FRC-kausi starttaa Alastarolta – Viivalla 150 kilpailijaa

  • FRC-sarjan avausosakilpailu ajetaan Alastaro Circuitilla Virttaalla.
  • Lähtöviivalla nähdään yhteensä 150 kilpailijaa jakautuen autojen ja moottoripyörien välillä, joten nähtävää riittää niin kaksi- kuin nelipyöräisten ystäville.

Uuden suomalaisen rata-autoilun kuninkuussarjan, Finnish Racing Championshipin, kausi käynnistyy sarjan avausosakilpailulla Alastaron moottoriradalla 20.-21.5. Kaksipäiväinen kilpailu on myös ensimmäinen ratamoottoripyöräilyn Circuit Racing SM -sarjan kanssa yhdessä järjestettävä kilpailu. Ilmoittautuneita on yhteensä 150 jakautuen autojen ja moottoripyörien välille. 

FRC:n promoottori Mika Heinonen on erittäin tyytyväinen yhteiseen kilpailijamäärään. 

Osanottajia on todella hyvä määrä, ja tällä saadaan katsojille paljon nähtävää koko viikonlopun ajaksi. Tämä on myös osoitus siitä, että yhteinen konsepti moottoripyörien kanssa toimii.

Katsojille riittää seurattavaa, kun radalla ovat FRC:n kilpa-autoluokista kuninkuusluokka TCR Finland yhdessä The Gran Turismon kanssa sekä suositut V1600- ja Legends-luokat sekä kaksipyöräisistä Superbike + Superstock, Open1000 + Open600 sekä junioriluokat MiniGP/Ohvale/Moto5. Lisäksi viikonlopun aikana radalla nähdään myös urheiluautoja Porsche Sprint Challenge -sarjan avausosakilpailun muodossa.

TCR x TGT tuovat uutta jännitystä

John K. Westmanin Seat Cupra TCR Alastarolla 2019. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.
John K. Westmanin Seat Cupra TCR Alastarolla 2019. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.

TCR-autoja nähdään lähtöviivalla kolme kappaletta. V8 Thunder -luokan C63 AMG:stä Volkswagen Golf GTI TCR:än vaihtanut Mika Mäkinen (HyUA) tuo American Car Showssakin nähdyn sinivalkoisen kilpurinsa viivalle. Haastajaksi ovat ilmoittautuneet isä-poikakaksikko John K. (KokUA) ja Emil Westman (KokUA) Seat Leon Cuprillaan. TGT-luokkaa edustavat Vesa Mäkelä (KysUA) sekä Petri Ortju (TamUA) V8 Thunder -luokan autoillaan sekä Turo Levänen (PRCF) ja Raimo Niemi (PRCF) Porsche GT3 Cup -autoilla. Valkoisen Cupra Leon TCR -auton ratin takaa tuttu Harri Tepponen ei päässyt paikalle Alastaron avausosakilpailuun, mutta järjestää avoimen testi- ja harjoituspäivän Kymiringillä 24.5.

V1600-luokassa luvassa tiukkaa taistelua

V1600-luokassa mestaruutta puolustaa Simo Rauhala Mini Onellaan. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

V1600 -luokan SM-kauden avauksessa kilpailijoita on kuusitoista. Luokan puolustava mestari Simo Rauhala (TamUA) on viivalla totuttuun tapaan Mini One -autollaan. Myös viime vuoden hopeamitalisti Oscar Dahlbacka (NSB-86) sekä viime kaudella tiukan väännön päätteksi mitalisijojen ulkopuolelle jäänyt Martina Backfält (NSB-86) lähtevät metsästämään runsasta pistesaldoa avauskilpailusta.

Legendseissä valtava osanotto

Legendsit kilpailevat täydellä ruudukolla sekä harrastesarjan voimin. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

Lukumäärältään suurimmassa luokassa, Legendsien mestaruussarjassa, SM-pisteistä Alastarolla ajaa peräti 45 kuljettajaa, jonka lisäksi harrastesarjaan kuljettajia on ilmoittautunut 13 kappaletta. Mestaruuttaan lähtee puolustamaan Henri Tuomaala (HyUA), joka nähdään viikonlopun aikana myös Porschen ratissa. Painetta Tuomaalalle antavat muun muassa Legends Cars Finland Ry:n puheenjohtaja ja pitkän linjan kilpa-autoilija Juha Nisula (EPUA), vuoden 2019 V1600-luokan Suomen mestari Sami Talvitie (AUA), kolminkertainen Pohjois-Euroopan ja kaksinkertainen Suomen V8 Thunder -luokan mestari Toni Lähteenmäki (AMM) sekä e-urheilussa talven aikana nimeään tehnyt nuori lupaus Tatu Siipola (TamUA).

Kilpailun aikataulu:

Kilpailun vapaat harjoitukset ajetaan luokittain perjantaina kello 10 – 19 välisenä aikana. Aika-ajot ajetaan luokittain lauantaina 9:00 – 12:10, ja kilpailulähdöt alkavat kello 12:30. Sunnuntai aloitetaan Legends Harrastesarjan aika-ajoilla kello 10:00, ja kilpailulähdöt alkavat kello 12:30 ja päättyvät päivän viimeiseen lähtöön kello 18:20. Kilpailun lehdistökeskus sijaitsee FlyinFinn motorhomella, joka sijaitsee radan varikkoalueella. Lehdistökeskuksen aukioloajat ovat perjantai 18-21, lauantai 8-19, sunnuntai 8.30-19.

Tietoa Alastarosta:

Radan pituus: 2,97 km

Radan leveys: 12 – 15 m

Mutkia: 11, joista 7 oikealle

Ensimmäinen kilpailu: 1990

Ennustettu sää ja lämpötila: Poutaista ja puolipilvistä, ukkoskuurojen mahdollisuus sunnuntaina, sateen todennäköisyys 40 %. Lämpötila 14 – 21 °c.

Finnish Racing Championshipin kaikki osakilpailut näytetään livelähetyksinä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla. Koostelähetys viikonlopun tapahtumista näytetään CMore-kanavalla sekä Cmore Plus -suoratoistopalvelussa kilpailun jälkeisen viikon sunnuntaina. 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.