, tiimin edustaja

Valtteri Bottas (car number 77):
Alfa Romeo F1 Team KICK C43 (Chassis 02/Ferrari)
Race result: 8th
Fastest lap: 1:26.652 (Lap 54)
Tyres: Used Soft (3 laps) – New Medium (18 laps) – New Hard (18 laps) – Used Hard (18 laps)

Olosuhteet olivat kuumat ja kosteat, melkein äärimmäiset itse asiassa, ja se teki kilpailusta vielä haastavamman. Kuitenkin tiesimme, että meillä on potentiaalia pärjätä hyvin – ja onnistuimme siinä, kiitos selkeän strategian ja virheettömän kilpailun. Tämä kaksoispistetulos on hieno palkinto koko tiimille, sekä täällä että kotona Hinwilissä, kovasta työstä, joka on tehty viime viikkojen aikana päivitysten parissa.

Keräämämme pisteet tänään auttoivat meitä parantamaan asemaamme valmistajien mestaruuskilpailussa, nousten sijalle P8. Jatkamme kovaa työskentelyä päästäksemme vielä eteenpäin ja saavuttaaksemme kauden tavoitteemme. Tämä on rohkaisevaa tulevia kilpailuja varten. Jatkamme pakkauksemme potentiaalin hyödyntämistä, mikä on lupaavaa tulevien kilpailujen kannalta.

Tämä kaksoispistetulos korostaa, kuinka tärkeää tiimin yhteistyö on. Kova työ Hinwilissä ja radalla on tuottanut tulosta, ja se näkyy selkeästi pisteiden muodossa. Kaikki osatekijät, strategia mukaan lukien, olivat paikoillaan, mikä mahdollisti tämän tuloksen.

Tämän päivän tulos on myös tärkeä signaali tulevaisuudesta: se osoittaa, että tiimillä on potentiaalia, ja että olemme oikealla tiellä saavuttaaksemme kauden tavoitteet. Tämä antaa meille lisää itseluottamusta ja motivaatiota tulevia kilpailuja varten, ja olemme innoissamme siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Valtteri Bottas

Zhou Guanyu (car number 24):
Alfa Romeo F1 Team KICK C43 (Chassis 01/Ferrari)
Race result: 9th
Fastest lap: 1:26.323 (Lap 54)
Tyres: New Medium (18 laps) – New Hard (17 laps) – New Hard (17 laps) – New Soft (5 laps)

Kilpailu oli fantastinen kokemus, sillä nousimme lähtöruudukon takaa kymmenen parhaan joukkoon. Meillä oli hyvä strategia, hallitsimme renkaita hyvin emmekä tehneet virheitä. Kaikki nämä tekijät olivat avainasemassa tämän illan tulokseen. Olimme nopeita kovilla renkailla, ja loppuvedossamme vauhtimme oli fantastista, mikä antoi meille mahdollisuuden pysyä kilpailijoidemme tahdissa.

Viimeisellä vedolla ei ollut aivan selvää, missä kaikki olivat rangaistusten suhteen, joten on hienoa olla lopulta yhdeksäs. Kilpailu ei ollut helppo; jouduimme tekemään hyviä ohituksia ja puolustautumaan tiukasti ajoittain. Oli tärkeää pysyä radan rajojen sisällä, mutta onnistuimme siinä hyvin. Olen todella uupunut, en ole koskaan työntänyt itseäni näin kovaa tällaisissa olosuhteissa.

Tämä on uskomaton palkinto meille kaikille niin vaikean jakson jälkeen. Emme koskaan antaneet periksi, vaikka asiat olivat hankalia, ja tänään saimme kaiken toimimaan kun se oli tärkeää. Vaikka olenkin uupunut, tulos on enemmän kuin sen arvoinen. Kilpailun vaikeudet ja olosuhteet tekivät saavutuksestamme entistä merkittävämmän.

Meillä oli vaikea kausi, mutta olemme aina uskoneet itseemme ja tiimin kykyihin. Tämä usko on nyt palkittu, ja se antaa meille lisää voimaa ja motivaatiota jatkaa taistelua. Tiimin sitkeys ja kyky keskittyä olennaiseen näkyivät tämän päivän tuloksessa.

Zhou Guanyu
Valtteri Bottas oli lauantain Sprintin jälkeen mietteliäs…

Lähde: https://www.sauber-group.com/motorsport/f1-news/2023-qatar-grand-prix-sunday/

Yksi kommentti artikkeliin ”Valtteri Bottas pitkästä aikaa pisteille erikoisessa Qatarin GP:ssä”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.