Rallicross SM -kausi avattiin Ahvenistolla – Anton Seppä ajoi voittoon V1600 RC -luokassa

Uudistunut Rallicross SM -sarja käynnistyi lauantaina aurinkoisessa säässä Hämeenlinnan legendaariselta Ahvenistolta.

Avauspäivänä jaettiin kauden ensimmäiset pistepotit rallicrossin V1600 RC -luokassa sekä crosskartien 125/250cc ja 85cc -junioriluokissa. Myös kuninkuusluokkien vauhdista saatiin esimakua ensimmäisten alkuerien verran.

V1600 RC -luokan kärkikolmikko

Täksi kaudeksi SM-arvon saanutta V1600 RC -luokkaa hallitsi avauskilpailussa Valkealan Urheiluautoilijoiden Anton Seppä. Nuorukainen nappasi jo alkueristä korkeimman pistepotin ja vauhti oli voitokasta myös finaalissa. Luokassa toiseksi ajoi tiukan taistelun päätteeksi debyyttikisassaan Hyvinkään Urheiluautoilijoiden Riku Huuhka ja kolmas oli AL-Härmää edustava Elias Kalliokoski.

– Tässä on viikonloppuja ja öitä vietetty pitkään, että ollaan täällä. Kahta luokkaa ajetaan tällä kaudella, joten tämä voitto kyllä palkitsi uurastuksen. Kärki on kaiken lisäksi erittäin tiukka tässä V1600-luokassa, Seppä kommentoi.

125/250cc -luokan voittaja Eemil Piira. Kuvaaja: Toni Ollikainen / AKK

125/250cc -luokassa kauden avasi vahvimmin Oulun UA:n Eemil Piira. Finaalissa Piira sai erinomaisen startin ja sai karistettua takana kärkkyneet Keuruun UA:n Tinka Perämäen ja AL-Härmän Joona Ojalan kannoiltaan. Piiran jälkeen toiseksi ajoi Perämäki ja kolmas oli lopulta Kotkan UA:n Pauli Turpeinen.

85cc -luokan voittaja Jere Huuhka

85cc -luokassa taistellaan Suomen Juniorimestaruuspisteistä. Tänään isoimman pistepotin saalisti Jere Huuhka (Hyvinkään UA), toinen oli Topias Honkala (Satakunnan UA) ja kolmanneksi ajoi Justus Häkkinen (Raahen UA).

Sarjassa ajetaan myös kaikista nuorimmille crossikuskeille tarkoitettu Mini-luokka, joka keräsi Ahvenistolle mukavasti 14 osallistujaa.

Ahveniston avausviikonloppu huipentuu huomenna SuperCar, SRC, Autokrossi, Xtrem ja Xtrem Junior -luokan ratkaisuihin, jotka käynnistyvät alkuerillä klo 10.

Tulokset

Livelähetys uusintana

Kuvaaja: Toni Ollikainen / AKK

3 kommenttia artikkeliin ”Rallicross SM -kausi avattiin Ahvenistolla – Anton Seppä ajoi voittoon V1600 RC -luokassa”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.