Drifting SM: Hyvinkää isännöi ensimmäistä kertaa driftingin SM-osakilpailun

Neljäosaisen driftingin suomenmestaruussarjan toinen osakilpailu kaudella 2023 kilpailtiin perjantaina ja lauantaina 14.-15.7 Hyvinkään Vauhtipuistossa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Hyvinkäällä ajettiin driftingin SM-osakilpailu. Kilpaileminen Hyvinkäällä mahdollistui radan uudistushankkeen myötä, jonka asfaltointityöt saatiin valmiiksi käytännössä viikko ennen kilpailua. 

Ratahankkeen takana on joukko drifting-harrastajia, jotka ovat Hyvinkään UA:ssa viime syksystä saakka työstäneet projektia. Hankkeen edistämiseksi järjestettiin tukipakettien myynti, johon osallistui sadoittain autourheilun ystäviä. Tapahtumapäällikkö Matti Tirronen kiittää kaikkia hankkeeseen osallistuneita tahoja. 

– Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat tavalla tai toisella antaneet panoksensa tämän projektin eteen. Erityisesti niitä kaikkia kymmeniä, jotka ovat osallistuneet fyysiseen työhön itse Vauhtipuistossa. 

Itse viikonloppu sujui hienosti ja kisa saatiin käytyä pääosin erittäin hyvissä ja kesäisissä olosuhteissa. 

– Paikalla oli viikonlopun aikana kaikkiaan n. 5000 henkilöä seuraamassa ja tekemässä kilpailua. Isossa kuvassa kaikki sujui hienosti, ihmisillä oli mukavaa, kilpailut olivat hienot sekä rata todistetusti toimiva. Tätä varmastikin tulee lisää, Tirronen päättää. 

Jylhä taiteili voittoon SM Pro -luokassa

SM Pro -luokassa perjantai-iltana ajettuja lajitteluja hallitsi vähemmän yllättäen Lauri Heinonen, joka voitti kilpailun lajittelut myös kauden avauskisassa Honkajoella. Heinonen ajoi ensimmäisellä lajitteluvedollaan varmistellen 84 pistettä. Toiseen vetoon ei tarvinnut enää varmistella ja arvostelutuomarit palkitsivatkin kansansuosikin huiman vedon täydellä 100 pisteen potilla. 

Kovatasoiseksi äityneissä lajitteluissa nähtiin peräti kahdeksan 90 pisteen rajan ylittäjää. Heinosen perässä toiseksi itsensä lajitteli Tero Lahnakoski mahtavalla 97 pisteen vedolla. Niklas Wik nappasi kolmannen sijan 96 pisteellä ennen samat pisteet ajanutta Jonathan Hastia

Lauantain kaavio tarjosikin sitten jopa rajujakin yllätyksiä, sillä kukaan lajittelujen kärkinelikosta ei yltänyt edes kokonaiskilpailun neljän parhaan joukkoon. Lahnakoski tippui pelistä kaavion TOP16-vaiheessa, Heinonen, Wik ja Hast puolestaan TOP8:ssa. 

Lopulta neljän parhaan kaaviossa vasemmalla puolella kohtasivat Juha Rintanen ja Sebastian Engblom, oikealla puolella Kim Koski ja Jarkko Jylhä

Rintasen ja Engblomin kohtaamisen ensimmäisessä vedossa Rintanen teki virheen, jonka johdosta Engblom eteni kaverusten välisessä kohtaamisessa finaaliin. Kosken ja Jylhän kohtaamisessakin yksi virhe kostautui ja se tuli Koskelle. Näin ollen Engblomin kaveriksi finaaliin nousi Jylhä. 

Pronssifinaali ratkesi Rintasen lead-vedon virheeseen, jonka johdosta molempien suoritus katkesi. Koski pääsi näin juhlimaan kauden ensimmäistä palkintopallisijaansa. 

Hyvinkään osakilpailun SM Pro -voittajan selvittämiseen ei tarvinnut tällä kertaa käyttää aikaa, sillä Engblom pyörähti heti toisen klippiboksin jälkeen ja Jylhälle riitti sen jälkeen varmistelukin voittoon. Engblom pyörähti myös toisessa vedossa, joka sinetöi lopulta Jylhälle kauden avausvoiton Honkajoen kakkostilan jatkoksi. 

– Oli siisti päivä, tällä kertaa riitti tällainen perusvarma suoritus ja sillä pääsi loppuun saakka, ihan mahtavaa. Aikamoinen spektaakkeli, todella siistiä on ollut koko päivän. 

– Ilman ongelmia ei toki tästäkään päivästä selvitty. Meillä oli laakereiden kanssa vähän ongelmaa ja laturikin meni rikki, joten kaikennäköistä ohjelmaa on tässä ollut, mutta niistäkin selvittiin, helpottunut Jylhä kertoi. SM-pisteissä Jylhä ohitti Heinosen ja nousi 208 pisteellä kärkipaikalle. Heinonen on toisena, tasan 40 pistettä Jylhää perässä. Koski nousi kolmannelle paikalle 120 pisteellä. 

Joonas Haaponiemi Pro2-luokan voittoon

SM Pro2 -luokan historian toiset lajittelut menivät Jetro Airaksisen nimiin, joka nakutteli Hyvinkään vauhdikkaalla asfaltilla 90 pistettä, ollen samalla ainoa 90 pisteen rajapyykin ylittäjä. Joonas Haaponiemi sijoittui toiseksi (87 pistettä), Ville Oinonen kolmanneksi (86) ja Paulus Perkkiö neljänneksi (85). 

Lajitteluvoittaja Airaksisella ei ollut kuitenkaan kaaviossa asiaa ensimmäistä paria pidemmälle, sillä tuloksena oli tippuminen jo TOP32-vaiheessa. Kolmanneksi lajitellut Oinonen tippui puolestaan TOP16:ssa. Haaponiemi ja Perkkiö suorituivat paremmin ja raivasivat tiensä aina finaaleihin saakka. 

Haaponiemelle TOP4:ssä pariksi asettui Tommi Rajala ja Perkkiölle Alvari Mäkinen. Lopulta finaaliin etenivät Haaponiemi ja Mäkinen. Pronssifinaalissa Rajala kukisti Perkkiön ja pääsi juhlimaan viimeistä palkintokorokesijaa. 

Pro2-luokan finaali oli äärimmäisen tasainen, eikä kumpikaan kuljettaja sortunut suurempiin virheisiin. Siistimmin ajoi kuitenkin Haaponiemi, joka kuittasi näin kokonaiskilpailun voiton. 

– Erittäin hyvältä tuntuu, ei meinaa edes todeksi uskoa. Rata istui heti alusta saakka hyvin käteen ja tiimi toimi loistavasti, Haaponiemi kiitteli palkintojenjaon jälkeen. 

Mäkinen siirtyi toisen sijan tuomilla pisteillä SM-kärkeen. Haaponiemi kärkkyy kahden pisteen päässä, kolmantena on avauskisan voittaja Eetu Kuusinen, jolla on matkaa Mäkiseen 24 pistettä. 

Drifting SM-sarja jatkuu 11.-12. elokuuta Hämeenlinnassa, Ahveniston Moottoriradalla. 

Sarjasäännöt kaudella 2023 »

Tulokset: Drift SM – Hyvinkää

SM PRO – Lajittelut
1. Lauri Heinonen 100p
2. Tero Lahnakoski 97p
3. Niklas Wik 96p 

SM PRO2 – Lajittelut
1. Jetro Airaksinen 90p
2. Joonas Haaponiemi 87p 
3. Ville Oinonen 86p 

———————————-

SM PRO – Lopputulokset
1. Jarkko Jylhä
2. Sebastian Engblom
3. Kim Koski

SM PRO2 – Lopputulokset
1. Joonas Haaponiemi
2. Alvari Mäkinen
3. Tommi Rajala

Kaikki tulokset »

Pistetilanne: 2/4 osakilpailua

SM PRO
1. Jarkko Jylhä 208p 
2. Lauri Heinonen 168p 
3. Kim Koski 120p 

SM PRO2
1. Alvari Mäkinen 161p 
2. Joonas Haaponiemi 159p 
3. Eetu Kuusinen 137p 

Kaikki pisteet »

Drift SM -kalenteri 2023

1. Honkajoki, Pesämäen Moottorirata – 17.-18.6. 
2. Hyvinkää, Vauhtipuisto – 14.-15.7
3. Hämeenlinna, Ahvenisto – 11.-12.8. 
4. Alahärmä, PowerPark – 1.-2.9.

Tutustu osakilpailuihin »
Osta lippuja »

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.