Brasilian F1 GP 2022 – sunnuntai

Alfa Romeo F1 Team ORLEN teki vahvan näytön tuodakseen kotiin kaksi pistettä Brasilian GP:ssä Valtteri Bottaksen yhdeksännen sijan ansiosta. Joukkuetoveri Zhou Guanyulla oli myös hyvä kilpailu ja hän oli kiinni pisteissä suurimman osan iltapäivästä, ennen kuin päätyi lopulta 12. sijalle.

Se oli vakuuttava esitys tiimiltä huolimatta myöhäisestä turva-autosta, joka esti vielä paremman tuloksen. Vaaditut kaksi pistettä lisäävät eron viiteen pisteeseen lähimpien kilpailijoiden suhteen kuudennesta sijasta rakentajien mestaruuskilpailussa ennen ensi viikon finaalia Abu Dhabissa.


Frédéric Vasseur, tallipäällikkö:
”Tiimi teki tänään todella hyvää työtä ja pystyimme kääntämään viikonlopun ympäri ja lähtemään hyvällä tuloksella. Sekä eilen että tänään olemme osoittaneet hyvää vauhtia ja saavuttaneet paljon jalansijaa, ja voimme olla tyytyväisiä jättäessämme Brasilian suuremmalla erolla lähimpiin kilpailijoihimme nähden. Meillä oli hyvä alku ja pystyimme ajamaan kilpailun aikana jopa viidenneksi: on sääli, että turva-auto mitätöi etumme ja asetti meidät muiden autojen kantaman sisälle, mutta toimme silti kotiin haluamamme pisteet. Mikä tärkeintä, se oli jälleen yksi tapahtuma, jossa osoitimme hyvää tuloskunto, kuten teimme Meksikossa, joten voimme lähestyä kauden viimeistä kilpailua Abu Dhabissa luottavaisin mielin: voimme olla jälleen kerran pisteissä ja toivottavasti saavuttaa kuudennen sijan mestaruussarjassa.


Valtteri Bottas (autonumero 77):
Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42 (Alusta 04/Ferrari)
Kilpailun tulos: 9. Nopein kierros: 1:15.511 (kierros 62)Renkaat: New Soft (24 kierrosta) – New Medium (21 kierrosta) – New Soft (26 kierrosta)

” Olen iloinen tämän päivän kisasta ja olemme onnellisia joukkueena. Kaikki tekivät todella hyvää työtä – nousta ruudukon 14. sijalta yhdeksänneksi lipulla ehdottomasti luokat hyvänä tuloksena. Olisimme voineet olla vielä korkeammalla, mutta lopussa oleva turva-auto ei todellakaan pelannut meidän eduksemme: se peruutti etumme, joka meillä oli takanamme oleviin autoihin, ja se jätti meidät alttiiksi. Silti teimme enemmän maaleja kuin suorat kilpailijamme, joten emme voi valittaa liikaa. Nautin itsestäni tänään, olin hyvissä taisteluissa ja auton vauhti oli vahva. Haluan myös antaa suuret kiitokset Zhoulle siitä, että hän on todellinen joukkuepelaaja tänään. Olemme olleet hyvässä kunnossa viime tapahtumissa, meillä on vielä yksi tehtävä, jotta saamme työn tehtyä, mutta suhtaudumme siihen luottavaisin mielin.”


Zhou Guanyu (auton numero 24):
Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42 (Alusta 03/Ferrari)
Kilpailun tulos: 12. Nopein kierros: 1:15.802 (kierros 64)Renkaat: Käytetty pehmeä (16 kierrosta) – Uusi keskitaso (21 kierrosta) – Uusi pehmeä (34 kierrosta)

”Kaiken kaikkiaan voimme olla varsin tyytyväisiä viikonloppuun, varsinkin kun katsoo, miten aloitimme, verrattuna siihen, mihin lopetimme. Keskityimme maksimoimaan tiimin potentiaalin, ja olen varma, että olemme onnistuneet siinä. Silti tämä päivä on ollut minulta hieman vaikea: sain juomajärjestelmäni pillin kiinni kypärässäni kisan alussa, ennen kuin onnistuin poistamaan sen, mutta myöhemmin kärsimme joistakin turbo-ongelmista, joita meidän on tutkittava ennen ensi viikkoa. Ajoimme aikaisin ja pyrimme alittamaan muut kuljettajat, mutta sitten loppua kohden turva-auto vaikeutti meidän pysymistä perässä, varsinkin kun meillä ei ollut paljon renkaita jäljellä. On kuitenkin hyvä nähdä, että tiimi onnistui tuomaan kotiin lisää pisteitä, jotta meillä olisi hyvät mahdollisuudet valmistajien mestaruuteen ennen viimeistä kilpailua.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.