Škodan Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen rallin FIA WRC2-mestareiksi

13.11.2022 Ralliautoilun FIA WRC2-luokan uusi mestarikaksikko kaudella 2022 on Škodan Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen. Škoda putsasi WRC2-luokassa koko palkintopöydän, voittamalla myös kakkosohjaajien, tiimien, Junior- sekä Masters-luokkien mestaruudet.

Škodan Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen rallin FIA WRC2-mestareiksi

Toksport WRT:n Škodan Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ovat rallin MM-sarjan FIA WRC2-luokan uudet mestarit. Jo lokakuussa WRC2 Junior-mestaruuden varmistanut Lindholm hallitsi mestarillisesti Japanin MM-rallin vaikeat sää- ja ajo-olosuhteet. Sateen liukastamilla erikoiskokeilla suomalaiskaksikko toi Škodansa varmasti luokkansa kolmantena maaliin, joka riitti kukistamaan seitsemän pisteen erolla luokan hallitsevan mestarin Škodan Andreas Mikkelsenin.

– Vuosi tuli päätökseen odotettua paremmalla tuloksella. WRC2-mestaruus oli haaveeni vasta ensi vuodelle. Ja sateen takia peli meni vielä jännäksi. Toiseksi viimeinen EK oli valtavan liukas, ja vaikein EK koko ajajaurallani ja Japani haastavin MM-rallini kaiken kaikkiaan.

– Mestaruus oli ainoa tavoitteemme ralliin lähdettäessä, ja ralli sujui paljon paremmin kuin osasin odottaa. Urani ehdoton kohokohta, Lindholm muistutti

Tuleva uusi kausi on Lindholmilla ja Hämäläisellä jo kahden kuukauden kuluttua ovella. Suunnitelmia on tehty, mutta mitään valmista kerrottavaa ei kaudesta 2023 suomalaiskaksikolla vielä ole.

– Mitään ei ole sovittuna. Uskon kuitenkin, että mestaruuden myötä meillä on varmasti hyvät saumat siihen, että jotain ensi vuoden MM-sarjassa ajetaan, Lindholm toteaa.

Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen on järjestyksessään neljäs suomalaispari, joka on voittanut Škodalla rallin MM-sarjassa nykyisen WRC2-kategorian. Vuonna 2011 Juho Hänninen ja Mikko Markkula ajoivat Škoda Fabia S2000:lla SWRC-luokan mestareiksi, Esapekka Lappi ja Janne Ferm voittivat Škoda Fabia R5:lla mestaruuden 2016, Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen olivat Škoda Fabia R5:lla ykkösiä WRC2 Pro-luokassa kaudella 2019.

Suomalaisista Škoda-kuljettajista viimeisen kilpailupäivän rengasvalinnoissa parhaiten onnistui Japanin hallitseva rallimestari Škodan Heikki Kovalainen, joka nousi WRC2-luokassa rallin viimeisellä EK:lla vain yhden sekunnin erolla neljänneksi ohi Sami Pajarin. Pajari jatkaa tulevalla kaudella WRC2-sarjassa Toksport WRT:n Škodalla.

– Päätavoite oli päästä maaliin ja välttää ongelmat. Olemme jälleen yhtä kokemusta rikkaampia ensi kautta ajatellen ja se on iso asia. Kiitokset tiimille, tukijoille ja taustajoukoille tästä mahdollisuudesta, Pajari muistutti rallin maalissa.

Lopputulokset: Japanin MM-ralli WRC2-luokka:

1. Grégoire Munster (NED) – Louis Louka (BEL) Hyundai i20 N Rally2 2:51:43.1
2. Teemu Suninen (FIN) – Mikko Markkula (FIN) Hyundai i20 N Rally2 + 21.6
3. Emil Lindholm (FIN) – Reeta Hämäläinen (FIN) Škoda Fabia Rally2 Evo + 34.8
4. Heikki Kovalainen (FIN) – Sae Kitagawa (J) Škoda Fabia R5 + 1:09.0
5. Sami Pajari (FIN) – Enni Mälkönen (FIN) Škoda Fabia Rally2 Evo + 1:10.0

WRC2 MM-pisteet:

1. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen (FIN), Škoda, 116
2. Andreas Mikkelsen – Torsten Eriksen (NOR), Škoda, 109
3. Kajetan Kajetanowicz (POL) – Marek Szczepaniak, Škoda, 104

14. Sami Pajari (FIN) – Enni Mälkönen (FIN), Škoda, 30

WRC2 tiimien MM-pisteet:

1. Toksport WRT, Škoda, 188
2. Hyundai Motorsport N, 186
3. Toksport WRT 2, Škoda, 156

WRC2 Junior MM-pisteet:

1. Emil Lindholm (FIN), Škoda, 126
2. Nikolay Gryazin (ANA), Škoda, 104
3. Chris Ingram (GBR), Škoda, 92

9. Sami Pajari (FIN), Škoda, 52

WRC2 Masters Cup MM-pisteet:

1. Mauro Miele (ITA), Škoda, 129
2. Armin Kramer (GER), Škoda, 125 Rallin MM-sarjan tulospalvelu osoitteessa: www.wrc.com.

Yksi kommentti artikkeliin ”Škodan Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen rallin FIA WRC2-mestareiksi”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.