Heikkilältä myrskyvaroitus Portugalin EM-rallissa kahden ajopäivän jälkeen

Mikko Heikkilä on Rallin EM-sarjan kauden avausosakilpailun Rally Serras de Fafen kärjessä kahden ajopäivän jälkeen. Heikkilä johtaa uransa kolmatta EM-osakilpailua 4,2 sekunnin erolla ennen viimeistä kilpailupäivää. Lauantai toi Heikkilälle myös Skoda-kuljettajan uran ensimmäisen EM-pohja-ajan. 

Mikko Heikkilä, 31, sekä kartanlukija Samu Vaalerin, 25, johtavat rallin Euroopan mestaruussarja ERC:n avausosakilpailua Rally Serras de Fafaa kahden ajopäivän jälkeen. Portugalilaisen The Racing Factory -tiimin Skoda Fabia Rally2 Evolla kilpailevan Heikkilän johtomarginaali on 4,2 sekuntia.

Kilpailu alkoi ERC:lle tyypillisellä aika-ajoerikoiskokeella, joka määritti lähtöjärjestyksen kilpailun kahdelle ensimmäiselle päivälle. Heikkilä osoitti olevansa kuin kotonaan Euroopan huippujen joukossa heti kättelyssä ajaen neljänneksi nopeimman ajan. Kolmannen lähtöpaikan reitille varannut Heikkilä ajoi Fafen kaupungin yleisöerikoiskokeella myöhään perjantaina jaetun seitsemänneksi nopeimman ajan. 

Lauantai koostui kahdesta neljän erikoiskokeen lenkistä. Heikkilä avasi ensimmäisen varsinaisen kilpailupäivän neljänneksi nopeimmalla ajalla, mutta toisen erikoiskokeen toiseksi nopein aika nosti nurmijärveläiskuljettajan kilpailun johtoon. Päivän kolmannella erikoiskokeella Heikkilä oli kolmas, ja kun aamun lenkin viimeinen pikataival peruttiin, oli Heikkilä toisena, 1,1 sekuntia kärjestä. 

Ollaan alueella muiden kanssa, ja siellä missä on tullut eroa, niin löydetään helposti syyt niihin. Pikkujuttuja siellä täällä. Ensimmäinen yllätti liukkaudellaan, on vaikeaa arvata, missä pitoa on ja missä ei ole. Toinen pätkä tuli hyvin, kolmosella pelkäsin mutaa turhan paljon. 

Heikkilä aloitti iltapäivän lenkin toiseksi nopeimmalla ajalla. Erikoiskokeelle 7 Michelinin renkailla kilpaileva Heikkilä kellotti uransa ensimmäisen EM-pohja-ajan. Erikoiskokeiden 8 ja 9 peruunnuttua Heikkilä johtaa kilpailua yötauolle tultaessa 4,2 sekunnin marginaalilla.

-Täytyy sanoa, etten olisi uskonut ennen rallia, että lähdetään johdossa sunnuntaihin. Pientä probleemaa on ollut auton kanssa, pop-off -venttiili temppuili lenkin alussa ja siinä menetettiin jonkin aikaa, ja seiskalla meni laturin hihna poikki, joten saatiin siirtymälle sopivasti tekemistä. On tämä kivaa, kun saadaan kyyti kohdalleen aivan uusissa olosuhteissa ja uudessa rallissa. Täytyy silti muistaa, että puolet rallista on vielä ajamatta. Täysi keskittyminen huomiseen.

ERC Rally Serras de Fafe jatkuu sunnuntaina 12.3. kahdeksalla erikoiskokeelal ja 84,28 erikoiskoekilometrillä. Kilpailua voi seurata CMore – sekä WRC+ -palveluista.
 

Yleiskilpailun tilanne 9/17 erikoiskokeen jälkeen:

  1. Mikko Heikkilä 46:04,4 Skoda Fabia Rally2 Evo FIN
  2. Mads Ostberg 46:08,6 +4,2 Citroen C3 Rally2 NOR
  3. Hayden Paddon 46:21,6 +13,0 Hyundai i20 N Rally2 NZL
  4. Georg Linnamäe 46:25,7 +21,3 Hyundai i20 N Rally2 EST

Martins Sesks 46:42,1 +37,7 Skoda Fabia RS Rally2 LVA


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.